Philips SHB8000 -kuulokkeet tarjoilevat Bluetooth-mukavuutta

Paketti on purettu
Puhelimessa on tuttua kauraa suoratoistopalvelu. Miksi ladata musiikki muistikortille, jos saman voi toistaa verkon kautta nettiyhteyden avulla? Tämä kun on sinullakin rajaton. Kävelyyn, retkeilyyn tai matkusteluun olisi kuitenkin loistokasta saada parempaa ääntä mukaan.

Saako sitä näistä CitiScape-kuulokkeista? Kokeilemalla se selviää ja hinta oli korkeahko eli 90 euroa. Kuulokkeet tarjoilevat hyviä ominaisuuksia ja reipasta käyttömukavuutta langattomuuden johdosta. Samalla näitä voi käyttää äänikaapelin avulla. Sellainen on jopa ujutettu pakettiin. Latausjohto ei ole unohtunut eli kaikki tarvittava on mukana. Mukaan tuleva kuulokejohto voi tulla tarpeeseen pätkivän Bluetooth-elämyksen takia. Pidä se.

Hieman puutteellinen kokemus

Paketti avattuna paljastaa kaiken tarpeellisen. Käyttöohje oli pikaoppaan tyylinen ja mitään muuta ei siellä ollut. Aluksi kiinnittyi huomio tyylikkyyteen ja käyttömukavuuteen. Säätömekanismi osoittautui kuitenkin maltilliseksi: säätövaraa ei ole paljon. Minulla ne ovat käytössä maksimisäädöillä ja ovat juuri sopivat. Ainoa puute onkin se, että lippiksen kanssa näitä ei voi käyttää, sillä säätövara ei riitä. Mikään iso pää ei myöskään minulla ole. Harkitse näitä kahdesti.

Hyvä kuuloke on siis pilattu huonolla suunnittelulla. Saa nähdä miten näitä voi käyttää talvella pipon kanssa. Muuten kuulokkeet olisivat täydelliset, jos säätövaraa olisi vieläkin enemmän. Latausaika on kohtuullinen parisen tuntia ja kyllä ääntäkin riittää langattomasti jopa kahdeksaksi tunniksi. Äänenlaatua käsitellään vähän myöhemmin. On oikeastaan melko harmillista, että 90 euron kuulokkeissa säätövara on näin rajallinen. Iso puute. En suosittele.

Tyylikkyys ei aina auta, jos kuulokkeet eivät mahdu kunnolla päähän. Ääni voi jäädä vaisuksi jos asettelee huonosti. Silloin kun tehtävässä onnistuu, kuulokkeista lähtee todella hyvä soundi. Erinomainen basso, tyylikäs sointi ylä- ja alapäässä sekä erottelevan tarkka annos kaikenlaista musiikkia. Vokaalit kuulostavat hyviltä. Niin kauan, kuin kuulostavat - kunnes alkavat pätkimään - jopa äänilähteen välittömässä läheisyydessä. Suuri puute tuokin.

Kokoontaitettavuus on plussaa

Mukavuutta täytyy moittia. Mainospuheessa näitä mainostettiin huomaamattomiksi käytössä pidempäänkin. Kuuntelen tällä tunnin ja jo sen jälkeen korvia alkaa hiostaa. Myös sangan alueella pää väsyy kuulokkeisiin. Edelleen mielestäni hyvin suuria puutteita hintaluokassa. Kokeilematta ei näitä siis kannata ostaa, kysy kaupasta ihan sinun hyödyksi kokeilun mahdollisuutta. Ehkä jossain näitä on esilläkin hypisteltäväksi. Muuten voit pettyä näihin kavereihin.

Kokoontaitettuna kuuloke on mukavan pienikokoinen ja vie vain vähän tilaa. Sangasta pidellessä kädessä kuulokeosat eivät kuitenkaan pysy asennossaan eli mekanismi on hyvin heikko. Tuote ei välttämättä ole siis tarkoitettu kuulokkeiden tyylikkääseen kantamiseen tässä asennossa. Kääntömekanismi myöskin hieman epäilyttää. Miten muoviosa kestää säännöllistä kokoon taittamista. Saa nähdä hajoaako kuuloke tuosta kohtaa vielä joskus.

Puheluiden vastaanotto toimii näissä hyvin ja ääni on hyvin selkeää. Vastaanottaja ei ole koskaan huomauttanut puheen heikosta laadusta näiden kautta. Toimintojahan tässä mallissa on opittavaksi asti. Puheluun voi vastata esimerkiksi suoraan tai soittaa viimeksi soittaneeseen numeroon. Hintaa katsoen kuuloke tarjoaa hyvää ääntä, mutta se häviää käytön mukavuudessa: sankasäädön rajallisuus syö käytettävyyttä. Myös huomenna. Onneksi on palautusoikeus.

Loppusanat

Kuulokkeita kannattaa pyytää kokeiluun. Ehkä joku kauppa pitää näitä esillä. Philips on yleisesti kuitenkin tunnettu hyvistä tuotteista ja tämä ei kyllä kaikilta osin vakuuta. Olen suoraan sanottuna jopa pettynyt. On parempiakin kuulokkeita varmasti. Jos kuitenkin hakee tyylikkyyttä ja mehevää bassopitoista ääntä iltalenkeille, voi näitä varauksella suositella. Paremmalla tuotesuunnittelulla näistä saisi kympin kuulokkeet. Nyt niille voi antaa vain varman vitosen.

Ehkä 90 euroa tällaisista on hieman liikaa, mutta katsellaan. Takuuta näissä on vähintään kaksi vuotta, joten voihan nämä takuuseenkin aina palauttaa. Jos tuote ei sovi kunnolla päähän, korvat väsyy tunnin käytössä, sellainen ei vastaa mainostettua. Myös ääni pätkii. Mainoksessa luvataan että kuulokkeita ei huomaa pitävänsä edes pitkässä kuuntelussa. Tuotteessa on sitten varmaan virhe, jos minulla ei ole tällaista ominaisuutta kuulokkeissa. Mitä mieltä sinä olet, ostaisitko?

Lisäys: palautettu takuuseen, vedoten lähinnä pätkivään Bluetooth-ääneen vaikka puhelin taskussa, muutaman kuukauden käytön jälkeen. Sai rahat takaisin kokonaisuudessaan Prismasta. En varmaan osta enää Bluetooth-kuulokkeita, sillä pätkivä ääni alkoi jossain vaiheessa ärsyttämään toden teolla, etenkin ulkoillessa ja rauhallisessa kotikuuntelussa. Netissä ei ollut vikaa, sillä puhelimen kaiuttimista soi musiikki aina normaalisti, ihme kyllä. Onneksi rahat sai takaisin.

Kommentit