Ruutu+: Ylihinnoiteltua roskaa

Ruutu+-palvelu testissä
Voitin kilpailussa Ruutu+-palvelun. Kirjoitin hintaseurantaan erittäin hyvän arvostelun ostamastani tuotteesta. Valitsin tuon, koska niin paljon olen saanut jo leffalippuja ja tuo tuntui mukavalta vaihtelulta. Leffaliputkin sain myöhemmin.

Kirjoitin toisen hienon arvostelun myöhemmin... Ruudun sain ystävällisesti kolmeksi kuukaudeksi. Käyttöä on kuitenkin ollut hyvin vähän: Netflix on niin paljon parempi. Tässä jutussa syvennyn ruudun saloihin ja kerron miksi en palvelusta ole tykännyt. Voiko 5,95 euron palvelulta odottaa jotain? Kyllä, koska Netflix maksaa 7,99 euroa ja on parempi. Lähes kaikessa.

Miksi maksullinen palvelu sisältää mainoksia?

Ensimmäinen järkytys, jonka huomasin tosin vasta poistettuani mainonnan esto-ohjelman, olivat mainokset. Miksi maksaa palvelusta kutosen kuussa, jos pitää katsoa mainoksia ruudulta ja vieläpä ennen ohjelmaa välillä? Netflixissä maksan tällä hetkellä kahdeksan euroa siitä, että ei tarvitse katsoa jugurttimainoksia. Ymmärrän kyllä, että Nelonen ei voi kilpailla jätin kanssa, mutta hei - maksan palvelusta! Silloin en maksa mainoksien katselusta.

Tuon huomasi itse asiassa jo siten, että kun ajattelin katsoa ensimmäistä jaksoa Mad Meniä, ruudulle tuli tiedote: mainonnan esto-ohjelma estää videon katselun. Palvelu on suunniteltu erittäin huonosti, jos ei videokaan ala heti vaan pitää ensin poistaa mainosestot. Aina ei tule videomainoksia, mutta sitten järkytys on mainospaikkaakin suurempi, iso bannerimainos. Mainos, joka vie puolet näytöstä vähintään. Ensimmäisenä mietin että... Mihin ihmeeseen videoni katosi?

Tässä näy muuta kuin mainos. Kelaan alas mainostulvan läpi ja pääsen vihdoin katsomaan videota. Okei, olemme edenneet. Laitan kokoruututilaan ja sipsipussi sekä mehu onkin tuossa jo valmiina. Järkytys ei jäänyt mainoksiin, nyt järkytyin tätä huonoa kuvanlaatua. Miksi maksan 360p-kuvasta? Muut tarjoavat jo vähintään 720p:tä. Kuvanlaatu oli niin järkyttävää, että en keksi mitä sanoa. Näin heikkoa laatua en ole nähnyt missään ja nyt puhutaan maksullisesta palvelusta.

Sipsit kyllä maistuivat, mutta sarja ei. Laatu oli huonompaa kuin VHS:llä. Mehän kaikki muistamme sen VHS:n? Miten tämän Ruutu+-palvelun kuva voi olla sitäkin huonompaa? Puuroa, pelkkää puuroa ja tästä pitää vielä maksaa! Palvelu on järkyttävä ja aivan ylihinnoiteltua roskaa. Noh, ajattelin, että vika on sarjassa. Katsonpa leffaa. Tarjonta oli suppeaa ja suurin osa oli muutenkin sellaisia, joita Nelosella näkyy harva se päivä. Turha palvelu, josta ei kyllä kannata maksaa senttiäkään.

Leffassa laatu oli yhtä kökköä. Kuka katselee toimintaleffoja 360p-tarkkuudella vielä tänä päivänä? Ja millainen vitsi on palveluntarjoaja joka tällaista roskaa maksaville asiakkaille syöttää? Tässä opin vain sen, että Full HD:tä tarjoava Netflix suoraan televisioon on jotain niin uskomatonta. Kuvanlaatu veitsenterävää, toimivuus erinomaista. Miksi siis maksaisin yhtään mitään tästä järkyttävästä kokemuksesta? YouTube on parempi laadultaan ja on ilmainen.

Loppusanat

Netflix on siis palveluni jatkossakin viihtymiseen. Ruutu+ oli lähinnä vitsi, kolmen kuukauden jälkeen en todellakaan palvelua tilaa, enkä jää edes kaipaamaan! Nytkin vielä kaksi kuukautta "kärsittävää", onneksi ei ole pakko katsoa. Enkä edes tiedä kuka moista puuroa edes suostuisi katsomaan. Googlailin asiaa ja muillakin oli samoja mietteitä. Ilmaiseksi toki tällaista voisi katsoakin, mutta kun palvelussa on hintalappu! Kaiken kukkuraksi luotua tunnusta ei voi poistaa.

Hienoa nähdä, että en ole ainoa, jolla Ruutu+ on ala-arvoinen kuvanlaadun osalta. Eniten kokeilussa kummastuttivat mainokset. Jos tilaa kokeilujakson palvelusta, silloin odottaa, että mainokset lähtevät suksimaan Napapiirille ilman että pitäisi käyttää mainonnan esto-ohjelmaa. Vielä naurettavampaa on se, että kokeilun jälkeen mainoksien katselusta pitäisi vielä maksaa! Ohjeissa sanotaan että kuvanlaatu riippuu nettiyhteydestä. Okei, minulla on kyllä juuri nyt 100M.

Myös pitää mainita, että sarja- ja leffatarjoama oli sekava. Kaikki oli yhdessä pötkössä. Jäin heti kaipaamaan Netflixin kätevää jaottelua lajeittain, toimivampaa hakua ja muun muassa sekunneissa palvelevaa Chat-palvelua. Lienee sanomattakin selvää, että eniten kaipasin suosituksia. Mitä katsoisin seuraavaksi? Lähes kaikki ruudussa oli hermoja raastavaa. Onneksi kokeilu oli veloitukseton. Ruutu+ olisi hyvä palvelu. Paino on tarkoituksella sanalla olisi.

Jos puutteet korjattaisiin jo ennen palvelun julkaisua ja laatu olisi edes 720p. Nyt täytyy sanoa, että Netflixin kanssa jatkuu tieni. Jopa Viaplay saattaisi olla parempi vastine rahalle. Nelonen on näyttänyt, että he eivät osaa tehdä toimivaa ja vaikutuksen voi tehdä vain kerran, joten en koskaan aio enää moista palvelua kokeilla. Sen sijaan Netflixistä ajattelin maksaa jatkossakin. Vaikkei se tarjoa aivan kaikkea mitä haluaisin nähdä juuri nyt tai tulevaisuudessa.

Niin, siellä ei ole tuoreimpia sarjoja ja leffoja, mutta eipä niitä ollut pahemmin Ruutu+-palvelussakaan. Kaikki on Netflixissä niin paljon parempaa, että mainoksien katselu surkeasti pakatun videokuvan kera ei vain ole järkevää. Ei edes, vaikka palvelun saisi vuodeksi ilmaiseksi. Hullukaan ei katso tänä vuonna enää 360p-videokuvaa maksullisesta palvelusta. Joten kysymys: onko Ruutu+-palvelulla maksavia asiakkaita? Kädet ylös! Ja jos sinulla on aiheesta kokemusta, jaa se alla!

Kommentit