Lidlin polkupyörämittari testissä

Lidlin krääsä on edullista

Lidlin mittari pyörään
Lidlissä oli vähän aikaa sitten myynnissä tällainen Crivit-mittari polkupyörään. Ostin sellaisen, että tietäisin kulkemani matkan päivässä kuluttamatta puhelimen akkua. Kuudeksi euroksi ostos oli helppo tehdä - ei haittaa vaikka joskus menisi rikkikin. Tai joku varastaisi sen keskellä päivää Lidlin pihalla ruokaostosten lomassa.

Halvasta hinnasta huolimatta ajotietokoneella on kolmen vuoden takuu ja toimintoja ehkä vähän liikaakin. Muun muassa kaloritiedot ovat itselleni aika turhia, joskin mitään haittaa ei niistä nippelitiedoista vielä ollut, kaiketi voi myös piilottaa tarpeettomat asiat luettelosta. Rakenteeltaankin ajotietokone on hyvin tukevanoloinen. Paketissa oli jopa vähän luvattua enemmän krääsää!

Luvattua enemmän

Kuten todettua, käyttöohjeen mukaan nippusiteitä olisi pitänyt tulla neljä. Niitä oli kuitenkin kuusi. Kerrankin on niin, että mitään ei puutu, mutta on vain luvattua enemmän! Niistä ylimääräisistä nippusiteistä ei itse asiassa ollut mitään haittaa, näiden avulla sain johdon siististi kiinni haarukkaan. Nippusidekiinnitys on muutenkin laatua, koska ainakin edellisen Sigma-mittarin kiinnitys petti käytössä. Olisi parempi, jos siinäkin olisi tuo nippuside kumilenkin sijasta.

Jos nippuside menee rikki, sen saa vaihdettua. Sen sijaan kumilenkkejä ei niin helposti mistään löydäkään. Mittarin mukana tuli myös sopivanpituinen johto sekä tietenkin anturi. Asennus oli naurettavan helppoa ja laite kysyi jopa painoa. Kannattaa siis käydä vaa'alla ennen kuin paketin aukaisee... Paketti myös lupaa vedenkestävyyttä, mutta tuskin kestä veteen uppoamista kuitenkaan. Ilokseni huomasin myös toisen jutun - iso näyttö. Siitä näkee.

Numerot ovat aika isot

Näytöstä näkee hyvin auringonpaisteessakin ja pimeään aikaan taustavalaistus parantaa näkyvyyttä entisestään. Sigmaan nähden tässä on myös parempi käyttömukavuus. Laitteen saa nimittäin skannaustilaan, joka ajon aikana pyörittää tärkeimpiä arvoja vuorotellen. Kuvassa maksiminopeuteni suoralla: 46 kilometriä tunnissa. Alamäkeen en ole vielä mennyt, mutta menee 50 kilometriä tunnissa rikki tuosta noin. Laatukamaa siis ja helppo käyttää käyttöohjeen takia.

Näppäimet tuntuvat laadukkailta eivätkä painaudu vahingossa. Mittari istuu lisäksi tasaisen varmasti kiinnityksessään. Perustoimintojen lisäksi tässä on kello ja lämpömittari. Eihän tuollainen pakollinen ole, mutta on silti jotenkin mukavaa tietää matkansa pituuden. Tähän hintaan sitä voi ostaa vaikka eri mittarin jokaiseen pyörään. Jos minulla olisi toinen pyörä, tekisin varmasti niin. Toivon mukaan mittari palvelee vuosia ja jos kiinnostaa sinuakin, kannattaa ostaa!

Loppusanat

Lidlin mittari ei ainakaan hinnalla pilattu ole, mutta ominaisuuksia saisi olla kyllä vähemmänkin. Onneksi itselleen tarpeeton tieto on mahdollista valikosta piilottaa esimerkiksi ottamalla yksinkertaisen tilan käyttöön. Pyörää taluttaessa mittari antaa ihan oikeita kävelyvauhteja, joten mittari on aika tarkka. Valikoimassa oli valkoisia ja sinisiä ajotietokoneita. Mustia en ole nähnyt ainakaan täällä. Joskus aiemminkin minulla oli Crivit-mittari yhtä edullisella hinnalla.

Se toimi useita vuosia, kunnes hajosi johonkin ohjelmistovikaan. Näyttö ei ole mennyt enää päälle vaikka mitä teki. Uskoisin, että tämä mittari toimii yhtä pitkään ja jos ei, takuu meidät pelastaa! Suosittelen tätä mittaria etenkin maastopyöriin, koska mukaan tulevat kiinnitykset sopivat tavallista paksumpaankin haarukkaan. Mittari ei lisäksikään kiinnosta rosvoja ja jos imagosi tämän halvan komeuden hyväksyy - osta pois. Ja nauti metsäreiteistä täysin uusilla tiedoilla.

Jos kuitenkin haluat selvitä ilman tätä, lataa puhelimeesi Google Fit -sovellus ja näe ilmaiseksi tiedot matkoistasi satulan päällä. Harmi, kun huomasin sovelluksen vasta tämän jälkeen.

Kommentit

 1. Olisiko sinulla ohjekirjasta vielätallessa, minulla se katosi tai siis tarvitsen vain tiedot mitä alku asennuksessa (kun siihen mittariin laitetaan esim.ikä) niin niitä ohjeita jos vaikka laittaisit minulle ne vaikka sähköpostitse sähköpostini on:hessu-02@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttöohje tuohon mittariin löytyy täältä http://www.lidl-service.com/static/107117991/103553_EN_FI.pdf

   Poista
 2. Millaista laatua on langaton mittari Lidlissä? Tuntuu olevan hinnaltaan yhtä halpa, kun niitä on, langallisessa nopeus on aika tarkka - ajoin 21 km/h nopeusmittariin kadulla ja näin näytti myös Lidlin mittari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä ole kokemusta Lidlin langattomista mittareista. Sigman oli ja oli kyllä aika tarkka. Toki langaton mittari vaatii kahta paristoa - yksi mittariin ja toinen anturiin. Alimmaisen tyhjyyttä on hankalaa ennustaa, kunnes ei mittari mittaa ollenkaan mitään.

   Itse kyllä menisin langallisen version kanssa. On varmasti toimintavarmin. Tuo artikkelin mittari itse asiassa nykyään on aika tarpeeton minulle, kun rupesin käyttämään Google Fit -sovellusta. Kertoo aika paljon muutakin kuin matkakilometrit ja kalorit, metrilleen ajettu reitti, nopeuskäyrä, keskinopeus ja toimii myös kävelyn, juoksun ja bilettämisen aikana vaikka taustalla.

   Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle