Mitä tulikaan tehtyä vuosi sitten? Blogi kertoo

Pyörällä liikenteessä

Pirkkalassa asuminen ei todellakaan tarkoita edullisten harrastusten puuttumista. Päin vastoin: täällä voi harrastaa erinomaisesti vaikkapa maastopyöräilyä, lenkkeilyä ja retkeilyä. Kunta tarjoaa lukuisia luontopolkuja erilaisin haastavuusastein. Innokkaana maastopyöräilijänä arvostaa sitä, että kunnon polku ei ole kaukana. Vaikkapa aamun lenkki maistuu erinomaisesti juuri nautitun lämpimän teekupillisen jälkeen. Toivottavasti myös tuleva kunnanhallitus pitää tästä kiinni.

Luonto kuuluu Pirkkalassa aivan kaikille ihmisille. Pyöräily maastossa on kuitenkin tylsää ilman ripausta oikeaa musiikkia, joten sellainen kannattaa pakata mukaan vaikkapa älypuhelimen muodossa. Eikä haittaa vaikka Vähäjärvellä ottaisi aiheesta hauskan kuvankin! Vähäjärvi on järvi, joka on lähellä keskustaa ja on luonnonkauniina vuoden ympäri. Maisemia kelpaa siis istahtaa katsomaan. Penkkejäkin on riittävästi järven maisemissa, joten istumapaikka kyllä löytyy.

Pirkkalan kuntakeskus

Kaikesta näteintä on ruokkia järven vakioasukkaita. Ne tykkäävät, kun niille tuodaan leipää. Ne ovat myös uskaliaita ja tulevat moikkaamaan. Leipäkin maistuu suoraan kädestä ojennettuna. Samalla voi ottaa näistä kuvia. Ruokkijoita näkyy kuitenkin vähän, mutta hyviä ihmisiä vielä sentään löytyy - heistä näiden ruokkiminen on hauskaa ja todella mielekästä. Ruokinnan jälkeen tyhjä leipäpussi viedään muuten roskikseen. Kuulemma ei saisi ruokkia, mutta kerran tässä eletään.

Sitä eivät kaikki osaa vaikka puhutaan selvästä perusasiasta. Luonnon roskaaminen on muutenkin huono asia ja joskus näitä tulee kerättyäkin roskapussiin. Kyllä saa täytellä muutaman ihan täyteen, kun Pirkkalassa lenkkeilee. Harmi sinänsä, sillä joillekin se roskan laittaminen taskuun on vaikeaa ja se on pakko heittää jonnekin. Siitäkin huolimatta, että kymmenen metrin päästä olisi jopa roskis. Joskus ei vain ymmärrä näitä ihmisiä... Tarvitaan muutoksia tähän maailmaan.

Sorsia ei kuulemma saa ruokkia, mutta...

Yllä kuva siitä, kun uskalias sorsa haluaa hieman leipää. Se miettii, mutta lopulta uskaltautuu ja näin leipä on vaihtanut omistajaa. Selvästi maistui, koska sorsa halusi sitä lisää lähestymällä uudelleen. Onkin hienoa minusta ruokkia näitä sorsia, koska heilläkin voi olla nälkä. Ruokinnan jälkeen voi matkaa jatkaa, itse jatkoin kohti kotimaisemia. Ehkä tulen tänne vielä uudelleen sorsien luo. Kysyntää leivälle selvästi on täällä. Jos on vanhaa leipää, niin kelpaa hyvin täällä.

Kotona odotti kaupasta haettu energiajuoma, suklaakeksejä ja tietenkin hyvä musiikki. Tämä kruunaa kaiken. Varsinkin, kun musiikissa oli tarjolla Basslovers Unitedia. He ovat tehneet handsuppia jo pitkään ja heidän biiseistä löysin tuon musiikkityylin jo monia vuosia sitten. Vaikkakin joskus joutunut sen kuuntelun lopettamaan tietystä syystä. Vieläkin ihmiset nimittäin pitävät ihmisiä outoina, jos kuuntelet tavallisesta poikkeavaa musiikkia. Mutta se on vain makuja.

Musiikkia kotona

Täällä Pirkkalassa maisemat ovat todellakin kohdallaan, siitä kertoo jo alempana ikuistettu kuva. Valokuvaus on yksi harrastuksistani ja on hienoa, että Blogger tarjoaa ilmaista blogitilaa rajattomalla kuvatilalla - jotta voin ikuistaa matkat ja kokemukset. Tämän ansiosta sekä muut että minä itse pystymme muistelemaan mitä tulikaan tehtyä vaikkapa kuusi kuukautta sitten. Vuosien aikana miljöö vain suurenee ja aikaskaala monipuolistuu. Aloita sinäkin blogi ja avaa elämäsi.

Sitä en tiedä, mutta joskus sekin tulee koettua. Mitä tulikaan tehtyä viisi vuotta sitten kesäkuussa? Monet eivät muista enää, mutta kun sinulla on tuo blogi - haet arkistosta. Tästä minä tykkään blogeissa. Toivottavasti olisi uusia hyviä aiheita tulevaisuudessakin, joista voisin kirjoittaa. Jos yhtään epäilet, niin tässä ei ole mitään epäiltävää, aloita vain blogi ja ikuista elämäsi kirjoihin ja kansiin. Se kannattaa! Muistat vuosi vuodelta kaiken ja toisaalta on jotain mitä näyttää saavutuksistasi.

Polkupyörä kuntakeskuksessa

Nyt kun otsikossa on kysymys, että mitä tuli tehtyä vuosi sitten, pitäisi löytää siihen myös vastaus. Vastausta en tosin tiedä, koska blogiani ei ole ollut silloin vielä olemassa. Tiedän kuitenkin, että Basslovers United Remix soi minulla säännöllisesti, joten ehkäpä olen ainakin kuunnellut sitä. Esimerkiksi Manianin biisistä Ravers Fantasy oleva Basslovers United Remix on aika hyvä ja bassopainotteinen. Tehty minua varten. Ja minun kuulokkeille.

Bloggaus on hienoa ja parasta tässä on ehdottomasti arkistojen luominen. Niistä voi itsekin selailla elämäänsä eri vuosilta. Ilmaisen blogin voi aloittaa vaikkapa Blogger.com-osoitteessa. Muitakin varmasti löytyy, mutta Googlella varmasti sisältö ja kuvat pysyvät hyvissä käsissä. Se on erittäin iso putiikki, jolla ei ole varaa kiusata asiakkaitaan. Sen sijaan pienet pitäjät voivat koska tahansa lopettaa palvelun tuottamisen ja arkistosi on näin hävinnyt.

Kommentit