Kukkaisviikkojen antoisat antimet

Tampereella on tunnelmaa

Juttua on lupailtu ja joskus se lupauskin on lunastettava. Kukkaisviikoilta tunnelmaa. Löytyy muuten myös Dailymotionista video. Itse tapahtuma oli mielestäni hieno ja ennen sitä kävin syömässä hyvää sapuskaa paikallisesta ravintolasta. Ateriana oli vähän tulisempi kanakinkkuleipä kastikkeen ja salaatin kera sekä juomana se perinteinen - vesilasi. Sitten odottikin siirtyminen itse tapahtumapaikalle muutaman kaupan kautta. Yksi näistä oli M-Market Koskikeskuksessa.

Lähinnä kiertelin vaatekauppoja, mutta vaatteita en kyllä ole ostanut. Niitä on kaapeissa ihan tarpeeksi. Kaupassa on hienoa käydä katsomassa. Ei siellä kukaan pakota, että tämän sinun täytyy ostaa. Joskus kävi niinkin, että myyjä oikein löytää syitä miksi minulla tulisi olla juuri tämä juttu. Sille voi sanoa ystävällisesti, että ei ole tarvetta. Yleensä ymmärrystä löytyy. Olen muutenkin tarkka siitä mitä ostan - turhaa rojua en ota edes ilmaiseksi. Ilmainenkin tavara, jota ei tarvitse, on roskaa.

Mukavaa tunnelmaa keskustassa

Tunnelma oli alkuun odottavainen ja rauhaisa, kunnes keskusta täyttyi ihmisistä. Ihmispaljous aiheutti muuten erään mielenkiintoisen asian - Elisan mobiiliverkko meni täysin tukkoon ja dataa ei saanut millään puhelimeen edes yrittämällä ja puhelutkaan eivät menneet perille. Porukkaa oli niin paljon. Minulla tätä ongelmaa ei tosin ollut, sillä puhelimessani on 4G LTE -liittymä ja siinä oli vähemmän käyttäjiä - netinkäyttö onnistui erinomaisesti. Uskoisin, operaattorista riippumatta.

Porukka vain ihmetteli vieressä, kun heillä ei toiminut. Ei auttanut puheluiden soittamisessa, sillä 4G:n kautta kulkee vain data, mutta sellaisia puheluita ja viestejä en pahemmin muutenkaan käytä. Minulle puheliittymä onkin käytännössä 50 megabitin bittiputki jolla soi Spotify ja jolla näkyy Netflix kylillä silloin kun haluan. Kotona on tietysti 100 megabitin kiinteä laajakaista, joten siellä en mobiiliyhteyksiä käytä muulloin kuin hätätapauksissa. Ainakin toistaiseksi, paitsi jos 4G paranee.

Siinäpähän tämä kulkue

Moni oli tuohtunut kun kaverille ei voinut lähettää kuvaviestiä sosiaalisessa mediassa. Mielestäni 4G:ssä maksetaan operaattorille toimintavarmuudesta ja etenkin ruuhka-aikaan 4G:stä on jouheviin tiedonsiirtoihin siinäkin tapauksessa, että viereinen kaveri on hiki hatussa haukkumassa operaattorin 3G-ominaisuuksia, samalla vilkuillen kuinka toinen on puhelimellaan onnellisesti tietoverkossa nimeltä Internet. Hänellä on se 4G! Siitä huolimatta nautin kaikesta muusta.

Jos kuitenkin tulee tapahtumiin vain nauttiakseen niistä, niin ehkä internetin toimivuus ei olekaan se kaikkein tarpeellisin asia miettiä. Luultavasti pärjää 2G-verkkoon pakotettuna - puhelut ja viestit kulkevat siinäkin. Usein kuitenkin sekin voi olla varsin tukossa. Toisaalta silloin on hyvä miettiä miksi on edes tullut tapahtumaan, jos ainoa tarkoitus on laittaa siitä tilannepäivityksiä Twitteriin, Facebookiin ja Instagramiin samanaikaisesti. Sillä se ei palvele ketään.

KuvagalleriaVäkeä oli kyllä yllättävän paljon. Löydätkö sinä tiesi ulos?

Kommentit