Ole yksi erilaisista ihmisistä yhteiskunnassa

Oletko ulkopuolella?
Erilaisuus on asia, joka monista on väärin. Kouluissa erilaisuus voi johtaa koulukiusaamiseen. Tänäkin päivänä saa kuulla, että miksi kuuntelee outoa musiikkia ja miksi ei kuuntelisi mitä muutkin. Olisihan se tietysti mukavaa, jos yhteiskuntaan mahtuisi ilman että ensimmäinen asia pääsyyn olisi oma musiikkimaku.

Mielestäni maailma olisi melko tylsä paikka, jos kaikilla olisi sama musiikkimaku, samat vaatteet, samat ajatusmaailmat, samat harrastukset, samat tavoitteet elämässä ja täysin sama reppu. Se nyt vain olisi aika yksitoikkoista vaikka nykymaailmassa pääset mukaan yhteisöön vain, jos jokin kohtaa. Nykypäivänä tällaista ei pitäisi enää olla, mutta kyllä sitä on.

Ole rohkeasti erilainen

Yksinkertaista siksi, koska kun mukaan yhteisöihin ei pääse, pitää keksiä jotain kivaa omatoimisesti. En ole tehnyt aiheesta laajaa tutkimusta, mutta mielestäni nykyisin kavereita valitaan pitkälti sen mukaan haluaako aina perjantaisin vetää suurkännit tupakka suussa ja suostuuko olemaan bileissä Rihannan soidessa. Itse olen kylmästi sanonut suoraan, että jos se tuosta on kiinni, niin onpahan vaatimukset! Mieluummin keksin itse jotain kuin nautin huonosta seurasta.

Teknoa kuunnellen (handsup, dancecore) olen saanut paljon aikaan. Elämä on onnellisempaa näin. Silti joidenkin mielestä kaikkien tulisi tehdä samaa mitä muutkin, koska vain näin pääsee nykyään piireihin. Joku kerta toivoisin vielä saavani jonkun, jolla olisi sama musiikkimaku kuin minulla, olisi ainakin mielekästä juteltavaa musiikkityylin uusimmista biiseistä. Nyt sellaista seuraa ei oikein ole, jolla olisi samat mielenkiinnon kohteet. Ihminen, joka kuuntelisi Hardstyle-musiikkia kanssani.

Toisaalta olen myös sitä mieltä, että hyväksymällä piiriin erilaisia ihmisiä, jokainen pääsee kuulemaan uusia juttuja. Niitä juttuja, joiden avulla oppii uusia harrastuksia ja uusia asioita tuntemattomista artisteista. Vaihtelu virkistää, mutta nykyään vaatimustasot ovat korkeat kaikkialle, myös työpaikoille. Pitäisikö muuttua massaksi, jotta tässä maassa saa jotain itselleen? Se ei auta yhtään etenemään, jos et ole oma itsesi. Ja jokainen saa olla. Niin koulussa kuin työpaikalla.

Älä muutu, tee mitä teet ja kuuntele mitä kuuntelet. Ja anna muiden puhua. Jos se johtaa siihen, että yksinäisyys loistaa päivästä päivään, niin jokainen löytää kyllä tekemistä jostain. Masentua ei kannata! Ja hei, jos jossain näet yksinäisen istuvan puiston penkillä, ehkä kannattaisi istua viereen ja kysyä mikä johtaa siihen, että seuraa ei ole. Ehkäpä siinä olisikin sinun tuleva kaverisi? Kokeile ihmeessä! Kaikkea kannattaa aina yrittää, vaikkei se aina johtaisikaan mihinkään.

Musiikissa ei saa kuunnella mitään joka poikkeaa valtavirrasta, koska silloin et ole enää ihminen, ainakaan samanlainen kuin muut. Erilaisia ihmisiä ei haluta piireihin. Oma vinkki vastaavassa tilanteessa oleville on se, että tehkää mikä kiinnostaa ja löytäkää vaikka kivoja harrastuksia. Jokaisella on oikeus päättää juoko alkoholia, polttaako ja omistaako auton. Minulla ei näitä tapoja ole enkä autoakaan ole tarvinnut. Kun tykkäät itsestäsi sellaisenaan, samanhenkiset löytävät perille.

Loppusanat

Harrastan maastopyöräilyä jo pidempään ja nykyisin olen melko hyvä, omasta mielestäni, tässä lajissa. Tietenkään verrata ei voi ammattilaisiin, mutta ainakin uskallan paremmin huristella metsäpolulta toiselle. Baarissa juomalla ei tällaista taitoa saa. Toki pyöräilyyn palaa rahaa, mutta niin sitä palaa alkoholiinkin, jos sellaista juo. Ensin mainitusta jää vain jotain käteen, pyörään kiinni, tulevia koitoksia varten. Minä suosittelen tätä kaikille, sillä aitoja ihmisiä on aika vähän missään.

Kaikki ovat Facebook-kauniita myös arjessa. Toivoisin, että joku päivä ihmiset kokeilisivat itse miltä tuntuu olla se syrjinnän kohde, auttaako se loppupeleissä ketään, että pääset laukaisemaan pari valittua sanaa jonkun toisen mielekkäästä musiikista tai omaperäisestä vaatetyylistä? Toivon kaikille kanssataistelijoille onnea matkaan ja paljon itsevarmuutta. Muista, että erilaisuus on asia, josta saat olla todellakin ylpeä. Niin, jos kaikki olisivat samanlaisia - maailma olisi liian yksinkertainen.

Ole siis yksi heistä rohkeasti ja erotu massasta! Onnea matkaan.

Artikkeliin inspiroinut biisi tulee muuten tässä:

Kommentit