Philipsin kelloradio herättää mukavasti aamuun

Philipsin kelloradio
Aamulla herääminen ei ole kaikkein mukavinta, jos edessä on vielä maraton olohuoneessa olevalle puhelimelle. Niinpä asia piti ratkaista yksinkertaisesti pienillä muutoksilla makuuhuoneessa, Philipsin kello osoittautui kuitenkin ongelmalliseksi jo käyttöviikolla

Kelloradio maksaa kaksikymmentä euroa ja siihen hintaan saa aika monipuoliset ominaisuudet. Niin monia ominaisuuksia, että mukaan tuleva käyttöohje oli hyvää iltalukemista. Ensimmäinen hauskuus alkoi tosin siitä, kun ohjeessa kehuttiin hyvää televisiohankintaa. Jäi miettimään saman tien että voiko tällaisen ohjeen ohjeisiin edes luottaa, sillä tietääkseni en ole kaupasta sentään televisiota kantanut. Olipa hyvin hauska vitsi.

Halpa, mutta ongelmallinen

Lopulta huomasin, että tämähän sopii hyvin tähän "yöpöytään". Laitteessa on pitkä ja ohut johto sekä varsin mukavan käyttöinen sähköpistoke. Johto ei siis häiritse ja sen saa siististi nippuunkin. Ja mitähän kelloradiossa sitten on? No ainakin kello ja radio, sepä oivallista! Kellossa on myös todella iso näyttö sekä varsin tyylikkäät ominaisuudet: kaksi eri herätystä. Yksi vaikkapa arkeen ja toinen viikonloppuun tai yksi yhdelle ja toinen toiselle.

Herätä voi radioon tai summeriin. Parasta tässä on se, että herätys voimistuu vähitellen. Herätyksestä puheen ollen, radiokanavaksi tulee viimeksi kuunneltu asema. Summeri on aina vakio. Lisäksi ennen nukkumaanmenoa laitteen voi laittaa päälle ja pistää uniajastimen päälle. Näin voit nukahtaa suosikkimusiikkiin. Valitettavasti ainakin omasta mielestäni pieninkin ääniasetus on turhan voimakas ja vaikeuttaa ainakin omaa unensaantia. Älä osta nopeisiin nukahtamisiin.

Tästä me puhuttiin. Iso, maaginen nappi jolla aktivoit uniajastimen erilaisilla aikasäädöillä tai siirrät herätystä eteenpäin jos haluatkin vielä olla hieman sängyssä. Painike on niin iso, että siihen on helppo osua myös unisena ja pimeään. Päällä ollessa radiota kuunnellen laite kuluttaa 5W ja sammutettuna alle 1W. Laitteessa on lisäksi kaksi AAA-paristoa laitettavissa varmistamaan ajan sähkökatkoksen aikana. Paristokäytössä et voi kuunnella radiota.

Radio ei herätä välillä

Radiosta harvemmin tulee mitään kunnon musiikkia, koska kuuntelemani musiikki on niin valtavirrasta poikkeavaa, ettei sellaiselle oikein ole mitään radiokanavaakaan, joten herään mieluiten summeriin ja radiopuoltakin käytän vain satunnaisesti. Radiossa on kuitenkin kymmenen esivalintaa sekä kanavien automaattinen haku. Sinun ei siis tarvitse pyöritellä säätimiä. Se on täysin turhaa ja vaivalloista. Antennilla saa ihan hyvän kuuluvuuden.

Philipsin kelloradio ei ole ainakaan hinnalla pilattu ja ominaisuuksiakin tuntuu olevan jokaiselle. Miinusta annan siitä, että käyttöohje on osittain ainakin ilmeisesti kopioitu jostain muusta tuotteesta. Ohjeiden osalta se oli kuitenkin tarkka. Ainoastaan onnittelu hyvästä televisiohankinnasta pisti silmään. Lisäksi annan miinuksen ajan asettamisesta. Vaikka se on helppoa ja asetat sen mahdollisimman tarkasti, kello hieman edistää. Minuutilla eteenpäin.

Tämä on ongelma, koska ainakin kaikissa muissa laitteissa asetan kellon mobiilioperaattorin ajan mukaan ja katson ajan kännykästä. Kellon vaihtuessa, painan valmiiksi säädetyn ajan aktiiviseksi, saaden siis tarkan ajan esimerkiksi mikroon. Tässä kellossa kun teen niin, kello ei otakaan uutta aikaa painalluksesta ja näin kello siis hieman edistää. Yrittänyt olen saada tarkan kellon vaihtuen lähes samaan aikaan puhelimen kanssa, mutta en ole onnistunut.

Loppusanat

Jos kellonaika olisi säädettävissä tarkemmin, äänenvoimakkuus minimitasolla olisi pienempi, antaisin laitteelle täydet pisteet. Nyt annan vitosen kymmenestä. Sähköpistoke ohuudellaan ei pistä silmään ja on myös melko kevyt. Ei siis enää lattialla makaavia johtoja yöpöydän ääressä :) Huonoa myös se, että radiosta ei tule kunnon musiikkia, mutta se ei ole tämän kelloradion ongelma tietenkään. Paristovarmennus ei omassa tuotteessa toiminut.

Parinkympin hyvä hankinta, mutta jos pienetkin jutut olisi korjattu ennen massatuotantoa, olisi tuotteesta voinut varmaan pyytää enemmänkin. Rakenteeltaan kelloradio on muovinen, mutta silti kestävän oloinen. Ulkonäkö on myös varsin tyylikäs. Tuollaisenaan kelloradio hoitaa tehtävänsä ja antaa lisäominaisuuksiakin halukkaille. Vaikkei radiopuolta ikinä käyttäisikään, on tämä minusta silti hyvä hankinta - tyyliä makuuhuoneeseen kellolla.

Kellossa on kuitenkin lisää puutteita: radiokanavien ohjelmointi on aikaa vievää ja tämä nollautuu sähkökatkoksen jälkeen. Paristovarmennus ei tunnu säilyttävän edes kellonaikaa ainakaan omassa yksilössä. Lisäksi minulla oli ongelmia kellon kanssa ylipäätään, se nollautui välillä ilman syytä, niinpä joskus kello on jättänyt herättämättä. Paristoista huolimatta ja sähkökatkoa ei varmasti ollut. Niinpä palautin tuotteen takuuseen. Citymarketissa palvelu oli hyvää.

Sain siitä rahat takaisin. En suosittele tuotetta kenellekään näiden puutteiden takia.

Käytä puhelinta kellona tai osta kalliimpi.

Kommentit