Teknoa apteekin hyllyltä

Teknoa listoilla
Norjalainenkin levy-yhtiö voi tehdä mokia. Mokia, joiden takia parhaatkin biitit jäävät julkaisematta, eikä niitä kukaan edes kaipaa. Niin, harva kuuntelee valtavirrasta poikkeavaa teknoa. Onneksi minä tunnen tämän musiikkityylin ylösalaisin ja haluan sitä lisää!

Aiemmin yritin ottaa yhteyttä alkuperäiseen levy-yhtiöön, mutta sillä ei ollut edes toimivaa sähköpostia enää. Palautelomakekin antoi virheilmoituksen. Viimeinen pysähdys olikin DJ Beat Records, koska tiedän aivan hyvin, että juuri he julkaisevat täällä pohjolassa muun muassa Deutsche Dance Recordsin biisejä. Vastauskin tuli kuin apteekin hyllyltä: luvattiin korjata tilanne kuukauden sisään. Ja tänään se soi! Lähes ilman taukoja.

Skandinavian ensimmäinen suoratoistaja

Joskus, tai siis lähes aina, pääsen nauttimaan myös ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Tilaisuudessa painetaan toistonappulaa Spotifyssä ensimmäisenä tai ensimmäisten joukossa. Valtavirrasta poikkeavassa musiikissa se on hyvin helppoa. Soittolistani on edelleen täynnä musiikkia, jota on suoratoistettu palvelussa alle tuhat kertaa ja biisit voivat olla useiden vuosien vanhojakin. Sitten kun katselee Lady Gagaa, niin miljoonista puhutaan. Mikä siinä, jos ihmiset tykkäävät.

Minua ei tosin saa Erkkikään kuuntelemaan mitään kaupallista, itse asiassa kieltäydyn jopa kuuntelemasta FM-radiota ja nautin sen sijaan Spotifystä, television katselunkin jätän suosiolla väliin ja ainoastaan Netflix-sovellus kelpaa televisiossani. Hulluutta tämä ei ole, vaan joku osaa arvostaa jopa musiikkia. En koskaan halua mennä massan mukaan ja erilaisuutta harvemmin hyväksytään. On silti erittäin kiva erottua massasta näinä vaikeina aikoina tässä maailmassa.

Dag joka on DJ Beat Recordsin perustaja on itse asiassa mukava kaveri. Hänen mielestä on tosi hienoa, että joku kehtaa sanoa, että hei - jätitte jotain julkaisematta! Jos en olisi heitä kontaktoinut, eivät olisi varmaan huomanneet itsekään, biisejä kun on julkaistu jo useita tuhansia pohjolaan. Suurin osa täysin sellaisia, että kuuntelukertoja ei vain ole. Esimerkiksi Rdiossa monissa uusissa DJ Beat Recordsin julkaisuissa ei ole yhtäkään toistokertaa. Palvelu on toki kuollut itsessään.

Tämä voi johtua kylläkin siitä, että Rdio ei ole Suomessa niin suosittu. Spotify kun tuli tänne ensimmäisenä - sekään ei tosin kerro koko totuutta - sillä samat biisit Spotifyssäkin ovat vielä kuukausienkin päästä usein alle tuhannen lukemissa. On todellakin niin, että meitä teknoihmisiä ei kaduilla kulje. Mikä on, että radio ohjaa niin paljon ihmisten musiikkimakua? Useimmilla käsitys bilemusiikista on se, että se on Mohombia. Ei, se on DJ Gollumia tai vastaavaa!

Loppusanat

Tällä hetkellä ei mielestäni FM-radio ole minulle vaihtoehto. Siellä ei soi yhtään mielekästä musiikkia ja se viimeinenkin kunnon kanava KLF kaatui siihen, että eivät ole saaneet kuuntelijoita ja mainostajia. Niin, kuka sitä nykyisin kuuntelee musiikkia, kun naapurikanavalla pauhaa helposti lähestyttävää mainstreamroskaa. DJ Gollumia ei kylläkään KLF tainnut soittaa, mutta vähän kevyempää tanssimusiikkia kylläkin. Oli FM-kanavista paras! Ja kuuntelin itsekin joskus.

Tanssimusiikin faneilta vietiin radiokanava tuossa muutama vuosi sitten. Onneksi tuo Spotify mobiililaajakaistalla korvaa sen poismenon varsin tyylikkäästi ja aina parempi, jos valtakunnan paras DJ Beat Records julkaisee sitä, mitä pohjolassa halutaan kuunnella. Itse asiassa joskus mietin, että meitä pitäisi olla enemmän. Toisaalta olen varma, pidän hyvää huolta siitä, että emme anna teknon kuolla koskaan. Bileiden aika ei nimittäin ole vielä ohi, eivätkä bileet kuole koskaan.

Kommentit