Uusi pesukone sisään ja vanha pesukone ulos

Uusi pesukone Gigantista

Uusi pesukone oli tilattu viime viikon perjantaina ja tämän viikon maanantaina Gigantin pojat toivat sen kotiin asti, veivät vanhan pois ja toivat samalla reissulla uuden sisään - asentaen valmiiksi. Juurikaan tätä helpommalla ei uutta pesukonetta voi edes ostaa edellisen tilalle. Vanha pesukonehan oli jo aikansa elänyt ja siitä vuoti vettä, jos oli vähänkin kovemmat asetukset käytössä. Esimerkiksi maksimilinkouksella Candy piti kovaa meteliä ja ylhäältä valui vettä.

Tietenkään kone ei metelöinyt pienemmällä linkouksella, mutta vaatteista tuli tällöin vetisemmät. Lisäksi vettäkään ei valunut, mutta kuivausaika oli helposti 12 tuntia. Tämä kaikki siksi, koska koneesta on irronnut yläluukku ja sitä on jouduttu teippaamaan. Eihän sellainen viritelmä pitävä ole, mutta konetta on käytetty nyt kaksi vuotta tässä yhden hengen taloudessa (sain toiselta uuden tieltä). Nyt ajattelin vihdoin hankkia paremman koneen. Se parantaisi elämääni.

Gorenjella olen nyt pessyt nelisen kertaa ja kyllähän tällainen kone on kovasti mieleen. Jopa innostaa etsimään jotain pyykättävää vaikka väkisin. Se on aika hiljainen, vaatteista ei valu vettä ja kuivuvatkin muutamassa tunnissa. Lisäksi koneessa on tilaa, sinne voi pistää helposti vaikka vuodevaatteita kone täyteen. Tarkka malli on Gorenje W87443 ja sen ostohinta oli 349 euroa. Myöhemmin hinta laski 299 euroon. Ajattelin, että joudun tämän nielemään, koska tilasin väärään aikaan.

Tästä sain soiton Gigantilta ja erotus hyvitettiin ilman että olin pyytänyt lahjakoodilla. Koodi ei kuitenkaan toiminut, joten lähetin asiakaspalveluun viestiä siitä. Asiakaspalvelija kyseli samalla onko kone tullut perille ja olenko tyytyväinen siihen. Ja olinhan minä, juuri samaan aikaan pesuohjelma kävi. Tässä mallissa tuo hiljaisuus on todella hyvä juttu. Konetta uskaltaa pyöräyttää jopa yöaikaan - varsinkin, kun tuossa on tuo yötilakin. Asiakaspalvelun mukaan koodi kävi myymälään.

Gorenje merkkinä ei ole tuttu, mutta tuo näyttää pesukoneelta, se on valmistettu mielestäni hyvin. Kaiken lisäksi tässä on mielestäni kaikki ne ominaisuudet mitä kalliimmissakin merkkikoneissa. Hinta vain oli ostohetkellä noin 250 euroa halvempi. Ainoa miinus koneessa on sekava käyttöohje, jonka mukaan pesun valmiutta kertovaa merkkiä voi säätää. En kuitenkaan ole onnistunut siinä eli äänenvoimakkuus on oletus. Myöhemmin sain tämän muutoksen kuitenkin tehtyä.

Ohjeen mukaan siinä on kolme eri asetusta. Vaikka miten päin tein, niin ei vain saa sellaista asetusta edes näytölle ainakaan tuoreeltaan. Luin myös ohjeen englanniksi, eikä se ollut yhtään helpompi selittämään tuota, onkohan sitä ominaisuutta edes olemassa? Joka tapauksessa äänimerkki ei ole liian kova, eikä liian vaisukaan, juuri sopiva. Onnistuttuani tajusin, että oletus on maksimiasetus. Käytön aikana kone ei myöskään metelöi eikä maksimilinkouksellakaan heilu juuri ollenkaan.

Asennuspalvelu toimi Gigantissa hienosti eli kone asennettiin tasaisesti lattialle ja asennuksen hintaan kuului myös mm. veden poistoletkun kiinnitys metalliklemmarilla, veden tuloletkun kiinnitys asianmukaisesti sekä koneen jalkojen säätö, yhteen asentaja joutui laittamaan korokkeen. Tämä kaikki maksoi asennusmaksun verran joka oli 25 euroa. Lisäosista hän ei ole veloittanut mitään, joita hän on omatoimisesti laitellut. Mielestäni todella läpinäkyvää ja asiakkaalle huoletonta.

Pesukoneeseen olen erittäin tyytyväinen, se on parempi kuin entinen ja vastaa ominaisuuksiltaan kalliimpia. Tässä on esimerkiksi seitsemän kilon täyttö A+++-energialuokka, 1400 RPM -linkous, monia pesutoimintoja, ajastin, pesuajan määrittäminen automaattisesti sisällön perusteella ja mm. jäljellä olevan pesuajan ilmaisin. Kaikkea siis edulliseen hintaan. Varmasti hyvä pesukone sinkulle tai pienperheelle. Vuoden 2018 helmikuussa tämä pesukone toimii edelleen kuin unelma.

Tulevaisuudessa saatan uusia lieden, koska nykyinen joka tässä on, ilmeisen vanha. Se on lisäksi melko likainen sisältä, koska edelliset asukkaat eivät ole varmaan ikinä sitä yrittäneetkään pestä. Lisäksi nykylieden kahva on vähän huonosti kiinni eikä sitä saa mitenkään korjattua, joten varmasti jossain vaiheessa hankin uuden liedenkin. Alustavasti varmasti Gorenjelta, koska tarjoavat nyt liesiin viiden vuoden takuuta. Tuolla koodilla voisin ostaa jotain, sillä hyvitys on iso.

Kommentit