Kuulokemikrofonin metsästys päättyi

Uusi kuulokemikrofoni

Verkkokaupassa halvin hinta
Puhelimeni ei ole maailman terävintä kärkeä, sillä ei voiteta kisoja, eikä edes taistelua Hangoutsia vastaan. Viime puhelussa ääni meni kyllä hienosti, mutta videokuva pysähteli ja sovellus kaatui ahkeraan. Niin, halpa puhelin... Ei kannattaisi ostaa halpaa, vaan panostaa laatuun.

Mutta kyllä sillä musiikki soi ja nettiin pääsee, niin se saa riittää. Sen sijaan ajattelin viritellä kannettavasta puhelimen. Vaan eipä onnistunut, sen mikrofoni ei ole paras mahdollinen. Varmaan siksi, koska on niin etäällä puhujasta, ääni tuli toiselle niin huonona ja kaikuvana - ettei voinut oikeastaan muuta kuin jatkaa puhelimella. Tänään sitten asia korjautui ja edullisesti. Mutkia matkassa, kerron niistä toki tässä lyhyessä arviossa.

Mutkikkaita ostoja, hyviä valintoja

Vaikka mutkia matkassa olikin, sain lopulta mikrofonikuulokkeet. Ensinnäkin piti olla varma valinta: haluan niiden toimivan Linuxissa. Ubuntussa. USB-kuulokkeita en ole siksi uskaltautunut edes kokeilla. Valinta oli tehtävä vanhanajan vehkeistä: läppärissäni kun on kuulokkeelle ja mikrofonille omat liitännät. Kiertelin kauppoja: Tokmannilla ja Hong Kongissa oli joko Microsoftin tuotteita tai sitten jotain "merkittömiä" halpuuksia, niitä en ole halunnut ostaa.

Ei, en halua niitä ja sitä vähemmän haluan mitään Microsoftilta, joten katse meni muualle! Citymarketissa kävin: ajattelin että Logitechin peruskuulokkeet mikrofonilla 19,99 euroa - onpa halpa. Ainakin Tokmannin Microsoft-surkeuksiin verrattuna, joiden hinta oli 22,90 euroa. Ostin. Kotona avasin Hintaseuranta.fi:n, minkä olisi pitänyt avata jo kaupassa, koska taskussani on muuten älypuhelin... Verkkokauppa.comissa saa samat 13,90 eurolla.

Kaksi liitintä

Lähdin takaisin Citymarketiin. Palautin ostoksen, sain rahat takaisin. Menin sinne Verkkokauppa.comiin. Katselin hyllyjä uudelleen: miksi ostaisin tuollaisen vaikka halvalla saikin. Vieressä kun oli viimeinen kappale näitä Sennheisereitä. Samalla 20 euron setelillä sai kunnon merkin ja laadukkaamman tuotteen. Sain vielä kymmenen senttiä takaisin. Verrattuna siihen, että sain Citymarketista samalla setelillä varsin ylihinnoiteltua tavaraa.

Enkä saanut senttiäkään takaisin... Kotona kuulokkeet testiin. Oikein ihana tuote. Äänenlaatu on hyvä puheluihin ja kuunnelmiin. Kuulokkeet ovat kuitenkin epämukavat päässä ja ne ovat halvan oloiset. Tuntuvat aika muovisilta ja sanka tuskin kestä päivittäistä käyttöä pitkään. Ajattelin noudattaa varovaisuutta näiden kanssa. Halvalla voi ostaa uudet, jos menevät rikki, ja onhan tässä takuutakin. Jos hommaat kuulokkeet peleihin, en todellakaan suosittele näitä.

Loppusanat

Itse asiassa puhelimessa ääni oli myös hyvä. Siellä kun on myös mikilliset Sennheiserin Android-kuulokkeet. Kuulin kuitenkin itse aika heikosti välillä, vaikka ääni oli maksimilla - kiitos EU äänenrajoituksista! Läppärissä tuota ongelmaa ei ole, koska voimakkuutta ei ole kuristettu niin paljon. Lisäksi ärsyttävää oli se, että videon kanssa puhelimeni jäätyi ja Hangouts sulkeutui välillä. Nyt voi vain jutella verkkoselaimen kautta ihmisten kanssa vaikkapa Skypessä.

Läppärissä siis. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Hei muuten, anteeksi. Joku oli ostamassa juuri tätä kuulokemallia minun jälkeeni, mutta ellen väärin muista, taisin viedä sen viimeisen. Tilaathan netistä, tulee noudolla Verkkokauppa.comin myymälään noudettavaksi. Pahoittelen sitä jo etukäteen, koska ei ollut tarkoitus suututtaa. Tai mitään sellaista. Joskus vain tietenkin käy näin, että viet sen muiden nokan edestä. Ihan sikana voittajafiilistä! Ehkä joskus tapahtui näin sinullekin.

Kommentit