Puhelinluetteloita ja imurikauppaa

Imuri ja puhelinluettelo
Viikonloppuna, yleensä sunnuntaina, on täällä perinteinen "siivouspäivä". Teen kerran viikossa kunnon siivouksen ja pitkin viikkoa sitten tietenkin siivoan pahimmat yllätykset pois (esim. ulkoa tuodut katukivet). Tällä kertaa siivous keskeytyi yllättävään asiaan.

Se ei keskeytynyt siksi, että olisin jotenkin väsähtänyt, vaan se keskeytyi kahdeksanvuotiaan Electrolux-imurin hajoamiseen. Itse asiassa se oli ensi-imurini kun muutin omilleni ja se on kestänyt muutosta toiseen ja siivonnut joka kerta tunnollisesti. Joskus vain on rakkaankin siivousvälineen hajottava! Kahdeksan vuotta on imurille hyvä ikä. Eikös? Aloitettua siivousta ei kuitenkaan kesken lopeteta. Minun piti lähteä Giganttiin.

Alennuskoodi käyttöön myymälässä

Olin jo tuohtunut siinä mielessä, että taasko jokin menee rikki, mutta onneksi muistin Gigantin alennuskoodin. Sain sen ostettuani pesukoneen. Oston jälkeen hinta kuitenkin laski ja Gigantti päätti omatoimisesti hyvittää erotuksen alennuskoodilla myymälään. Se oli arvoltaan 51 euroa. Se helpotti imurihankintaa huomattavasti ja lähdinkin etsimään sopivasti ennen bussia Gigantin imuritarjontaa. Sopiva löytyi nopeasti myymälään noudettavaksi varattuna.

Harmi kyllä paremmat mallit olivat lähes poikkeuksetta nettitavaraa ja verkkoonhan ei tuo koodi ole käynyt. Jouduin ostamaan Electroluxin edellistä vastaavan perusimurin. Se ei sisällä lisäkahvaa, siinä ei ole 13 metrin pitkää johtoa eikä siinä ole tyylikästä säilytysratkaisua. Ratkaisu, jossa Ergoshock-puskuri. Se toimii niin, että imuroidessa se pehmentää imurin törmäystä kohteisiin ja käytön jälkeen sen voi laittaa pitämään letku kiinni koneessa. Ei haittaa, ajattelin tottua vähempään.

Ajattelin minimalistisesti, että kai pärjään ilmankin. Tilasin myymälään ja jo bussilla ollessani sain viestin noudettavissa olevasta tuotteesta. Matkalla kanssani oli lauantaina myös vanha imuri - Gigantti otti sen kierrätykseen maksutta. Sinne se olisi kelvannut toki ilman ostopakkoakin. Johonkin kuitenkin piti koodi kuluttaa ettei vahingossakaan huku puhelimesta. Sitten kun vielä imurille tuli tarvetta, niin ajattelin hommata perusimurin. Kyllä silläkin pärjää. Kotona laittaisin testiin.

Myymälässä sain kuulla, että olin nopea, kaupan oli nimittäin viimeinen kappale tätä mallia. Lauantai läheni jo kaupan sulkemisaikaa, mutta kassa silti palveli hyvin ja naismyyjä kirjasi koodin, vaikka vei vähän aikaa, jonoakin oli jo kaupan sulkemisen takia normaalia enemmän. Palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja sain imurini suoraan kassalta. Sitten lähdin ainakin hetken aikaa onnellisena kohti bussia. Voiko muuten joku olla onnellinen, jos edessä on vielä siivouksen jatkobileet?

En tiedä muista, mutta minulta siivous onnistuu! Imurimalli on Electrolux ErgoClassic ZP4005N. Se ei ollut ihan parasta A-luokkaa, mutta tajusin kyllä jo ennen ostoa mitä näillä meinataan. A-luokan imureissa on pienempi imuteho ja en minä sellaista halua. Koira aina välillä pidettävänä, joten tehoa imurista saa kyllä löytyä, että saa sohvista koirankarvat pois. Normaalikäytössä ei kuitenkaan täystehoa tule juuri käyttäneeksi ja se vasta sähköä säästääkin reippaasti.

Loppusanat

Imurin hankinnassa kannattaa olla tarkkana, eikä katsella vain energiamerkintöjä, totta kai imuri on virtapihimpi jos sen imutehoa laskee. Normaalitaloudessakaan ei kuitenkaan tehosta kannata säästää, sillä tehokkaampi imuri imaisee murut matostakin paremmin. Tässä imurissa hintaa oli 99 euroa ja alennuskoodin jälkeen maksettavaksi jäi 48 euroa. Hyvä imuri ja toivottavasti mennään yhtä pitkään kuin edelliselläkin! Toivoa ainakin sopii. Kymmenen vuotta, kiitos!

Tänään postilaatikkoon tuli myös turha puhelinluettelo. En tajua kuka niitä tarvitsee ja minulla se meni suoraan kierrätykseen. Ei auta, vaikka laitat laatikkoosi tarroja, aina sinne jotain tippuu. Jos laitat "Ei mainoksia, ei ilmaisjakelua, ei osoitteellista mainontaa, ei pizzamainoksia, ei puhelinluetteloita, ei tuotenäytteitä (eikä mielellään laskuja)" -tarran, siitä huolimatta lukutaidoton keisari sinne kaikenmaailman Aamulehden tilauslomakkeita laittaa. Niin väärin.

Imurikauppaan olen kyllä tosi tyytyväinen, mutta tilaamaton puhelinluettelo osoittautui (tämänkin) vuoden ehdottomaksi turhakkeeksi. Nyt odotellaan koska tulee taas näitä kuuluisia pizzamainoksia, kiitos. Mielellään paksuja sellaisia. Eikä haittaa yhtään, jos Aamulehden jakaja survoo tilauskupongin vielä laatikkoon. Olenkin miettinyt viime aikoina sitä, miten suuren postilaatikon pitäisi olla, että kaikki tämä ilmainen roskaposti mahtuu sinne? Mainoskielloista välittämättä.

Kommentit