Ensimmäinen Apple-tuote (iPadin hankinta)

iPad ja suojakuori
Luin viikko sitten mainoksia (niitäkin tulee tänne korpeen) ja huomasin Gigantin mainonnasta iPadin tarjoushintaan. Oli jo pitkään tabletti hankinnassa, koska olen kyllästynyt kantamaan läppäriäni mukanani. Tableteissa oli aiemmin Android-tarjouksia, mutta een ole lämmennyt.

Sieltä sai parilla sadalla Samsungin Tab 3 -taulutietokoneen. Android kuitenkin epäilyttää tablettina, vaikka puhelimen omistankin, koska sovelluksia tabletille ei käytännössä ole. Tällä tietenkin tarkoitan sitä, että harvoista sovelluksista on tableteille räätälöityjä versioita. Esimerkiksi Spotify on käytännössä pieneen näyttöön suunniteltu ja skaalautuu vain tabletin kokoon. Vaaka kääntyi siis iPadin puolelle jo sovellusvalikoiman takia.

Ensimmäinen omena

En ole koskaan pitänyt Applesta varsinaisesti ja hankinta vieläkin epäilytti vaikka moni sitä onkin suositellut. Osto oli kuitenkin varmaa, sillä Gigantti lupailee täyttä tyytyväisyyttä tuotteeseen tai rahat takaisin palauttamalla tuote 30 päivän sisällä ostohetkestä. Toistaiseksi palautukselle ei ole ollut käyttöä eikä suunnitelmiakaan. On se vain niin hyvä laite tuo iPad. Ensimmäiseksi kiinnitin huomion siihen, että eipä taida mikään natista pahemmin.

Hypistelin tablettia ja mikään ei natissut. Hyvä, niin pitääkin. Jo riittää natiseva muovi. Jos muovipuhelimen kanssa vielä pärjää, kätevän suojakuoren avulla, tabletin tulisi mielestäni olla kestävämpi. Ostin silti iPadiin suojan. Ihan senkin takia jo, että suojan avulla tablettia voi käyttää mukavammin vaikkapa sängyllä makoillessa. Suoja ei edes maksanut omaisuuksia, joten aina parempi, sen sai 20 eurolla käteen Gigantin hyllystä Lielahdessa.

Suurin syy juuri iPadin hankintaan olikin tuo Netflix. Netflixin asiakaspalvelu sanoi, että suurin osa iPadeista tukee Full HD -toistoa. Sen sijaan Android-tableteissa ainoa Full HD -toistoon kykenevä laite on uusi Nexus 7. iPad oli luonteva valinta siksikin, että niin moni muukin sovellus on niin paljon parempi Applen alustalle kuin Androidin alustalle. Ensimmäisenä mainittakoon Spotify ja toisena vaikkapa juurikin tuo Netflix. Lisäksi Applen näyttö oli Retina.

iPad on suuri näytöltään

Tähän asti olen ollut tyytyväinen. Akun kesto on erinomaisella tasolla, käytettävyys huippua ja tablet vaikuttaa muutenkin laadukkaalta. Tällainen iPad-suoja myös nostaa käytettävyyttä sen suojauksen lisäksi. iPad oli myös mielestäni helppo ottaa käyttöön vaikka minun käsissä tuo Applen tuote oli ensimmäinen laatuaan. Malli on siis iPad 9.7 Retina ja vain Wi-Fillä. Tämä siksi, koska pystyn oikein kätevästi jakamaan puhelimesta 3G-netin sinne.

Tällaista siis tällä kertaa. Olen alussa epäröinyt tabletin hyödyllisyyttä, mutta nyt en tiedä vastausta siihen, että kuinka olen voinut elää ilman tablettietokonetta. Se on niin paljon kätevämpi mukaan otettava, että kannettavaa en ole enää raahannut mihinkään. Se tuossa nimenomaan ärsyttikin, koska kannettava on Ethernetin varassa enkä sitä Wifillä liitä. Wifi ei ole tarpeeksi vakaa tarpeisiini. Muutenkin työlästä ja turhaa, kun iPad on jo laukussa.

Palautusmahdollisuus on, mutta taitaa jäädä hyödyntämättä, kiitos. Sen verran käteväksi osoittautui tuo hankinta ainakin näin alkumetreillä, että palauttaminen olisi naurettavaa. Voisin kuvitella, että Giganttiin palautetaan enemmän Android-tabletteja kuin Applen vastaavia. Androidit myyvät hintansa takia, mutta niiden huonot sovellukset monesti tekevät toisenlaista alustan imagolle. Jos sovellukset olisivat optimoituja, Android olisi nykyistä parempi vaihtoehto.

Loppusanat

iPadia on nyt tullut käytettyä viikon ajan ja mitään pahaa sanottavaa ei ole. Ainoa miinus on liitäntöjen standardittomuus, mutta koska kaikki tarvittavat tulivat mukaan, sekään ei ole oikeastaan mikään ongelma... Laitteen mukanahan tulee laturi ja tarvittava USB-johto. Kyllä tuon liitännän erilaisuuden pystyy hyväksymään. Tällä hetkellä suuressa käytössä ovat Netflix- ja Spotify-sovellukset. Myös Elisa Viihde -sovellus on ollut käytössä, mutta todella harvoin muihin verrattuna.

Yhtenä huippuna pidän myös sitä, että laitteessa ei ole esiasennettua roskaa. Androidissa on paljonkin sovelluksia, jotka ovat asennettuna väkisin eikä niitä voi poistaa kokonaan. Käytöstä poistaminen piilottaa ne häiritsemästä, mutta ajatuskin niiden olemassaolosta siellä jossain ytimen keskipisteessä, saa ärsyyntymään lisää. iPadissa sovelluksia oli esiasennettuna, mutta mitään varsinaista roskaa ei ollut. Hyvä niin, teki vaikutuksen! Laitteen mukana tulee kuitenkin turha Apple-tili.

Kommentit