Pioneer SE-CL711 - halvat ja hyvä-ääniset nappikuulokkeet

Tokmannista kuulokkeet
Kuulokkeet ovat monesti kulutustavaraa, ainakin nappikuulokkeet ja joskus täytyy ostaa uudet, nyt katsotaan tarjoavatko uudet parit eri merkiltä parempaa halvemmin? Philipsiin olen ollut yhteydessä ja lisätiedot lähetettyäni sieltä ilmeisesti alettiin valmistella talviuniin.

Uusia kuulokkeita ei ole tulossa rikkinäisten tilalle hiljaisuuden perusteella, kerran jo lähettivät yhdet korvaavat ja toista kertaa tuskin tekevät samoin, vaikka takuuta on. Ehkä pari kuuloketta vuodessa on ok ja nyt tarvetta oli sijoittaa uusiin. Uudet kuulokkeet olivat etsinnässä yhteydenotosta asti ja tällä kertaa Philips putosi heti alkuunsa tarjottimelta, kun eivät ole edes viitsineet sanoa suoraan, että emme lähetä toista kertaa uusia pareja.

Halvalla hyvää?

Jos rikki menevät alle vuodessa, niin eipä edes haittaa, kun hintakin oli vain 25 euroa. Kyllä sillä vuoden varmasti menee ja tässähän oli tuo vielä kätevä vuoden takuu vaihtotakuulla. Toki varmasti menevätkin, sillä minulla napit hajoavat usein. Jos siis ongelmia ilmenee takuuaikana, joten suhteellisen turvallinen hankinta siis. Kulutustavaraahan tällaiset kaikkialla käytettävät kuulokkeet kuitenkin ovat. Ainakin omasta mielestäni. Toinen asia mikä hinnan lisäksi houkutteli oli paketti.

Se on todellakin näin tyylikäs. Paketti mainostaa että kuulokkeet ovat Bass Head -tuotenimeltään ja soveltuvat parhaiten klubimusiikkiin. Sellaista minäkin kuuntelen joka päivä, joten bassoa todellakin saa löytyä ja reippaasti sitten kanssa, yksi syy miksi ostin nämä kuulokkeet ylipäätään. Tokmannilla valikoimissa oli vain mustaa ja valkoista mallia, mutta ilmeisesti muitakin värejä on olemassa. Minusta valkoinen oli tyylikkäin malli ja se soveltuukin monenlaisiin laitteisiin.

Kuulokkeissa on riittävä 1,2 metrin johto, tyylikäs rakenne ja kestävän sekä mukavantuntuinen johto. Johdossa on myös kiinnitettävä pidike, joka auttaa johtoja pysymään järjestyksessä esimerkiksi lenkkeillessä. Itse en tosin käytä tuota toimintoa, on vähän turha mielestäni. Onneksi suunnittelu on niin hyvää, että tuo pidike pysyy nätisti paikallaan eikä liiku johdossa suuntaan tai toiseen. Myös kuulokeliitin vaikuttaa lujalta. Toisaalta, veikkaan että nämä hajoavat neljässä kuukaudessa.

Selvä miinus kuulokkeissa ovat mukaan tulevat tulpat. Niitä on hankala, ellei mahdotonta, asentaa paikoilleen. Onneksi edellisien Philipsien tulpat asentuvat vähän helpommin ja ne saikin laitettua paikoilleen sekunnissa. Mustia en ole saanut yrittämälläkään, ovat vähän liian tiukat ja eivät siksi mene helposti paikoilleen. Valkoiset tulpat sopivat minusta väriinkin kaikkein parhaiten. Oletuksena tuotteeseen asennettu Medium-tulpat. Minulle sopii vain Large. Medium-korva pääsee helpolla.

Jostain syystä ainakaan itse en onnistunut haasteessa ja mustat tulpat piti heittää roskakoriin. Omistan kaksi paria valkoisia edellisistä kuulokkeista, eiköhän riitä joksikin aikaa! Pakkauksessa tulppia oli kolme erilaista paria, sen lisäksi tietenkin itse kuulokkeet, takuulappunen ja ohjekirja (jota et koskaan avaa). On ehkä hyvä mennä seuraavaksi ääneen - mitä saa 25 eurolla käteen? Ainakin kuulokkeet, mutta vakuuttaako ääni? Kovin hyvää ääntä ei kannata varmastikaan odottaa.

Kuulokkeet paketista

Jo alkuun voi sanoa, että jos et kuuntele bassopitoista musiikkia, niin jätä kuulokkeiden hankinta todellakin väliin. Nämä kuulokkeet ovat suunniteltu basson ystäville. Nykyisin kaikenlainen elektroninen tanssimusiikki eli EDM on aika suosittua. Itse kuuntelen pääasiassa dancecorea, handsuppia, teknoa, jumpstyleä, hardcorea, hardstyleä ja speedcorea välillä. Tällaiseen musiikkiin kuulokkeet ovat erinomaiset. Sen sijaan iskelmä, klassinen - kuulostavat oudoilta.

