Aikakausi ilman televisiota

Musiikin kuuntelua
Moni viettää paljon aikaa television ääressä. Miksi? Hyvä elämä ei televisiota ole tarvinnut minullakaan, mutta noin kaksi vuotta sitten päätin sellaisen kuitenkin hankkia. Silloin olin kyllästynyt muiden sanomisiin, että kyllä jokaisella pitää olla sellainen huoneessa.

Olen miettinyt sitä itse, miksi katsoisin enää sarjoja tai leffoja. Netflixistä en ole katsonut leffoja enää moneen kuukauteen ja sarjojakin viime aikoina mennyt vain muutamia jaksoja viikossa. Niitäkin joudun katsomaan väkisin, koska elektroninen tanssimusiikki on niin paljon parempaa ajanvietettä. Se on kuin uudenlainen maailma minulle, josta en halua pois. Sarjan voin pistää koska tahansa pois päältä menettämättä mitään.

Omassa musiikkimaailmassa

Spotifystä minulla on maksullinen versio, koska mainoksiin ei kannata aikaa tuhlata. Sen parissa menee helposti tuntejakin päivittäin. Ulkona minulla ovat aina kuulokkeet päässä, kotiajasta jo puhumattakaan. Musiikki on ainoa viihteen muoto, jota ilman en voisi elää sekuntiakaan. On siis aika palata juurille, hyviin vuosiin - jolloin kuuntelin vain musiikkia. Ei kannata tehdä sitä, josta ei saa mitään iloa enää, keskityin parhaaseen. Toisaalta musiikki ei sido sohvalle kaiken aikaa.

Näin kesällä ei ole edes ollut aikaa katsella mitään, koska olen joko musiikin parissa tai tekemässä jotain muuta hyödyllisempää, harrastaen vaikkapa juoksua, pyöräilyä tai kävelyä luonnon helmoissa. Miksi olla sohvalla ja katsoa televisiota? Ulkona oleminen ei tarkoita hiljaisuutta - älypuhelin mukaan, soittolista päälle ja 3G saa ansaittua työtä - striimaa yli kahden tuhannen kappaleen soittolistaa! Haluan kuulla sen. Haluan kuulla paljon muuta ja liikkua samalla vaivalla.

Nyt kun Netflix on kohta lopetettu, 100M-laajakaista tuntuu kyllä ylimitoitetulta musiikkiin, surffailuun ja peruslatauksiin kuten päivitykset ja valokuvien siirrot nettiin. Onneksi määräaikaista sopimusta on enää loppuvuoteen, jolloin tulen vaihtamaan 10M/10M-kaapelimodeemiin tai sitten rupean käyttämään tuota kännykän nettiä. Testasin jo eilen sitä ja YouTube on toiminut ihan hyvin jopa 480P-laadulla. Kaikki on hoitunut. Se ehkä toimisi myös arkisessa käytössä.

Tietokoneelle saa netin myös näin

Tulevaisuus on siis tätä: kannettava ja älypuhelin. Tarvitseeko siihen sittenkään 100M-laajakaistaa? Se, että osa tykkää katsoa sarjoja ja leffoja edelleen, on hyvä juttu minulle. Jokainen saa tehdä mitä tykkää. Arvostan sitä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että elämä voi olla laadukasta myös ilman tätä olohuoneen keskipistettä. Varsinkin, kun sellainen laite on suurimman osan ajasta kiinni, en enää näe syytä miksi pitäisin sitä tasollani. Joskus ehkä luovun myös tästä tasosta kokonaan.

Netflixissähän on ongelmia muutenkin, tai siis kutsuisin niitä jopa palvelun ominaisuuksiksi, leffoissa on todella vähän uusia leffoja. Siis sellaisia, joita haluaisi katsoa. Vanhoissakin on toki hyviä, mutta suurin osa leffoista ovat alelaarikamaa, joita voi löytää Anttilasta muutamalla eurolla. Sarjoissa puuttuu usein kausia. Yleensä sarjoja katsellaan kokonaisina. Eikä niin, että kausien välillä on jopa vuosien odotus. Niinpä, mieti sitä itsekin! Enkä usko, että Viaplay olisi parempi.

Vaikka kahdeksan euroa ei ole paljon, niin sillä kyllä haluaisi saada sarjan kokonaisena. Nykymaailmassa tämä on kuitenkin kaukaa haettu haave, sillä tuotantofirmat eivät ole vielä oppineet levymerkkien tavoille - musiikkia on jo suoratoistossa käytännössä laidasta laitaan. Minua ei myöskään ole koskaan haitannut laidan väärällä puolella kulkeminen. Olen aina edustanut valtavirrasta poikkeavaa tyyppiä ja olen ylpeä siitä. Ei kannata toimia vastoin omia ajatuksia.

Loppusanat

Ehkä tässä tämä merkintä. Tämä on hankala päätös, mutta koska en enää nauti sarjoista samalla tapaa kuin ennen ja sydäntä lähellä on elektroninen tanssimusiikki - minun pitää olla tällä paremmalla tiellä. Jos joskus haluaisin jotain katsella, kuten vaikkapa dokumenttia, niin Yleisradiolla on Areena-palvelu. Tuskin tulisin sitä käyttämään usein, koska en sitä tähänkään asti ole aukaissut kuukausiin. Kunhan löytyy kannettavan nettiselaimesta. Aiotko sinä muuttua lähiaikoina?

Jos siis joskus tekee mieli jotain liikkuvaa katsella, niin Areena on yksi vaihtoehto. Eniten kyllä katson musiikkivideoita, kuten vaikkapa Cascadan biiseistä tehtyjä DJ Gollum feat. DJ Cap Video Editejä. Olen tilannut Netflixiä parisen vuotta nyt, mutta kun katson Netflixin käyttötilastoja, viime kuussa suoratoistin vain parisenkymmentä sarjan jaksoa. En siis oikeastaan käytä "liikkuvaa" viihdettä lainkaan, paitsi musiikkivideoiden muodossa. En ainakaan enää.

Nyt menen tähän tyyliin, koska mielestäni televisio on liian kallis olohuoneen täyttäjä. Varsinkin, jos sellaista ei ikinä käytä. Luultavasti myyn sen pois jossain vaiheessa, televisiokanavia ei edes viitsi katsoa, sen luokan roskaa sieltä tulee nykyisin. Radiotakaan minulla ei ole ollut vuosiin. Kuuntelen mieluummin Spotifyllä valtavirrasta poikkeavaa musiikkia: dancecore, hardcore, jumpstyle ja hardstyle. Mihin tarvitsen televisioviihdettä? Elämää on muuallakin.

Niin, en yhtään mihinkään. Aika kääntää klubi ympäri! Sisimmissäni haluaisin myös jättää sosiaalisen median, kuten Facebookin, mutta siihen en ole vielä valmis. Ehkä joskus vielä.

Kommentit