Valitsemaanne puhelinnumeroon ei saada juuri nyt yhteyttä

Elisan liittymällä musiikkia
Oletko nähnyt mainoksia, että 4G on erittäin nopea ja sitä voi käyttää myös puhelimessa? Varmasti. Se vain jäi kertomatta, että puheluiden määrä sinulle vähenee samalla reippaasti. Tarkoitan sitä, että soittajalla saattaa olla vaikeuksia tavoittaa sinua aamusta iltaan.

Minulle tilanne tuli täytenä yllätyksenä kun tuttava kysyi miksi puhelimeeni ei saa melkein ikinä yhteyttä vaikka soittaa mihin aikaan tahansa päivästä. Joskus puhelu jopa yhdistyy ja silloin siinä ei ole muita ongelmia eli se ei katkeile. Kenttä on kotonani aina voimakas. Aloinkin asiaani ihmettelemään, koska lähtevät puhelut ovat aina onnistuneet, enkä osannut tällaista ongelmaa edes aavistaa kantavani takkini taskussa pyöräillessä.

Elisalta vastaus

Alussa mietin että tämä on vitsi, koska kun minä soitan, puhelu kyllä yhdistyy heti ja 4G tippuu puhelun ajaksi 3G:lle. Soitin Elisan häiriöilmoituksiin heti tuon jälkeen ja kyllästyneen oloinen palvelija sanoi, että 4G pitää poistaa käytöstä pakottamalla 3G päälle. Näin tunnettu ongelma häviää. Eli minun pitää toisin sanoen maksaa teille 4G:stä ja käyttää 3G:tä? Kyllä. Puhelu päättyi siihen. Ajattelin miettiä asiaa mikä tuon aiheuttaa täysin itse - koska Elisa ei siihen ole kyennyt.

Samalla huomasin, että bonuskanava Viihde-palvelussa ei näy. Mutkien jälkeen sain moderaattorilta Palstalla paketin, jossa oli haaroitin. Haaroitin ei auttanut, joskin oli nykyistä pienikokoisempi ja nätimpi, siitä kiitos. Väärinymmärryksen johdosta moderaattori oli uskossa, että hän lähetti antennikaapelin television ja digiboksin väliin myös. Pakkaamossa kuitenkin joku erehtyi ja laittoi samannäköisen nettikaapelin kaapelimodeemin. Sitä minä en olisi tarvinnut.

Moderaattorille tuli yllätyksenä väärä kaapeli myöhemmin, mutta hän luuli ennen sen tietoon tulemista, että olen jo kokeillut toisella antennikaapelilla. Niinpä hän tilasi asentajan. Asentajaa ei näkynyt ja tuli ilmoitus, että asentaja ei ole tavoittanut. Kirjoitettuani hän sanoi selvittävänsä: lopulta tuli vastaus että asentaja yritti tavoitella kaksi päivää useita kertoja ja sai aina kuulla että valitsemaanne puhelinnumeroon ei saada juuri nyt yhteyttä. Ihmettelin tätä pitkään.

Minun oli pakko uskoa tuo, että aina ei vain puhelut mene läpi. Syykin selvisi, 4G ei aina osaa tippua takaisin 3G:lle puhelun aikana. Tällöin soittaja kuulee tuon legendaarisen ilmoituksen. Samalla moderaattori pahoitteli asiaa ja sanoi, että antaa 15 euron hyvityksen Viihde-asiakastilille tulevalle laskulle, jotta saan omatoimisesti kaapelin hankittua. Alkuun pyysin kaapelia, koska Viihteen mukana toimitettu meni rikki jostain syystä ja jouduin hankkimaan uuden.

Sain kuitenkin varastotyöntekijän pikkumokan takia vääränlaisen antennikaapelin, joka oli tarkoitettu nettiyhteydelle. Samalla tuli puheeksi, että miksi puhe ei mene aina läpi, vaikka soittaminen aina onnistuu. Moderaattori kertoi, että vika on tiedossa ja ollut jo tiedossa LTE-puheliittymien lanseerauspäivästä alkaen. Vialle ei ole korjausta ja se on valtakunnallinen. Asiasta myös juttua mm. Iltalehdestä tästä. Nyt aiheesta puhutaan kaikkialla - 4G-asiakkaisiin ei saa yhteyttä!

Kysyä voisi, että miksi tätä ei mainosteta missään? Nopeus sinänsä on ollut legendaarisen hyvä, mutta eipä tuo auta, jos ei ihmiset saa sinuun yhteyttä. Moderaattori tuli asiassa ystävällisesti vastaan, kun samalla itsekin totesi, että paljon on asentajakin yrittänyt tavoitella tuloksetta, että vaihdetaan 3G takaisin. Huomisesta alkaen minulla on Tarkka 3G 21M/5M ilman rajaa netissä ja muu käytön mukaan. Hinta 14,90 € kuukaudessa. Hitaampi nopeus, mutta saa toisaalta kiinni.

Loppusanat

Puhetta ja viestejä en käytä, joten tuo oli järkevin. Mitään mopodataa en kuitenkaan halua, Tarkka 2G:ssä nopeus olisi enää 0.25M/0.25M. Nopeus tietysti laskee nyt 3G-tasolle, mutta Dual Carrier -tekniikka yleensä parantaa 3G-nopeuksia taajama-alueilla. Eikä se 3G kaikkialla ole sentään niin ruuhkainen kuin tässä meillä kylässä ilta-aikaan :) Lisäksi paketit putoavat, mutta puhetta ja viestejä en ole niiden olemassaolostakaan huolimatta käyttänyt. Katsellaan sitten asiaa.

Käytän puhelinyhteyttä pääasiassa surffailuun, Spotifyyn kodin ulkopuolella, karttoihin ja välillä jaan yhteyttä iPadille, jolla katson Netflixistä leffoja ja sarjoja (lähinnä kesäisin näin ulkosalla). Kotonahan minulla on kiinteä Elisa Viihde 100M/5M Kaapelimodeemi, joten periaatteessa en edes tarvitse kännykkään 4G LTE:tä. Summasummarum yhdessä vikailmoituksessa ratkesi peräti kaksi asiaa.

Kiitos Saunalahdelle ja Elisalle hyvästä asiakaspalvelusta! Siitäkin huolimatta, että 4G-liittymääni ei ollut korjausta, mutta 3G-vaihto veloituksetta oli jo aika lähellä sitä - samalla kuukausimaksu laskee viidellä eurolla. Kiinteästä laajakaistastahan minulla ei ole mitään aikeita luopua, kun tähän on jo tottunut. Mokkula toimi joskus hyvin, mutta nykyisin käyttäjämäärä kasvanut ja nopeus heiluu enemmän. Kerroinko muuten jo, että bonuskanava näkyy uudella antennikaapelilla?

Kommentit