Basslovers United rikkoi kuulokkeeni

Elämäni uudet kuulokkeet järjestysnumeroltaan en tiedä

Kotona sarjaa
On jälleen se aika kerrottavana kun kävi niin että Basslovers United rikkoi kuulokkeeni - taas! Tällaista musiikkia kun kuuntelee joka päivä useita tunteja, niin kyllähän kalliimpikin Sennheiser-kuuloke näköjään hommaan väsyy. Onneksi takuu toimii hyvin Gigantissa.

Myyjä sanoi, että näitä sattuu välillä - haepa hyllystä uudet - loput hyvitämme takaisin tilillesi. Vikaahan noissa oli selvästi, koska kuulokkeet alkoivat soida huonosti ja vaimeasti. Ihan kuin kuuntelisi kymmenen euron nappikuulokkeita. Tämä ihan lähteestä riippumatta. Hain sitten tilalle hyllyn viimeisen CX 2.00G -mallin Sennheiserilta. Ei tuo edellistä vastaa laadultaan, mutta ainakin äänenlaatu on ihan mukiinmenevää kokonaisuutta.

Menevää ääntä, halpaa johtoa

Ääni on näissä mukiinmenevä. Juuri sopiva halpaan älypuhelimeen - kuuluu vokaalit, melodia ja bassotkin erinomaisen tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Sen sijaan kuulokkeen johto on halvan oloinen. Se kuitenkin toimii hyvin ja näiden kanssahan tuli uusi kahden vuoden takuu. Nyt siis kelpaa bilettää. Edellytys kuulokkeille oli ainoastaan hyvä ääni ja mikrofoni. Nykyisin soitan usein eräälle nettikaverilleni Hangoutsin kautta viikoittain ja mikrofonista on hyötyä.

Mikrofoni toimii hyvin, koska ääni välittyy sitä kautta paljon paremmin, kuin jos soittaisin läppärin kautta hänelle. Samalla ei tietenkään haittaa yhtään, jos musiikki soi hyvin tässä mallissa. Oikein tuntee basson voiman näissä. Hinnaltaan nämä olivat 49 euron kuulokkeet. Edelliset olivat hinnaltaan 99 euron arvoiset. Ääni kuulostaa itse asiassa yhtä hyvältä makuuni - kalliimmat kuulokkeet vaatisivat parempaa äänilähdettä. En maksaisi enää kuulokkeissa turhasta.

Itse asiassa Gigantin myyjäkin minulle sanoi esittelyn aikana, että näissä on paras hintalaatusuhde tuohon Samsungin Trend 2 -puhelimeen. Hän olisi toki tilannut minulle Gigantin verkkokaupasta korvaavat samat - siinä vain kestäisi jonkun aikaa ja hän oli myös sitä mieltä, että nämäkin tulisivat soimaan kuitenkin yhtä hienosti. Varsinkin bassotoistoa hän kehui yhtä jykeväksi. Hän myös yritti ujuttaa mukaan lisäpalveluita, mutten niitä tarpeettomina ottanut.

Toisaalta hän sanoi myös, että kalliit kuulokkeet vaatisi kalliimpaa puhelinta. Se on tosin selvääkin, jostain täytyy ottaa, että voi myös antaa parhaimpia soundeja koko rahan edestä - niinpä myyjän mielestä ei olisi kannattanut hommata tähän puhelimeen mitään kalliimpaa. Ja sehän on aivan totta - nautin musiikistani näillä yhtä paljon ja mikä parasta, pidän myös yhteyttä parhaaseen ystävääni, joka asuu maailman toisella puolen. Ehkä sinäkin saat kuulokkeista vastinetta.

Loppusanat

Vaikka elämä rullaa hyvin, että välillä jutellaan puolet päivästä langoilla, niin aikaa on ollut tyhjennellä 4400:n jaksojakin. Itse asiassa kourallinen vielä jäljellä ja saan siirtyä iloisesti uuteen sarjaan. Kotona en kuitenkaan kuulokkeita juurikaan käytä, vaan ne ovat lähinnä matkakäytössä kodin ulkopuolella. Jotenkin kaiutin kotona tuntuu silti paremmalta vaihtoehdolta. Ainakin toistaiseksi, vaikka olen miettinyt kuulokkeita. Eihän sitä tiedä, jos mieli joskus muuttuu tässäkin asiassa.

Sen verran hyvä ääni meinaan on näissä Sennheiser CX 2.00G -kuulokkeissa, että Danceboytakin on vihdoin hauska kuunnella. Epäselvää kuitenkin on, miksi kalliit kuulokkeet lakkasivat olemasta ystävällisiä minulle. Ääni yksinkertaisesti oli aika yksioikoinen viime aikoina. Ihan kuin joku olisi varastanut musiikista basson. Kuitenkin kun välillä niitä piti pois pelistä tuntikausia, alkoivat ne taas soida ihan hyvin jonkin aikaa. Näitä sattuu välillä, myyjää lainatakseni.

Mielenkiintoisia juttuja, mutta kiitos Gigantille, että saan taas nauttia musiikistani!

Kommentit