Silvercrest-tornituuletin auttaa kesähelteillä

Lidlin tornituuletin
Kesähelteillä ei kannata kärvistellä kotona ilman minkäänlaista tuuletusta. Oikeat laitteet saattavat kuluttaa paljon sähköä lämpötilaa alentaessaan. Tämä 25 euron tornituuletin sen sijaan ei yritä lämpötilaa laskea vaan tuo puhaltamalla ilmaa viilentävän fiiliksen.

Hintaa ei laitteella siis ole paljon ja niitä saa ainakin tällä hetkellä vielä Lidlistä ja varmasti myöhemminkin ennen tulevia kesähelteitä - malli on aina sama kestosuosikki. Tällä hinnalla ostin heti kaksi kappaletta ja toinen lahjaksi. Muualta samaan hintaan saisi yhden tornituulettimen, mutta laadussa tuskin olisi isompaa eroa, ellei nyt halua myös jotain ekstaominaisuuksia mustaan torniin kodin parhaimmassa nurkassa.

Hyvää laatua halvalla

Voiko tällä hinnalla saada tuulettimen joka on hiljainen ja jota voi pitää myös öisin häiritsemättä nukkumista tippaakaan? Tarjoaako tämän hintainen laite ominaisuuksia joita rakastat? Näihin kaikkiin ja muuhunkin saat vastauksen tästä. Itse ostin heti kaksi laitetta, koska toinen meni lahjaksi sellaiselle, jolla ei tuuletinta ollut. Oikein kuumana päivänä pidän laitteen muutenkin jatkuvasti päällä, jolloin tuuletus toimii parhaiten ja kotona voi liikkua hikoilematta.

Paketista otettaessa laite vaikuttaa erittäin muoviselta, mutta pysyy silti tukevasti lattialla ilman suurempaa heiluntaa. Pitääkö laitteen olla muka terästä tässä hintaluokassa? Asennus ainakin käy helposti. Kootaan jalusta, ruuvataan pyörrekorkki irti, jalusta kiinni niin että johtopaikka on samassa paikassa johdon kanssa ja ruuvataan pyörrekorkki takaisin kiinni. Niin helppoa, ettei käyttöohjettakaan tarvitse lukea. Töpseli seinään ja laite voi pyöriä.

Laitteen pyöriessä voit tutustua ominaisuuksiin. Yksi alin painike voi lukita tuuletuksen yhteen suuntaan, esimerkiksi työpöytää päin, jos haluaa laitteen pyörivän 90-asteisesti - älä pidä alinta nappia Stop-asennossa. Off-painikkeella voi hiljentää tuulettimen pois päältä. Jos tuuletuksen haluaa jatkuvan, kannattaisi valita jokin kolmesta asetuksesta. Suositus on antaa laitteen pyöriä vapaasti, jotta tuuletusteho olisi parhaimmillaan joka puolella tilaa.

Lidlin tornituuletin oli halpa

Ykkönen on kaikkein pienin teho, toinen keskivahva ja kolmas vahva. Olen itse todennut, että ykköstä suuremmalla tuota ei juuri tarvitse pitää. Ykkösellä pitäminen antaa myös senkin edun, että laite hurisee melko hiljaa sillä asetuksella. Esimerkiksi nukkumaan mentäessä ykkösasetus on kaikkein optimaalisin. Oikein isolla helteellä tuuletusnopeutta voi laittaa hieman isommaksi. Esimerkiksi ykkösteho ei häiritse pahemmin musiikin kuuntelua kaiuttimista kotona.

Eräs mielenkiintoinen ominaisuus tässä hintaluokassa on myös ajastin. Tuulettimen voi ajastaa toimimaan vaikkapa joksikin aikaa ja sen jälkeen tuuletin sammuu turvallisesti itsestään. Ajan voi asettaa 20-120 minuutin välein. Helpommin 20 minuutin välein. Tämä voi olla kätevää, jos ei halua tuuletinta pitää esimerkiksi koko yön ajan. Myös johto on tarpeeksi pitkä. Joku saattaa myös tykätä tuulettaa vain vähän aikaa monta kertaa päivässä. Hyvä ratkaisu.

Yllä olevassa kuvassa aikasäädin lähikuvassa. Tässä mallissa on yllättävän paljon ominaisuuksia. Tietysti kalliimmissa voi olla sitten lisänä erinäisiä lämpötilanäyttöjä ja kaukosäätimiä, mutta tarvitsetko todella sellaisia? Silvercrestin tuuletin ei ainakaan hinnalla ole pilattu ja tekee kaiken sen minkä tuulettimen pitääkin ilman suurta ääntä. Se on siis hiljaisempi kuin pöytätuulettimet tai lattiatuulettimet ja vie myös vähemmän virtaa (45W). Säästä siis laskussa.

Loppusanat

Jatkuva laitteen käyttö näkyy sähkölaskuissa vain minimaalisesti. Joitakin senttejä päivässä ja joitakin euroja kuukaudessa. Moni sanoo, ettei hanki tuulettimia sähkönkulutuksen takia. Tämä on väärin, sillä etenkin tornituulettimet ovat erittäin virtapihejä kavereita ja auttavat helteillä. Tai ainakin yrittävät parhaansa. Eniten ärsyttää se, että tuollaiset ihmiset jättävät television päälle saunaan mentäessä vaikka se kuluttaa enemmän virtaa kuin kaksi tuuletinta yhteensä.

