Sadan euron sijoitus

Kuulokkeet ja läppäri
Alkaa jo suoraan sanottuna kyllästyttämään ainainen kaupassa käynti kuulokkeiden takuuasioissa. Tokmannilla tänään erittäin hyvää palvelua: ymmärsivät kyllä vian harmillisuuden ja myyjä totesi samalla että olisi hyvä idea ostaa kalliimmat. Hän antoi rahat takaisin.

Kertoi, että muutama muukin näitä aina silloin tällöin palauttelee samaan vikaan. Sanoin itsekin, että alkaa jo turhauttaa ja kerroin samalla ostaneeni jo netistä sadan euron tulppakuulokkeet - niiden tulisi kestää. Sitä mieltä oli myös myyjä Tokmannilla. Sain rahat takaisin käteen keskustelutuokion jälkeen ja toivottelin mukavaa päivän jatkoa.

Vaihtotakuusta huolimatta rahat annettiin käteisellä, vaikka vaihtotakuu normaalisti tarkoittaa samaan tai vastaavaan tuotteeseen vaihtoa. Sunnuntaipäiväksi oli yllättävän rauhallista. Ainakin Tokmannilla. Myyjä perusteli asiaa sillä, ettei ollut vastaavia kuulokkeita, joita antaa heti mukaan. Lisäksi hän ymmärsi sen, etten välttämättä olisi halunnut samanlaisia kolmen kuukauden kuulokkeita takaisin tuotavaksi ja näin ongelma ratkesi heidänkin osalta helposti.

Halvoille kuulokkeille loppu

En oikeastaan edes ihmettele myyjän sanoja, koska itse muun muassa usein vaihdan halpoja kuulokkeita takuuseen. Olen kokeillut kaikkia merkkejä Philipsistä yhtä edullisiin Pioneereihin ja Sonystä yhtä edullisiin Sennheisereihin. Nyt juolahti vain mieleen: mikä näitä kaikkia yhdistää? Hinta. Kalleimmatkin tulppakuulokkeet olivat maksimissaan 40 euroa ja kaikki hajoavat samaan lauluun. Ääni vain lakkaa soimasta toisesta. Tai sitten tapahtuu niin, että ääni rätisee liikkuessa.

Siis kuulokkeet hajoavat samaan ongelmaan merkistä ja mallista riippumatta. Ajattelin, että miksi tuhlata aikaa ja rahaa halpoihin kuulokkeisiin, jos voisi ostaa kertaheitolla kunnollisemmat ja mennä niillä vuosia. Koriin lähtikin Sennheiserin merkkikuulokkeet. Sennheiser Momentum M2IEG. Ne ovat suunniteltu siis Androidiin ja tarjoavat arvioidenkin mukaan huippuluokkaista ääntä kera jykevien bassojen. Niitä minäkin kaipaan. Rahalla yleensä saa parempaa kaupasta.

Markkinahinta noilla on 99 euroa, mutta sain tingittyä sen 95 euroon ja ilmaiset toimituskulut päälle lähimpään Matkahuolto-pisteeseen. Pitäisi olla kyllä äänilähde kohdillaan, että saisin kaiken irti, toivottavasti Spotify Premium 320 kbps OGG ja Samsung Galaxy S4 Mini on riittävästi. Ei kyllä haittaisi, jos en kaikesta hyötyisi kuulokkeissa, koska kaipaavat selvästi potkua äänikortiltakin. Sitä en sitten tiedä miten laadukas se on Samsungissa saati sitten läppärissäni.

Tokmannilla nopeasti katsottuna ei ollut mitään laadukasta kuuloketta hyllyssä. Myyjäkin ihmetteli, miksei olisi ollut edes yhtä 50 euron kuulokemallia. Päädyin itse siihen, että yleensä keskimääräinen Tokmanni-asiakas haluaa edullista ja tällöin 50 euron nappikuuloke ei ehkä olisi kaikista suurin myyntivaltti. Kymmenen euron kuulokkeiden myynti oli jopa naurettavaa, koska edes kaksi kertaa kalliimmat kuulokkeet, eivät ole laadukkaita arkikäyttöön.

Loppusanat

Odotan näiltä uusilta kuulokkeilta paljon bassoa, loistavia vokaaleja ja yleisestikin mukiinmenevää soundia. Sellainen kertaheitolla huudettava, jo ensimmäisen biisin alkusekunneilla, Vau-huudahdus olisi varmastikin näiden kuulokkeiden tavaramerkki. Lisäksi odotan kestävyyttä. Sitä varmasti saa tällä hinnalla. Lisäksi kuulokkeet ovat valmistettu ilmeisesti muovia paremmasta materiaalista eli metallista. Se ainakin kertoo jo jotain laadusta. Lopullinen tuomio tulee ajan kanssa.

Vain aika näyttää miten kestäviä nämä lopulta ovat, mutta uskoisin näiden palvelevan uskollisesti reilusti pidempään kuin mikään edellisistä kuulokkeista, jos nyt jotain pitäisi heittää. Ehkä ne kestävät sen takuuajan! Tai ehkä ainakin vuoden. Kukapa tietää. Toivottavasti pidempäänkin. Uskon ja luotan hankintaan ja toivon mukaan se täyttää toiveeni. Arvostelua tulee kunhan ensiksi saan ne ja ehdin kokeilla kunnolla. Se nyt on aivan selvää - halpakuulokkeille stoppi.

Kysymyksissä jo nyt se, että miltä se tekno näillä kuulostaakaan, onneksi saan ensi viikolla tähän myös vastauksen! Unohtui mainita, että tuossa mallissa on suhteellisen kätevä kaukosäädin Android-puhelimiin mikrofonilla - ei siis enää noloja tilanteita kun yrität puhua kuulokkeeseen juuri tulleeseen puheluun ja tajuat samalla mikrofonin puuttuvan niistä. Ei siis enää kuulokkeiden irrottamista tai puhelin kädessä rupattelua. Ja kiitos Tokmannille hyvästä palvelusta!

Kommentit