Vain 81 päivää

Kolmen kuukauden kuulokkeet
Päivän polttavin uutisaihe ei ole todellakaan Johanna Tukiainen tai edes tämä Matti Nykänen, vaan Pioneerin rikki menneet kuulokkeet. Vastaavia tapauksia minulla on monta - tulppakuulokkeet hajoavat aina kolmesta kuukaudesta kuuteen. Tämä jopa alitti riman.

Pioneer päätti hajota jo tätä ennen, tänään, siis 81 päivän jälkeen ostosta. Tämä on hieman vaille kolmea kuukautta. Siis kaikkien aikojen pohjanoteeraus kuulokemarkkinoilla. Ei uskoisi merkiltä - mutta ehkä halvalla saakin halpaa. Philipsit kestivät kuusi kuukautta ja maksoivat 40 euroa. Tämä maksoi 25 euroa ja nykyisin jo 15 euroa nettikaupoissa.

Mitä tilalle - hei oikeasti

Päivän puheenaiheita täällä tänään lähinnä se että mitä haen tilalle. Tietenkin ensimmäisenä käyn nämä takuuseen palauttamassa ja otan niistä rahat. Tässä kunnan Tokmannilla ei noita muutenkaan ole suoraan valikoimassa eli ovat tilaustavaraa. Tampereen Lielahden Tokmannilla näitä oli ja silloin sieltä ne ostinkin. Hintahan oli se 25 euroa. Jos otan samanlaiset, ei kannata - netistä saa saman 15 eurolla. Enkä ainakaan jaksaisi lähteä Lielahteen asti kuulokkeiden takia.

Jos hankin saman sieltä tai täältä, alle kolmen kuukauden päästä taas takuuluukulla? Ei kyllä kiinnostaisi. Toisaalta vuoden verranhan näitä saa vaihtaa noin kolmesti vielä ja viimeisellä kerralla juuri ennen takuun loppua ottaa rahana - saa uuden vuoden takuun kuulokkeista ja taas mennään kaupan ja Pioneerin piikkiin. Toisaalta onko vihdoin aika panostaa laatuun? Saako satasella parempaa? Uskaltaisitko kokeilla? Näissä toinen puoli taas sammui. Yllätyitkö? Minä en.

Mietinnässä on rahanpalautus eli takuuluukulla käynti. Sittenpähän näkee mitä teen näiden kanssa. Todennäköisesti ostan jostain muualta toiset vähän kalliimmat tai sitten pitäydyn näissä samoissa ja vaihdan vain takuuseen. On niissä kuitenkin hintaisekseen hyvä basso. Johdon kiinnitys petti toisessa kuulokkeessa. Kuuloke rätisee tai siitä ei kuulu mitään. Minua kiinnostaa lähinnä tulppakuuloke joka pystyy tuottamaan bassoa. Yllätyin kuitenkin yhdestä asiasta tänään.

Kuulokkeet hajoavat useimmiten plugin kohdalla minulla, tämä malli hajosi johdon kohdalla vasemmassa kuulokkeessa, ja sieltä sitä pyörittämällä sai äänen takaisin kuuluviin. Todella omituista, sillä en muista yhtään, koska viimeksi napit olisivat hajonneet tästä kohtaa. Pioneerin johto oli muutenkin kyllä varsin heikko laadultaan jo paketista otettaessa enkä ihmettele yhtään tätä nopeaa rikkoutumista. Tuskin edes harkitsen näitä samoja kuulokkeita.

Loppusanat

Kuulokkeet nyt eivät minulla kestä, mutta pikaisen googlailun mukaan ei ne kestä sen paremmin muillakaan. Valmistetaanko tahallaan helposti rikki meneviä kuulokkeita? On ihan selvää että johto osuu joskus johonkin ja jää kiinni vähäksi aikaa kunnes sen huomaa ottaa pois. Mielestäni tällaista käyttöä kuulokkeiden tulisi kestää nykyistä paremmin. Yritän kyllä aina välttää tällaisia tilanteita. Aina ei ole mahdollista. Syystä tai toisesta. Onneksi takuu meidät pelastaa!

Pettymys kyllä oli nyt myös tuo Pioneer. Philipsilläkin menin ainakin kuusi kuukautta kunnes toisesta ääni lakkasi soimasta. Näillä samaan pääsi jo puolessa ajassa tuosta. Jos takuu kuitenkin näille on myönnetty, vuoden pituisena, ajattelin ilman muuta reklamoida. Näin sitä saa joko rahat takaisin tai toiset vastaavat myyjän/valmistajan piikkiin. Kuittien säilytys onkin siis tärkeää varsinkin näissä tuotteissa, jotka ovat kulutustavaraa. Tokmanni tarjosi vaihtotakuuta.

Tällä hetkellä mietityttää lähinnä kalliit kuulokkeet. Kestävätkö nekään sen paremmin musiikin kuuntelua pyöräillessä ja kävellessä? Ja jos hajoavat parin vuoden takuuajan jälkeen, on jotenkin helpompaa heittää menemään kympin kuulokkeet kuin satasen kuulokkeet. Joka tapauksessa eikö kukaan valmista oikeasti kestäviä tulppakuulokkeita tänä päivänä? Monta merkkiä kokeiltu ja kaikki samaa roskaa alle 50 euron hintaluokassa. Ehkä en ymmärrä jotain.

Kommentit