Tuulettimista on sentään hyötyä saunaan mentäessä, televisiosta sen sijaan ei. Nyt kun tuulettimia on Lidlissä myynnissä torstaista, kannattaisi kauppaan rientää nopeasti, sillä näitä on myynnissä niin kauan kuin tavaraa riittää. Näin halvalla hinnalla tuulettimen voi hankkia vaikka joka huoneeseen. Eikä pidä unohtaa sitäkään, että näissä on kätevä kolmen vuoden takuu. Älä kuitenkaan odota 100 euron tuuletinelämystä ja lähde kaupoille. Mistään ekstrasta ei kannata maksaa.

Ainoa tuotteen miinus on se, että laite naksuu tietyssä kulmassa hieman pyöriessä eri suuntiin, mutta hintaan nähden tämän kanssa voi elää suhteellisen normaalia kotielämää.

Kommentit

 1. Minulla tämä tuuletin, neljä vuotta käytössä, ostin kanssa samanlaiseen hintaan vuosia sitten. Toimii edelleen, sama vika kuin sinulla, heiluu käytössä ja pitää pientä "naksuttavaa" ääntä siinä samalla. Ei haittaa minua eikä muitakaan taloudessa. Nyt tosin ollut niin viileät kesät, ettei ollut paljoa käyttöä. Lienee sama tuote, kun SilverCrest.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista! Mukava lukea muidenkin kokemuksia Lidlin tornituulettimesta. Oma lienee nyt yli kaksi vuotta vanha (ensi kesänä kolme) ja vähän on ollut käytössä myöskin, etenkin viime kesänä. Johonkin ne jokakesäiset kesähelteet ovat hävinneet kuten jo hienosti huomasitkin!

   Poista
 2. Ostin 2015 samanlaisen, nyt tuli ongelma. Tornituuletin Lidlistä lakkasi pyörimästä. Se pyörii oudosti, eikä ollenkaan 90 asteisessa kulmassa enää. Yritin ottaa jalan irti ja takaisin, mutta se ei auttanut lainkaan. Lienee rikki koko juttu. Kun ei tosiaan enää pyöri halutusti.

  Lähinnä jumittelee eri suuntaan asentoonsa nähden. Ainoa tapa on lukita suunta, jolloin tuo 90 asteen kulman tuuletushyöty menee tietysti samalla...

  Onko muilla samoja kokemuksia ? Vienkö kierrätykseen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama ongelma, alkanut tänä kesänä :D

   Kierrätykseen vain, jos tarvitset 90 asteen tuuletuskulmaa. Itse en ole saanut sitä pyörimään enää ollenkaan normaalisti. Varmaan jokin pyörivä osa pohjasta rikki.

   Poista
  2. Naapurini otti nyt vastaan, kun ei sillä ollut, eikä haitannut tämä ongelma.

   Kiitos, käynpä ostamassa uuden, merkkituotteen.

   Poista
  3. No hyvä, että meni tarpeeseen.

   Itse kävin tänään Lidlissä ja vaikka takuu tästä menikin n. vuosi sitten, perustelin asiaa sillä, että oli pitkä kolmen vuoden takuu ja tuote sellainen jota ei käytetä koko takuuaikaa putkeen. Viime kesänä en ole käyttänyt tuotetta lainkaan helteiden puuttumiseen ja tänäkin vuonna laite meni käyttöön vasta kesällä helteisiin.

   Sain myymäläpäälliköltä asiaan ratkaisun ja kuulemma tulee uusi laite Lidliin noudettavaksi, kunhan asiakaspalvelu ensin tekee lopullisen tuomion siitä tai hyvitetäänkö rahat, tai otettiinko nyt ainoastaan kierrätykseen takuun loppumiseen. Ei ollut edes kuittia minulla tähän enää tallessa.

   Lidlin aiempiin kokemuksiin vedoten, voi hyvinkin tulla onnellinen loppu.

   Poista
  4. Jaaha, ei sitten minulle tullut mieleen.

   No en minä sitä naapurilta enää halua kysellä, meni mikä meni. Ostin vähän laadukkaamman, enkä osta Silvercrestiä oman kokemuksen pohjalta.

   Oli TODELLA vähän käytössä. Tuskin montaakaan kuukautta yhteensä.

   Poista
  5. Niin, no ei sieltä sitten annettukaan uutta tilaamalla.

   Takuu loppui kuulemma 06/2017 ja niin loppuikin, mutta kolmen vuoden takuu oli, ja tuote sellainen että oli käytössä maksimissaan joitakin kuukausia koko tästä ajasta helleviikkona. Tuskin montaakaan kuukautta siis.

   Antoivat mahdollisuuden noutaa ennen kuin menee kierrätykseen. En aio hakea, kun rikki on. Saipahan kierrätykseen kuitenkin. Uutta en aio ostaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle