Philipsin yleiskaukosäädin hukkaostos

Philipsin kaukosäädin
Philipsin yleiskaukosäädin oli verkkokaupan halvin. Se olikin hyvä juttu, nimittäin Vantage-nimisen satelliittidigiboksin oma kaukosäädin hajosi kahtia pudotessa keittiön lattialle. Verkkokauppa.comin tuotekuvaus käski tarkistamaan sopivuutta Philipsin tukisivuilta saatavuushaulla.

Näin tein ja juuri tuolla Philips SRP2008B -mallilla löytyi Vantage-merkkikin listasta. Jos kauppa ohjeistaa tarkistamaan asian näin, okei - luotan siihen täysin. Pettymys oli suuri kun kaukosäädin oli jo kotona ja ohjelmoinnit käynnissä. Kaukosäädin ei hyväksy annettua Vantagen koodia eikä yleiskoodikaan auta asiassa. Yllätys oli suuri, kun paketin listasta puuttuu Vantage täysin.

Miksi tukisivut valehtelevat?

Tukisivujen tietoihin ei ainakaan ollut luottamista, onkohan kaupassa palautusoikeutta niin, että saisi rahat takaisin? Varmasti, mutta millä osoitat, että tulit huijatuksi. Kaukosäädin muuten toimii esimerkiksi Philipsin älytelevision kanssa. En vain ole ostanut sitä siihen! Ajattelin positiivisesti, paketin mukana tulleessa listassa on Pace. Jes, nyt saan Elisa Viihde -boksin ohjattua televisioni kera samasta kaukosäätimestä. Tai niin ainakin toivoin, kun Pacen listalla näin.

Ilo oli lyhytaikaista: kaukosäädin ei tunnista Pacen koodiakaan. Mitä tekee kaukosäätimellä, joka ei tue eksoottisia merkkejä? Televisiossa, minulla on sen oma kaukosäädin. Vähän kulunut, mutta toimii kuin unelma. Paketti on vielä ohjeineen säilössä, jos viitsin tuon palauttaa. Toistaiseksi kauko-ohjain on koekäytössä älytelevisiossani. Se on mukavampi käyttää ja sillä pääsee Smart-TV-valikkoonkin. Kaukosäädin on vain hutera, koska se oli hinnaltaan todella halpa.

Se on kevyt, se vaikuttaa muoviselta eikä anna suuria lupauksia kestävyyteen. Toisaalta, voiko 15 eurolla saada edes mitään tuota laadukkaampaa? Tuskin. Eniten tässä ei ärsytä niinkään Verkkokauppa.comin tuotekuvaus vaan Philipsin väärää informaatiota sisältävät yhteensopivuuslistat. On totta, että yleiskaukosäätimen on hankala tuntea kaikkia mahdollisia merkkejä, mutta itse en lupaisi ainakaan mitään ilman varmuutta. Sikaa säkissä en ollut ostamassa kuitenkaan.

Loppusanat

Harmillinen juttu, mutta itse kaukosäädin kuitenkin toimii ihan hienosti oman television käytössä. Philipsin se tunnisti suoraan. Kokeiltuani tuota toisaalla Panasonicin television kanssa, huomasin bugin. Panasonic jäi kyllä muistiin, mutta Philips on hävinnyt saman tien, kun ohjelmoituasi sen menit ohjaamaan Panasonicia. Kohteessa, johon kaukosäädin tulisi, se oli aika hyödytön. Hyödytön siksi, koska ei ole tukenut luvattuja merkkejä. Harkitsemme jo palautusta.

Luvattua tukea Vantagelle ei ole ja televisiokäytössä tuo on turha. Televisiokaukosäätimet eivät nimittäin rikki ole. Palautus onnistuisi, pelkästään senkin takia, että ei tue sitä mitä lupaa (Pace, Vantage) ja sitten unohtaa kaupanpäällisenä Philips-säädöt, jos menee ohjaamaan ensiksi ohjattua erimerkkistä laitetta. Tekee niin siitäkin huolimatta, että eri televisiot oli varmasti ohjelmoitu omiin näppäimiin käyttöohjeen mukaan. Mitä tällaisella kakella tekee arjessa?

Yleiskaukosäädintä ei siis kannata hommata muuhun kuin tarpeeseen. Ennen ostoa kannattaa varmistaa sopivuus eri lähteistä, esimerkiksi valmistajan sivuilta ja käyttöohjeista, sekä internetin antia haravoimalla. Taitaa olla viisainta ohjata satelliittidigiboksia sen omista säätimistä boksin etupuolelta. Alkuperäinen kake maksaa posteineen Saksasta yli 30 euroa. Se on suuri raha kaukosäätimestä, jota ilmankin pärjää - etusivun näppäimillä. Lopulta itse digiboksi oli rikki.

Asioituani myymälässä vikalistan kanssa, Verkkokauppa.com palautti rahat käteisenä.

Kommentit