Halpa kenkä on... halpa kenkä!

Edullisuus näkyy
Kannattaako ostaa halpoja kenkiä? No ei. Eikä kenkiä kannata ostaa marketeista, joissa yleensä myydään halpoja kenkäpareja suurilla alennuksilla. Ihmetys onkin sitten suuri, kun kenkä on jo kuluneen näköinen ja monin paikoin rikki jo alle kuukaudessa. Yleensä jo kuitenkin ensimmäisellä käyttökerralla. Ostanko siis ruokakaupasta kertakäyttöiset kengät? Siltä ainakin vaikuttaa! Samaan aikaan kalliimpia kenkiä olen käyttänyt jopa viisi vuotta.

Nyt asiaan on tultava muutos. Miksi kuluttaa paljon halpoihin kenkiin, kun voi maksaa kerralla enemmän ja saada kengät, jotka ovat hyväkuntoiset vielä vuosienkin päästä? Tänään kävin kaapistoja läpi ja heitin kuluneet kengät pois. Kaikki. Niitä oli aika monta paria. Sellaisen huomion tein, että markettikenkiä oli eniten. Sen sijaan vaikkapa Adidaksen Superstar-kengät ovat minulla olleet käytössä jo viisi vuotta ja vasta nyt tuli ihan ensimmäisiä ongelmia.

Adidaksen tennarit ovat vieläkin siis täysin käyttökuntoisia, mutta Adidaksen logon sisältävä merkki ommeltuna taakse alkaa jo irtoilla ja samalla kengänpohjan paksuhko nauha on kuluneen oloinen ja alkaa irrota. Eiköhän näillä ole kävelty viisi vuotta! Nyt otin tilalle uudemmat Puman lenkkarit käyttöön. Sen sijaan Citymarketin kesäkengät 15 eurolla tarjouksesta olivat nimensä mukaisesti kesän kestävät kengät... Mustat kuvassa. Eivät ole hintansa arvoiset ja tuovat lähinnä pettymyksen.

Kengillä on kävelty asfaltilla ja välillä metsäpoluilla. Jo ensikuukauden aikana kenkiin tuli pohjaan suuria kulumia, kengänpohja on vähitellen alkanut irrota. Ompeleet ovat pettäneet monesta kohtaa. Toisena kesänä en todellakaan lähde näissä ulos vaan ostan merkkiliikkeestä kalliimmat. Oli hinta mikä tahansa ja käytän niitä vuosia! Ei siis kannata kengissä säästää ja Prisma, Citymarket, Lidl tai muu halpatavaratalo ei ole kengille paras ostopaikka. Kuulit sen minulta ja kuulet kaverilta taas.

Nimittäin myös Lidlin 13 euron tennarit ovat pettäneet. Toisesta kengästä etuosa on alkanut irtoilemaan (näkyy kuvasta) ja samalla sivuommel on alkanut irtoilemaan. Tämän johdosta esimerkiksi sateella kenkään tulee helposti paljon vettä. Halvalla nyt ei vain saa hyvää! Ehkä se on nyt opittava - jatkossa kengät ostettava merkkiliikkeestä. Siitäkin huolimatta, että budjetista on varattava enemmän rahaa kenkäostoksiin. Viisas raha käy ostoksilla kerran muutamassa vuodessa.

Kommentit