Maitoa, ruokaa ja musiikkia

Maitoa ilmaiseksi

Lounas  kaupungissa
Tänä lauantaina jaettiin Tampereella ilmaista maitoa. Sitä sai maistaa lämpimän pullan kera ja jos tykkäsi, mistä ei ole epäilystäkään, sai maitoa myös mukaan. Sain itse kaksi litran tölkkiä eikä maksanut mitään! Arlan suomalaista maitoa kelpaa juoda vaikka päivittäin.

Kävin myös syömässä kuvan ateriaa ja hyvää se oli. Sain myös Googlelta testiin 31 päiväksi Play Unlimited -tilauksen. Luultavasti en tähän tule siirtymään muutamasta syystä, mutta silti mielenkiintoista kokeilla toistamiseen - varsinkin kun ilmaiseksi tarjotaan. Jos jotain saa ilmaiseksi, niin kyllähän hyödyntää kannattaa. Spotifyssä minua ärsyttää muutama asia.

Spotify vs. Google Play

Itselleni parasta Spotifyssä on tämä: se on niin suosittu, että siinä alkaa olla aivan kaikkea. Sen sijaan Google Playssä joitakin biisejä puuttuu tyystin kokonaan. Erityisesti Spotifyn äänenlaatu miellyttää, mutta se oli myös Googlessa aivan hyvällä tasolla. Sen sijaan parempi Google on mielestäni radiossa - olen löytänyt nimenomaan Googlen radiosta muutaman hyvän biisin tänään. Spotify sen sijaan toistaa samaa aina vain. Se kyllästyttää. Haluaisin siirtyä Googleen.

Googlen palvelussa huonoa oli selvästi huonosti pakatut kansitaiteet. Etenkin lukitusnäytöllä ne olivat epätarkkoja ja lisäksi toistonäytöllä kansitaiteen suurennus ja leikkaus näytti varsin typerältä omiin silmiin. Googlen selvä plussa on myös se, että sovellus tulee puhelimen mukana. Ei siis tarvitse asentaa mitään erikseen. Sovellus tuntui olevan ihan selkeä, mutta ei kyllä pärjää Spotifylle siinä. Onko olemassa siis syitä vaihtoon? Ehkäpä yksi salasana Googleen.

Syitä vaihtoon tosiaan. Niitä olisi vain parempi radio, mutta sekin tuntuu painottavan Googlessa omia suosikkeja. Esimerkiksi hieno Megastylezin kanava halusi soittaa väkisin ostamiani kappaleita ensin. Olisin toivonut enempi listojeni ulkopuolelta. Toisaalta radio oli niin monipuolisempi, ettei samoja biisejä saati artisteja kuullut aivan lähekkäin. Spotifyn radio tuntuu soittavan samaa kerrasta toiseen, siksi en oikein sen radiota käytä. Google onnistui paljon paremmin.

Google Playssä oli siis muutama asia hyvin, mutta huonojakin puolia löytyi. Yksi sellainen oli huonojen kansitaiteiden lisäksi huonosti toteutettu kaukosäädin aloitusnäkymään. Se oli niin pieni, että näytti varsin kelvottomalta. Itse sisältö Google Playssä vaikuttaa kuitenkin olevan kohdillaan. Ei ehkä haluaisi vielä Spotifyä jättää siihen, mutta monelle jo pelkästään monipuolisempi radio voi olla syy tehdä niin. Erittäin painava sellainen vieläpä. Toisaalta ulkoasu on minimalistinen.

Se, miksen itse tästä innostuisi helposti, on yksinkertainen. Spotifyssä on kohta 2 000 biisiä täyttävä lista ja ei vain jaksaisi alusta alkaa. Toisaalta huonosti pakatut ja näytetyt kansitaiteetkaan eivät hommaan innosta. Vaikka tuossa Spotifyssä on selviä puutteita, uskon niiden korjautuvan joskus, ainakin paranevan melko lailla. Playn mukana tulee myös YouTube-passi, mutta kovinkaan hyvää vaikutelmaa se ei ole antanut. Etenkään, kun ei ollut saatavilla maassa.

Hain biisejä Playsta ja se näytti virallisten videoiden lisäksi myös "laittomia". Voisi ajatella, että mistä se musiikki sinne Playhin tulee. Se asia on onneksi laillisuuden paremmalla puolella. Luulisi kuitenkin, että palvelu ei näyttäisi omissa hakutuloksissaan ilman lupaa ladattuja sisältöjä YouTubesta. Toivottavasti tämä korjataan lähitulevaisuudessa. Verkkoselaimen kautta tapahtuva kuuntelu oli sen sijaan parempaa kuin Spotifyn vastaavalla - laatukin oli parempi.

Loppusanat

Vaikka tämä ei kääntänyt vaakaa, on hauska kokeilla uudelleen Google Playn musiikkia. Olisin ottanut Google Playn käyttöön siinä tapauksessa, jos kansitaide olisi lukitusnäytössä korkealaatuisempi. Lisäksi radio voisi soittaa aavistuksen enempi sellaista musiikkia, jota ei ole valmiiksi soittolistoilla. Huomattavin puute palvelussa on se, ettei siinä ole ilmaista versiota lainkaan. Siksipä monelle riittää jatkossakin Spotify tai vaikka Rdio. Saattaisin siirtyä Googleen tulevaisuudessa.

Toisissa palveluissa on ilmainen kuuntelumahdollisuus, vaikkakin yleensä hyvin rajoitettu kännykässä etenkin, mutta toimii monelle. Tällä hetkellä suurin hyöty Google Playstä on se, että sellainen tulee Androidin mukana. Mutta onneksi sen poistaminen käytöstä ei ole vaikeaa, jolloin Spotify tulee olemaan ainoana musikaalisena juttuna. Ehkä palaan vielä Google Play Unlimited -palveluun tulevissa merkinnöissä, siihen asti näkemiin! Testaa sinäkin, jos vaikka tykkäät.

Kommentit