Basslovers United rikkoi kuulokkeeni

Kuulokkeet numeroltaan en tiedä
On jälleen se aika kerrottavana kun kävi niin että Basslovers United rikkoi kuulokkeeni - taas! Tällaista musiikkia kun kuuntelee joka päivä useita tunteja, niin kyllähän kalliimpikin Sennheiser-kuuloke näköjään hommaan väsyy. Onneksi takuu toimii hyvin Gigantissa.

Myyjä sanoi, että näitä sattuu välillä - haepa hyllystä uudet - loput hyvitämme takaisin tilillesi. Vikaahan noissa oli selvästi, koska kuulokkeet alkoivat soida huonosti ja vaimeasti. Ihan kuin kuuntelisi kymmenen euron nappikuulokkeita. Tämä ihan lähteestä riippumatta. Hain sitten tilalle hyllyn viimeisen CX 2.00G -mallin Sennheiserilta Lielahden myymälästä.

Ei tuo edellisiä vastaa, mutta ainakin äänenlaatu on ihan hyvää hintaisekseen. Tuli kuunneltua myös hiphoppia ja vähän kaupallisempaa iskelmää. Enimmäkseen kuuntelen kuitenkin elektronista tanssimusiikkia Spotifyllä tai vastaavalla. Enkä edes usko, että tämä on elämäni viimeinen kuuloke takuusta, lisää tulee jo vuoden sisään. Nämä eivät vain kestä. Ainakaan minulla, vaikka yritän kohdella kuulokkeitani kuin itseäni tai lähimmäisiä. Miksi en vain saa pitkäkestoisia kuulokkeita?

Menevää ääntä, halpaa johtoa

Ääni on näissä mukiinmenevä. Juuri sopiva halpaan älypuhelimeen - kuuluu vokaalit, melodia ja bassotkin erinomaisen tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Sen sijaan kuulokkeen johto on erityisen halvan oloinen. Se kuitenkin toimii hyvin ja näiden kanssahan tuli uusi kahden vuoden takuu. Nyt kelpaa bilettää. Edellytys kuulokkeille oli ainoastaan hyvä ääni ja mikrofoni. Nykyisin soitan usein Hangoutsin kautta ja mikrofonista on hyötyä myös normaaleissa kotimaan puheluissa.

Mikrofoni toimii hyvin, koska ääni välittyy sitä kautta paljon paremmin, verrattuna puhelimen omaan. Samalla ei tietenkään haittaa yhtään, jos musiikki soi erityisen hyvin tässä mallissa. Oikein tuntee basson voiman näissä. Hinnaltaan nämä olivat 49 euron kuulokkeet. Edelliset olivat hinnaltaan 99 euron arvoiset. Ääni kuulostaa itse asiassa yhtä hyvältä makuuni - kalliimmat kuulokkeet vaatisivat parempaa äänilähdettä. En maksaisi enää kuulokkeissa ainakaan mistään turhasta.

Itse asiassa Gigantin myyjä sanoi esittelyn aikana, että näissä on paras hintalaatusuhde tuohon Samsungin Trend 2 -puhelimeen. Hän olisi toki tilannut minulle Gigantin verkkokaupasta korvaavat edelliset - siinä vain kestäisi jonkun aikaa ja hän oli myös sitä mieltä, että nämäkin tulisivat soimaan kuitenkin yhtä hienosti. Varsinkin bassotoistoa hän kehui yhtä jykeväksi. Hän myös yritti ujuttaa mukaan lisäpalveluita, mutten niitä tarpeettomina ottanut. Tarvitsin vain kuulokkeet.

Toisaalta hän sanoi myös, että kalliit kuulokkeet vaatisi kalliimpaa puhelinta. Se on tosin selvääkin, jostain täytyy ottaa, että voi myös antaa parhaimpia soundeja koko rahan edestä - niinpä myyjän mielestä ei olisi kannattanut hommata tähän puhelimeen mitään kalliimpaa. Sehän on aivan totta - nautin musiikistani näillä yhtä paljon ja mikä parasta, pidän myös yhteyttä parhaaseen ystävääni, joka asuu maailman toisella puolen. Ehkä sinäkin saat näistä kuulokkeista parasta vastinetta.

Paketointi oli tyylikäs, mutta kuulokkeiden selvä heikkous on johto. Se näyttää todellakin heikolta. Uskon, että nämä kuulokkeet hajoavat puolen vuoden sisään. Internetissä näitä on myös haukuttu, jopa Gigantin sivuilla, kuulokkeiksi ilman pienintäkään bassoa. Tässä uskallan olla eri mieltä, sillä Hardstyle-musiikki ei ole koskaan kuulostanut paremmalta bassojen osalta. En kuitenkaan suosittele kuulokkeita normaalihintaan, vaan hinnasta kannattaa tinkiä, jotta se vastaisi tuotetta.

Loppusanat

Vaikka elämä rullaa, välillä jutellaan puolet päivästä langoilla, aikaa on ollut tyhjennellä 4400:n jaksojakin. Itse asiassa kourallinen on vielä jäljellä ja saan siirtyä iloisesti uuteen sarjaan. Kotona en kuitenkaan kuulokkeita juurikaan käytä, vaan ne ovat lähinnä matkakäytössä kodin ulkopuolella. Jotenkin kaiutin kotona tuntuu silti paremmalta vaihtoehdolta. Ainakin toistaiseksi, vaikka olen miettinyt kuulokkeita. Eihän sitä tiedä, jos mieli joskus muuttuu tässäkin asiassa.

Sen verran hyvä ääni meinaan on näissä Sennheiser CX 2.00G -kuulokkeissa, että Danceboytakin on vihdoin hauska kuunnella. Epäselvää kuitenkin on, miksi kalliit kuulokkeet lakkasivat olemasta ystävällisiä minulle. Ääni yksinkertaisesti oli aika yksioikoinen viime aikoina. Ihan kuin joku olisi varastanut musiikista basson. Kuitenkin välillä niitä piti pitää pois pelistä tuntikausia, alkoivat ne sitten taas soida ihan hyvin jonkin aikaa. Näitä sattuu välillä, myyjää lainatakseni.

Leffakäytössä kuulokkeet ovat parhaimmillaan myös puhelimessa. Oli hauska katsella sisältöä myös YouTubesta. Puhelin osoittautui kuitenkin tehottomaksi ja Netflix ei tässä jostain syystä pyöri. Ehkä on aika investoida uuteen puhelimeen. Vielä on kuitenkin runsaasti aikaa kuunnella musiikkia ja nauttia alkavasta kesästä. Suosittelen näitä kuulokkeita älypuhelimiin ja lyhyen johdon takia näistä on hyötyä myös kannettavan tietokoneen kanssa asioidessa. Mitä mieltä olet kuulokkeista?

Mielenkiintoisia juttuja, mutta kiitos Gigantille, että saan taas nauttia musiikistani!

Kommentit