Spotify kutsui kylään

Spotifyn lähellä olevasta hotellista

Hylkäisitkö tarjouksen matkalle Spotifyn toimistoon? Minä en ole pystynyt. Spotify nimittäin palkitsee kuukausittain heidän yhteisön vapaaehtoisia auttajia tuotepalkinnoilla. Näihin kuuluu yleensä Spotify-brändättyjä tuotteita, kuten paitoja, sateenvarjoja, kasseja ja joskus jopa ilmaisia Premium-kuukausia. Joskus tarjottiin mahdollisuutta tuunata omaa soittolistaa omanlaisella kuvalla ja tekstillä. Siis kaikenlaista kivaa on kotini täynnä vain siksi, koska tykkään auttaa.

Nyt kuukausi takaperin tuli jotain astetta suurempaa. Haluatko matkalle, minulta kysyttiin. Ajattelin, että en nyt taida, sillä matkat maksavat ja lentokoneella pitää mennä Helsinkiin ensin ja sieltä vasta Ruotsiin. Puljun yhteisövastaava lohdutteli, että matkat ovat täysin ilmaisia, hotelliyöpymiset järjestyvät, kuten myös ruokailut ja muu huolenpito aina takseihin asti. Minun piti kysyä kaksi kertaa onko tämä joku vitsi ja vasta toisella kerralla uskoin. Lopulta piti toimittaa vastaukseni, lähden.

Spotifyn lahjoittama reppu

Usko astui voimaan siinä vaiheessa kun mukava Meredith kyseli passin tietoja lentomatkojen ja hotellin varausta varten. Myöhemmin kysyttiin ruokatottumuksia ja mitä ottaisi kunakin päivänä erilaisista paikallisista ravintoloista. Kutsuttiin kymmenen jäsentä palstalta, mutta lopulta vain seitsemän pääsivät tulemaan. En usko vieläkään, matkan siis jo tehtyäni, että kaikki kolme päivää maksoivat minulle pyöreät nolla. Joskus maailmassa tapahtuu ihmeitä ja nyt minun oli koettava ne.

Jokainen sai repun paikan päällä joka oli valmiina odottamassa hotellihuoneessa ja repussa oli päivien aikataulut, Spotify-tarroja, Spotify-metallipullo reppuun kiinnitettäväksi, Spotify-avainhihna sekä Spotify-paita matkan teemalla. Matka oli mietitty alusta loppuun Spotifyn toimesta ja itselle jäi vain mahdollisuus arjesta irtaantumiseen kolmeksi päiväksi. Jopa paita oli oikeankokoinen. Se oli todella huoletonta aikaa, sillä jopa lentojen ajat oli valmiiksi mietitty.

Spotifyyn tutustuvia ihmisiä

Tulopäivänä meidät haettiin lentoasemalta Arlandasta. Siellä jokainen sai haluamaansa virvoketta kaupasta. Vastaanotto oli hyvin lämmintä ja kaikkien saapuessa lähdettiin kohti pikajunaa, joka vei Tukholmaan. Lienee sanomattakin selvää, että juoma ja matka ei ole maksanut euroakaan tulijoille. Sieltä tosiaan taksilla hotelliin ja siellä tavaroiden jätön jälkeen taksilla ruokailemaan. Luonnollisesti Spotifyn piikkiin. Kaikki oli maksettu, joten matka tuli todella halvaksi kaikille.

Ruoka oli hyvää ja Tukholma mitä mainioin. Hyvin täyttävän illallisen jälkeen päätettiin mennä. Taksi tilattiin, mutta osa päätti kuitenkin mennä kävellen. Yksi taksi riitti ottamaan kyytiin kaikkein väsyneimmät matkaajat. Itse en ollut siinä joukossa! Sitten olikin jo iltamyöhä ja muutaman hetken jälkeen mentiin kaikki huoneisiimme nukkumaanmenoa valmistelemaan. Huominen oli nimittäin täynnä ohjelmaa. Siihen oli jokainen valmis, uusi päivä, uudet kujeet.

Spotifyn aulaa

Herätys alkoi hotellissa aamutoimilla, joiden jälkeen odotti maukas aamiainen. Sitten siirrytiin Spotifyn toimistoon, jossa kierroksen jälkeen mentiin neuvotteluhuoneeseen. Pitkin päivää sinne on tullut erilaisia ihmisiä mm. Android-tiimistä ja ovatpahan paikalla piipahtaneet myös Spotifyn perustajat! Heistä Spotify haluaisi palkita vapaaehtoisia auttajia jopa enemmän tulevaisuudessa. Apu on korvaamaton. Ja ymmärtäähän sen, joku haluaa auttaa ilmaiseksi.

Spotifyssä niin työntekijät kuin vieraatkin saavat viihtyä niin paljon kuin haluavat. Paikkoja on missä viettää taukoja. Ruokailutilassa on sitten erilaisia kahvilajeja, teelajeja, kaakaolajeja ja jos ei niistä tykkää, jääkaapista voi ottaa jotain erilaisista limsoista, energiajuomista ja vastaavista. Nälkäkään ei yllätä, kun tarjolla on myös erilaisia täytettyjä patonkeja ja leipiä sekä muuta pikkupurtavaa. Tässä varmasti sinäkin haluaisit olla töissä! Minä tekisin työtä mielelläni tässä.

Daniel Ek

Daniel Ek, joka on yksi Spotifyn perustajista, oli iloinen vieraista. Hän kertoi muun muassa Spotifyn tulevaisuuden näkymistä ja siitä kuinka hänen mielestä striimaus valloittaa maailman niin, että muutaman vuoden päästä suoratoisto on kaikkialla. Kaiken kaikkiaan hän oli todella mukava mies ja selvästi näkyy, kuinka hän rakastaa sitä mitä tekee, koko sydämestään. Yhtä tärkeä asia Spotify on myös minulle. Olen käyttänyt sitä vuodesta 2009 toistaiseksi.

Premium minulla on ollut joulukuusta 2010 eli olen hyvin pian siirtynyt maksavaksi asiakkaaksi, koska näin hyvästä palvelusta kelpaa maksaa hymyillen, paras lasku koskaan! Lopuksi haluaisin kiittää järjestäjiä unohtumattomasta matkasta ja tästä huolenpidosta. Työpäivän loppuun meille järjestettiin bileet, joissa on saanut juoda aikuisten juomia mielensä mukaan. Meitä varten oli myös tilattu bändi. Se oli niin mahtavaa. Koko matka jäi mieleeni ikiajoiksi.

Viimeisenä päivänä meidät vietiin henkilökohtaisesti taksilla Arlandan lentoasemalle.

Kiitos tästä matkasta Spotify! Jatketaan musiikin kuuntelua.

Kuvagalleria


Kuulemani mukaan tämä ei jää ainoaksi reissuksi, sillä Spotify suunnittelee vastaavia tapahtumia myös tulevaisuudelle. Porukkaa vain kutsutaan luultavasti enemmän yhteisön täysi-ikäisistä aktiivijäsenistä mukaan tulevilla kerroilla. Ja heitähän riittää. Ha!

Kommentit