Maastopyörän fiksailua

Maastopyörän uudistaminen
Viime aikoina on tullut käytyä taas vaihteeksi oikeassa maastossa ajamassa ja siinähän oli monia eri vaikeusasteita. Kaikesta on tullut selvittyä, jopa isoista kivisistä esteistä. Loppumatkalla kuitenkin jokin petti ja rengas puhkesi varsin nopeasti.

Käveltävää oli kilometri ja ukkosen sekä sateen aikana se ei ollut mitään mukavaa puuhaa. Nobby Nicit ovat pettäneet. Uusia saa kaupasta ja taas mennään eteenpäin! Minulla maastopyörän ulkorenkaat ovat käytössä reilun vuoden ja takarengas yleensä menee huonoon kuntoon ensimmäisenä. Tämä johtuu siitä, että paino kohdistuu erityisesti takarenkaaseen polulta toiselle seikkaillessa. Vaihdan kuitenkin samaan aikaan.

Bikeshopista palvelua

Tilaus pistetty vetämään Bikeshopista ja seuraavana päivänä paketti oli perillä: uusi Nobby Nic -ulkorengas pistosuojauksella sekä lokasuojat. Näin syksyllä on hyvä suojautua loskalta sateiden aikaan. Itse asiassa Bikeshopista ovat molemmat Nobby Nicit ja takarengas nyt oli jo melko sileä. Olihan asennuksesta jo kulunut kahdeksan kuukautta ja kilometrejä kertynyt useampi tuhat. Painon kertyessä taakse kuluminen on tietenkin paljon nopeampaa. Ilman tutkimuksia.

Dancecoren ja Hardstylen kuuntelun jälkeen pitikin lähteä lähivaltsuun, koska Matkahuolto oli jättänyt terveiset sinne. Matkahuollon kautta tilasin siksi, koska lähipisteelle on pari kilometriä. Postiin sen sijaan matkaa on kuusi kilometriä. Vaikka posti tarjoaa paketinohjausta lähikioskille, useimmissa tapauksissa tuo laitos ei saa kuitenkaan paketteja ohjattua sinne. Se mikä ei onnistu Postilta, onnistuu Matkahuollolta! Ja se on ihmeellistä. Kilpailu rullaa hyvin!

Nobby Nic on siis asennettu nyt tuoreeltaan ja sopiva sisärengas olikin valmiina Bikeshopin edellisestä tilauksesta. Eturengasta samalla vilkuilin ja siinä ei ole havaittavaa kulumaa. Näissä kannattaa muistaa, että itse tekeminen on halvempaa kuin ammattilaisen kautta. Tilaa siis osat itse ja säästä näin. Ammattilainen veloittaa osistakin enemmän ja sitten vielä työstä erikseen. Mahdotonta se ei oikeasti ole vaihtaa sisä- ja ulkorengas täysin itse. Olitpa sitten kuka tahansa.

Maastopyörä korjattuna nurmikolla

Myös lokasuojien asennus oli helppoa. En ole koskaan asentanut lokasuojia pyörään näin helposti ja hermostumatta. Olihan lokareilla kyllä hintaa sen kolmisenkymppiä kappaleelta, mutta kun ei auta - 29-tuumaiseen maastopyörään ei mistään juuri lokasuojia löydy. Yhdestä toisesta nettikaupasta olisi saanut hieman halvemmalla, mutta se oli minulle tuntematon kauppa. Tilasin siis Bikeshopista, josta olen aiemminkin paljon tilannut. Syy sekin ja palvelu toimii.

Silloin tietää jo mitä odottaa - hyvää palvelua. Lokasuojien asennuksessa piti ensin etsiä sopivinta kappaletta haarukkaan laitettavaksi. Sen löytyessä kiristys ja kappale tavallaan "laajeni" etuhaarukassa ja pysyy nyt tiukasti paikallaan. Tämän jälkeen lokasuoja paikalleen lukitusääneen asti. Valmista! Takalokasuojan asennus onnistui ilman työkaluja kätevän kiinnityksen takia ja hienosäätö vaati sitten työkalun. Todella hyvä hankinta minusta. Näitä lokasuojia olen nähnyt muillakin.

Myöhemmin olen takalokaria joutunut fiksailemaan parempaan kulmaan sekä vähän ylemmäksi. Näin sain lokasuojan kiinni runkoon ilman että välissä oli tyhjää, josta loska aina onnistui pääsemään läpi. Toinen ajo sateessa osoitti, että lokareista oli hyötyä. Sateen tuloa ei voi estää, mutta likaista loskaa ei ainakaan päälle lentänyt ainakaan niin paljon. Se olikin se tarkoitus... Hyvällä säällä voi ottaa kummatkin pois laskevan painon takia. Itse en tee niin koskaan.

Loppusanat

Kallis hankinta, mutta toimii. Etusuojan asennus vaatii sen, että etuhaarukassa on tilaa, johon sovitinkappale upotetaan ja sen jälkeen kiristetään työkalulla. Maastopyörässä yleisesti on tällainen olemassa, joten asennus onnistuu kyllä. Sovitinkappaleesta on useampaa yleisintä kokoa, joten sopivin sovitinkappale pitäisi löytyä helposti. Asennuksen jälkeen lokasuojat voi heti unohtaa, mutta halutessaan ne voi ottaa pois hyvällä säällä. Ottaisitko sinä nämä pois?

Etulokasuoja on siis irrotettavissa helposti "nappia painamalla". Takalokasuoja myös erittäinkin helposti. Lisäksi lokasuojat ovat tyylikkäitä ja pyörä suorastaan hehkuu näiden kanssa valmiuttaan kaikenlaisiin maasto-olosuhteisiin säällä kuin säällä. Nobby Nicit taas sen sijaan pitävät huolen, että maastopyöräsi ohjattavuus ja renkaiden rullattavuus on erinomaista kaikissa tilanteissa. Olen ollut itse näihin renkaisiin todella tyytyväinen! Maastopyöräily on elämäni.

Nyt ainoa kysymykseni on, että koska maastoon. Toivottavasti hyvin pian. Mennään!

Kommentit