Maastopyörä vie sinnekin minne autolla ei pääse

Maastopyörällä metsään

Kauniita polkuja
Tänään oli hieno aurinkoinen päivä. Uimarannalle oli ajettava ja Vähäjärvellä vesi oli yllättävän lämmintä jo nyt. Puolituntisen jälkeen lähdin kuvailemaan maisemia Kurikkaan. Se sijaitsee keskellä Pirkkalaa ja siellä on monia hyviä kauttaaltaan kauniita luontopolkuja.

Maastopyöräilyyn paikka tarjoaa metsäisiä polkuja runsailla haastavuusasteilla. Päivän polulla pääsin kokeilemaan ajoa jyrkkään ylämäkeen ja paluussa odotti odotetusti jyrkkä alamäki. Maastopyöräily on mielestäni hauskaa hyötyliikuntaa ja harrastuksella saa tapettua aikaa, jos on tylsää, kuten ainakin kerran päivässä. Kuntoilun lisäksi pääset kuuntelemaan musiikkia makusi mukaan metsäpolulta toiselle suoratoistettuna.

Hauskaa poluilla

Kurikasta pääsee myös kauemmas luontoon ja Pirkkalan metsäopetuspolku -kyltti antaa vielä ohjeita ja reitistön jos ei ulkomuistista tiedä. Ensikertalaisille varsinkin opasteista on paljon hyötyä. Opetuspolulla on lukuisia pienempiä kylttejä jotka kertovat erilaisia mielenkiintoisia asioita selvällä kielellä. Yksi mielenkiintoisin kohde on Iso-Naistenjärvi, sinne mennään Vähä-Naistenjärven reitistöltä ylittäen ensin onnellisesti Pyhäjärventien. Ja matka jatkuu täysin.

Merkkiä ei voi olla huomaamatta Kurikan poluilla. Reitti kahlitsee mukaansa niin kävelijöitä, pyöräilijöitä kuin näitä juoksijoitakin. Talvella pääsee sitten jouhevasti hiihtäen. Tänään en kuitenkaan vielä jatkanut kohteeseen vaan siitä tulee myöhemmin oma merkintä. En jatkanut siksi, koska minulla ei ollut mitään mukana. Olisi tylsää käydä kodalla ilman makkaraa. Toisaalta myös juttu jäisi siltä osin vaisuksi, joten myöhemmin uusiksi paremmalla varustuksella.

Tästä kyltistä näkee, että Iso-Naistenjärven lisäksi pääsee Birgitanpolulle, Kaitajärvelle ja Lempäälään. Lempäälä on kunta, jossa asukkaat viihtyvät Pirkkalan kunnan asukkaiden tavoin. Sinne on siis hyvä piipahtaa välillä ja parhaitenhan se onnistuu tietysti luonnon kautta. Lempäälän kohteita ovatkin kaikki kolme ylintä. Iso-Naistenjärvi kuuluu Pirkkalan kuntaan. Varttuneempi metsäasiantuntija löytää alueelta varmasti muitakin hauskoja kohteita joissa käydä heti.

Loppusanat

Tietenkin oli haikea fiilis, kun en jatkanut eteenpäin, mutta uudemman kerran myöhemmin. Reitistön maisemat ovat nimittäin kokemisen arvoisia ja niistä haluaa nauttia uudemmankin kerran. Suosittelen kaikille tutustumista luontoon, koska sieltä saa liikuntaa, hyviä aiheita valokuviin ja monia ideoita bloggaamiseen. Yllättävän moni ei kuitenkaan harrasta retkeilyä. Mietinkin, että miksi näin? Metsällä on jokaiselle paljon annettavaa. Nauti sen antimista ajasta riippumatta.

Mitä polkupyörään tulee, niin se on toiminut todella hyvin kaikki nämä vuodet, vaikka ostinkin sen Hobby Hallista. Moni ei markettipyöristä tykkää, mutta säännöllisesti huollettuna ja voideltuna toimii kuin junan vessa. Lopuksi muutama kuva lisää, ovat mielestäni esittämisen arvoisia tämänkertaiselta reissulta. Luvassa niin pyörää kuin maisemia. Mitä tulevaisuus tuo, sen kertoo aika, mutta tuskin tällainen reitti jää viimeiseksi elämäni aikana! Kokeile sinäkin näitä!

KuvagalleriaKommentit