Liian ahkera siivoamaan

Electroluxin imuri
Ahkera siivooja yleensä palkitaan, mutta Electroluxin laatutuote päätti palkita sanomalla työsopimuksen irti. Hankin tuon kaksi kuukautta sitten hintaan 99 euroa ja myöhemmin sain hintatakuusta 20 euroa pois. Alehinta saapui omaan kuittiin heti oston jälkeen.

Mielestäni hyvä imuri ja vastaa lupauksia. Takuutahan näissä on hyvät kaksi vuotta, joten ei muuta kuin imuroimaan huoletta. Hieman kuitenkin pelästyin, että menikö se kaveri nyt rikki, kun mitään ei kuulunut enää. Se vain sammui. Olenko sitten liian ahkera siivoamaan? Siivosin nimittäin pesukoneen alta pitkään erikoissuulakkeella pölyt ja roskat pois. Imuri kävi kyllä kuumana ja sitten sammui. Mitään kertomatta ja pysyi hiljaa.

Imuri ei suursiivousta kestä

Katso, Electroluxin imuri se pelkää suursiivousta ja sammuu kesken työn. Yksi pesukone ja sen alaosasto vei normaalia siivousta pitempään, pöly kyllä lähti hyvin, mutta ilmeisesti imuri sai tarpeekseen ja sammui. Vaikka annoin sen jäähtyä, ei se mennyt vartin aikana päälle. Onneksi johtomekanismi sentään toimii - sillä vain ei tee mitään. Kun muuten imuri on täysin sanaton. Annoin kuitenkin sen olla puolituntisen lisää ja sitten rakas imuri alkoi toimimaan.

Kaksi kuukautta on imuri käytössä. Tällainenko on nykyinen Electrolux-kodinkoneiden taso? Onneksi kuitenkin imuri lähti pelaamaan hetken jäähdyttyä ja siivous sai jatkua. Olen siivonnut kyllä tosi usein ja näin käy ensimmäistä kertaa. Rupesinkin miettimään, että olisiko se vanha hajonnut 8-vuotias Electrolux herännyt vielä, jos olisin antanut sen olla tuntia pidempään... Odotin kyllä muistaakseni ainakin tunnin ja ei se lähtenyt päälle enää ollenkaan. Olisiko pitänyt odottaa lisää?

En halua muita imurimerkkejä. Tässäkin on nähty, että ainakin edellinen malli kesti useita vuosia. Voi toki kyseessä olla maanantaikappalekin joka sammuu herkemmin suursiivoukseen. Ajattelin kuitenkin sen olevan normaalia, ainakin nykyimureissa, on varmasti turvamekanismit kehittyneet. Se voi lisätä ainakin käyttöikää, jos niin ajatellaan. Menee kyllä paljon enemmän aikaa siivoukseen, jos tekee sen ahkerasti. Toisaalta voi sen ajan arjessa paljon huonomminkin käyttää.

Toisen kerran imuri sammui varastoa siivoillessa. Siellä imuriin päätyi paljon hiekkaa sekä pihalta kulkeutuvaa sepeliä, siivosin lisäksi taloyhtiön oman yhteisvaraston. Imuri sammui myös tuolloin kesken matkan ja taisi pölypussikin olla täynnä toimenpiteen jälkeen. Tässä ei kuitenkaan enää tuntienkaan odotus auttanut ja luulin oikeasti, että imuri meni lopullisesti rikki. Naapurini vinkkasi, että kannattaisi putsata etenkin suodattimet ja vaihtaa pölypussi, lähti pelaamaan.

Loppusanat

Vaikka tämä oli minulle uutta, niin loppu hyvin, kaikki hyvin - imuri pyörii taas omaa elämäänsä. Ei tuo tosiaan kallis ole, Electrolux ZP4005N on kyllä hyvä perusimuri, toivottavasti toimii vuosia tämäkin. Siivoan yksi tai kaksi kertaa viikossa imurilla. Ehkä tämä imuri ei ole tarkoitettu pitkään kestävään, tunnolliseen siivoukseen? Tänäänhän nimenomaan otin asiakseni siivota pattereiden takaa pölyt ja sitten pesukoneen alta ja kyllä siinä aikaa meni - että sai taas toimimaan ongelmitta.

Kannattaa vähän jäähtyä itsekin, ennen kuin käy kauppiaan luona :D Ettei turhaan kuskaile imuria edes takaisin, joka hetken päästä saattaa toimia entiseen malliin. Kirjoitin tämän, koska voihan tuosta olla jollekin jotain hyötyä. Ainakin voi säästyä turhalta käynniltä liikkeessä ja jos takuu on jo umpeutunut, säästyy näin selvää rahaa uuden ostamisesta. Mutta silloin, jos ei imuri herää päivänkään jälkeen, se on sitten varmasti kierrätystavaraa. Ainakin takuun jo umpeuduttua.

Kommentit