Mikä tahansa kevyt musiikki oikeastaan, jossa basso ei ole pääroolissa, väärä valinta kyseisille napeille. Mutta tanssimusiikissa basso on napakka, selvästi kuultava, mutta ei missään nimessä tunkkainen. Lisäksi vokaalit ovat selkeät ja tehosteet soivat nätisti. Parempi ääni kuin aiemmissa 40 euron Philipseissä. Siis 25 eurolla saa hyvä-ääniset kuulokkeet, miksi maksaa niistä yhtään enemmän? Basson pienoinen "subwooferefekti" on myös näistä kuultavissa selvästi klubimusiikissa.

Kestävyyttä on viikon tehokäytön aikana hankala arvioida. Toivottavasti kestävät edes takuuajan eli vuoden vähintään. Kuulokkeet ovat niin hyvä-ääniset ja bassorikkaat, että näistä olen oikein mielelläni katsonut myös elokuvia ja sarjoja läppärin, tabletin tai puhelimen kautta, aina vuorotellen tilanteesta riippuen. Ovat siis monikäyttöiset ja käytännössä minulla on nyt yhdet kuulokkeet kaikenlaiseen käyttöön kotona ja ulkona. Jos menevät rikki, ostan uudet! Niin siinä käy.

Palaan vielä ääneen. Klassista musiikkia, iskelmää tai vastaavaa kevyttä musiikkia en näillä kuuntelisi, koska kuulokkeet eivät ole sellaiseen käyttöön suunniteltu. Toki kuuntelu onnistuu hyvin, mutta ääni ei ole sellaiseen musiikkiin paras mahdollinen. Klubimusiikin kuuntelijana ei ole heittää suoralta mitään parempaa kevyeen musiikkiin, mutta ainakaan bassokorostettuja kuulokkeita ei koriin kannata laittaa sellaisessa tapauksessa! Mieti siis mitä kuuntelet pääasiassa ja tee valinta vasta sitten.

Meille muille klubimusiikin faneille tästä kaikki tarpeellinen. Muhkea basso, hyvä sointi ja kauniisti tulevat vokaalit varmasti miellyttävät varsinkin tähän hintaan. Kannattaako siis hommata kalliita studionappeja, jos kuulokkeet ovat kuitenkin kulutustavaraa ja ne kalliimmatkin saattavat mennä rikki käytössä. Se vain, että harmittaa vähemmän, jos kuulokkeiden ostohinta oli 25 euroa eikä 125 euroa rikkoutumistilanteessa. Eivätkä harmita silloinkaan, jos hukkaat ne jossain, matkalla kotiin.

Loppusanat

Ainakin Samsung Galaxy S 4 Mini -puhelimeen kuulokkeet istuvat kuin rasvatut. Myös ääntä lähtee niin, että 12/15-ääniasetus riittää täysin hyvään ääneen. Basso jonkin verran voimistuu vielä jos esimerkiksi korottaa ääntä pykälällä ylöspäin, mutta se ei sitten taida olla enää järkevää kuulon kannalta. Oma suosikkiasetus on 12/15. Sillä kuuluu bassopuoli hyvin ja kuulokkeiden sointi on riittävä, jotta kuulee kaiken tarpeellisen. Tätä asetusta olen käyttänyt myös aiemmissa napeissa.

Äänen eristävyys on hyvä. Tällä ääniasetuksella vilkkaalla tiellä pyöräillessä on hankala kuulla tuulen huminaa saati autojen ääniä. Jos tarkkailee riittävästi ympäristöä, voi näillä toki pyöräilemään lähteä. Muista olla varovainen ja älä kuuntele liian kovaa. Periaatteessa jo 10/15-ääniasetus on riittävä perustarpeeseen, joskin basso ei ole niin voimakas vielä siinä. Siksi käytänkin tuota "kahden korkeampaa" -äänenasetusta. Mitä ääniasetusta sinä käyttäisit tänään?

Kuulokkeille antaisin 9/10, koska nämä ovat halvemmat kuin entiset ja kuulostavat paremmilta kuin edelliset. Edelliset olivat itse asiassa hieman liian bassovoittoiset ja vokaaleja oli hankala kuulla selkeinä. Tässä ei ole sitä ongelmaa vaikka bassopuoli onkin ilmeisen kunnossa. Jos kiikarissa on hyvä-ääniset, bassorikkaat "tölkit", niin taisit juuri löytää etsimäsi. Eikä ole ainakaan hinnalla pilattu. Toivottavasti oli apua jollekin arviosta. Kestäviksi en näitä kuitenkaan kutsuisi.

Biisivinkki kuulokkeiden bassotestaukseen: Manian - Ravers Fantasy (Basslovers United Remix Edit).

Kommentit