Leffa- ja sarjaelämyksiä kaikkialla

Leffojen katselua Kurikassa
Nykyään viihtyä voi lähes kaikkialla monella tapaa. Osa ei ilmeisestikään asiaa kuitenkaan ymmärrä, koska olen saanut useasti kuulla, että miksi musiikkia pitäisi kuunnella ulkona tai katsella leffaa rannalla aurinkoa ottaen. Näitä voi kuulemma tehdä ihan hyvin kotona.

Olen asiasta itse asiassa hieman eri mieltä. Nykyajan nuoret ovat viihteen suurkäyttäjiä ja Spotifyn sekä Netflixin kaltaiset palvelut tuovat viihteen sinnekin missä käyttäjäkin on. Ei siis todellakaan tarvitse olla aina kotona! Suoratoistopalvelut vaativat toki nettiyhteyden matkoille älypuhelimeen, mutta ne nyt eivät kalliita nykyisin ole. Lisäksi jos hankkii minkä tahansa datarajattoman liittymän, viihdekään ei koskaan katkea matkoilla!

4G voi toimia paremmin leffoihin

Tuossa 3G-verkossa pyörii datan lisäksi puhe, tällainen puhe on tietenkin dataa tärkeämpää. Data saakin yleensä toissijaisen prioriteetin ja koska 3G-liittymät ovat muutenkin halvempia, sellainen on lähes jokaisella vastaantulevalla. Ei siis ihme, että data ei paikoin kulje. Päivitettyäni yhteyden 4G LTE -palveluun leffatkin ovat pyörineet hienosti Full HD -laadullakin iPadissa. Jos vielä saisi peittoalueen kasvamaan nykyisestä lähitulevaisuudessa, olisin onnellisempi.

Itse käytän vain suoratoistopalveluita, koska en yksinkertaisesti jaksa ostella mitään DVD-soittimia eikä varsinkaan kiinnosta mikään leffojen vuokraaminen. Jos jokin uutuusleffa kiinnostaa, käyn elokuvateatterissa. Muuhun riittää Netflix-tarjonta. Musiikkiakaan ei tietokoneellani ole, sillä sellaista löytää mielin määrin Spotifystä tai Googlen musiikista. Viihdyn siis erinomaisesti suoratoistopalveluiden kanssa. Kaikkea niissä ei ole, mutta paljon kuitenkin.

iPad on siitä hyvä laite, että siinä on vain Wifi. Saan kätevästi puhelimesta datan kulkemaan sinne. SIM-kortillinen iPad olisi paljon kalliimpikin ja harva tarvitsee sellaista oikeasti, koska matkapuhelimessa on jo mahdollisuus Wifi-tukiasemaan. Katselu kuitenkin vaatii varjoisan paikan tai muuten näyttö heijastaa ympäristöä. Esimerkiksi puun alla aurinko ei pahemmin haittaa sisältöjen sujuvaa katselua ja musiikkia voi kuunnella kaikkialla.

Loppusanat

Kyseinen ongelma tosin on varmasti muun merkkisissäkin tablettietokoneissa. Näytön koko on ollut ainakin riittoisa käyttööni ja suoja tarjoaa parempaa katselukulmaa. iPadin kaiutin on suhteellisen voimakas, joten ääntä kyllä lähtee täyttämään pienoisen lähiympäristönkin. Äänenlaadullisesti kuulokkeista on kuitenkin enemmän iloa, koska ne myös eristävät ulkopuolista ääntä ja toisaalta et samalla häiritse muita viihteesi nauttimisen aikana. Etenkään, jos siinä on bassoa.

Normaalisti leffoja on kaikista mukavinta katsella vaikkapa kotona suurelta 42-tuumaiselta Netflix-televisiolta ja musiikkia on kaikista mukavinta kuunnella kotona vaikkapa hyvä-ääniseltä Spotify-kaiuttimelta, tarjoaa älypuhelin tai tabletti mukavaa viihdykettä juuri sinne missä koti ei ole lähellä. Se on siis elämys tuokin, istahtaa vaikkapa puistonpenkille ja nauttia hetkisen hyvästä musiikista tai lempielokuvasta - ja paljosta muustakin. Sinä päätät.

Kommentit