Uusi LG pakettiin

Soneran kauppakassi

LG:n älypuhelin
Edellinen puhelin oli nopea ostos tarpeeseen, mutta sen ongelmaksi koitui liian huono RAM. Tai ei se huono ollut, mutta tosi olematon haittasi puhelimen käyttöä todella paljon. Tässä tuota ongelmaa ei ole. Nyt täytyisi opiskella maailman perusasioita - halvalla ei saa hyvää!

Aluksi piti ostaa tuo luuri Elisalta, mutta halusin saada sen heti käteen. Minulla on Elisalta sekä kiinteä- että mobiilipuoli kunnossa. Miksei luurikin sieltä? Lielahden Prismassa kävin ja Shopitissa ei ollut tuota mallia lainkaan. Astuin sitten Soneran myymälään ja sieltä mukava mieshenkilö löysi minulle tuon puhelimen kaapin nurkilta. Ostin sellaisen, koska tarvetta oli selvästi. Ja heti saatavaksi. Ehkä olisin kuitenkin voinut toisia malleja harkita myös.

Soneran tiskillä ensikertaa vuosiin

Koska olen Soneran tiskillä ensikertaa vuosiin, en päässyt pälkähästä paitsi. Minulle ehdotettiin liittymää, jossa olisi 600 minuuttia puhetta, 600 kappaletta viestejä ja 21 Mbit/s 4G -netti. Hinta 24 kuukauden ajan 16,90 euroa. Siis seitsemän euroa enemmän mitä nyt maksat Elisalle 1 Mbit/s -netistä! Esitin kysymyksen: voinko siirtää liittymällä saman verran dataa mitä Elisan 3G:llä - viime kuussa 15 gigatavua ja odotan kesällä määrän kasvavan. Ööö, tässä on tuo viiden gigatavun raja.

Vaikket käyttäisi puhetta ja viestejä lainkaan, niin on tuo silti edullinen. Kuudella eurolla kuussa saat rajattomana nopean 4G-netin. Laitetaanko? Sanoin, että mielestäni lisäpaketteineen tuo on ihan kallis, koska miksi maksaisin puheesta ja viesteistä joita en tulisi käyttämään - toisaalta siirrän nytkin rajattomasti dataa kympillä kuussa. Netflix raikaa 360P, Spotify soi 320kbps... Elisalla liittymä on kuitenkin rajaton, vaikka nopeudeltaan rajoitettu. Huono diili, mahtava Sonera!

Riittävä laatu kännykän näyttöön. Sitten myyjä vastasi: "Aivan loputtomiin ei asia voi näin jatkua, kyllä ne datakatot sieltä vielä tulevat". Siihen vastasin, että niin kauan kuin voin nauttia rajattomuudesta, nautin siitä täysillä. Puhelimen myyjä myi ja siitä kiitokset. Pelaa nyt kaikki kunnolla ja nettiä voi käyttää reippaasti matkoilla - ei jumittele enää kesken surffailun mitenkään. Maksoi vain 180 euroa. Ihan hyvä hinta, mutta olisi pitänyt alun perin panostaa pihistämisen sijasta.

Tietenkin on ymmärrettävää, että kun tiskille tulet, niin kyllähän liittymää yritetään kaupitella. Onneksi laissa ei ole sellaista kohtaa, joka pakottaisi ottamaan vastaan itselleen epäedullista puhelinliittymää. Elisa on toiminut niin hyvin, etten sitä vaihtaisi. Tänään katsoin jo sarjan jakson auringon valossa puun helmojen alla ja vierähti sellaiset 400 Mt dataa pelkästään 1 Mbit/s -liittymällä ja laatukin oli hyvä suurelle näytölle. En ymmärrä, miksi puhelimessa täytyisi olla 4G.

Mikä parasta tämä puhelin teki musiikistani hitusen paremman. Se soi voimakkaammin ja bassoa tulee todella alhaalta kuulokkeilla. Lienee siis parempi äänikortti ja Spotifyn beetatestaajana sain myös kuvanmukaisen päivityksen: uusi tyyli Spotifyssä. Vanhaa siis parannettu reippaasti. Kelpaa kuunnella rakasta musiikkia siellä täällä. Ainoa miinus luurissa on se, että Sennheiser-kuulokkeiden voimakkuuden vähennysnäppäin ei toimi. Kaikki muut toimivat hyvin.

Kuulokevalmistajan paketissa tosin luki, että Sennheiser ei takaa kaikkien nappien toimivan kaikissa Android-puhelimissa, mutta tämän kanssa voi elää kylläkin. Näyttö tuossa on 4.7-tuumainen eli sarjoja on tosi mukava katsella ja samalla laite kuitenkin mahtuu taskuun. Samsungia en ole ostanut, koska sain siitä tarpeekseni. Ainakin vähäksi aikaa. LG tuo mukavaa vaihtelua elämääni. Ja sitä kaipaan nyt eniten. Puhelin tuntuu käytössä kuitenkin todella lelumaiselta.

Loppusanat

Vaikka puhelinhankinta voi mennä pieleen, onneksi parempaa saa silti alle kahden sadan. Kannattaa siis laittaa tuo muistiin: alle satasen ei kannata hankkia puhelimia viihdekäyttöön. Nyt on kaikki kivaa kun Spotify soi ilman kaatumisia nettisurffailun aikana, Netflix toimii ja 1 Mbit/s -liittymä saa kaipaamaansa - bitit tehokäyttöön! Silti, on jotenkin mukava istahtaa kotona kiinteän pariin ja nauttia kaikesta tästä jopa Full HD -laadulla. Ehkä tulevaisuudessa pärjäisin kotonakin megalla.

Soneran kaupasta otin tuon vuoden maksusopimuksella, mutta todennäköisesti maksan jo ensierässä puhelimen kokonaisuudessaan. Tämä oli helpompaa näin, koska muuten joutuisin taas käymään verkkopankissa nostamassa päivittäistä käyttörajaa. Parit kirjautumiskerrat hukkaan, mutta eipä kyllä olisi liikaa, kun tunnuslukukortti muutenkin vaihtuu kuukauden lopussa. Niin tai näin, on vihdoin hienoa käyttää puhelinta täydellä nautinnolla. Alkuperäisellä liittymällä.

Kommentit