Vuoden jumissa tanssilattialla

Kakkua ja musiikkia
Tänään on juhlittava, sillä perustin tämän blogin tasan vuosi sitten idealla, että voisin jakaa tekstein ja kuvin elämääni - kuten esimerkiksi matkoja polkupyörälläni. Vuoden aikana blogiin kertyi noin sata merkintää, neljä kommenttia ja yli 5 600 näyttökertaa.

Vaan enpä juhli tänään pelkästään blogiani, myös soittolistani Spotifyssä on saavuttanut odotetun rajapyykin: yli 2 000 elektronisen tanssimusiikin kappaletta. Se vastaa 122 tuntia eli ihan kivat bileet saisi aikaiseksi! Ja kaikki tämä luonnollisesti kympillä kuussa - ehkä maailman paras lasku maksaa. Musiikista juhlapäivänä vastaa DJ Beat Records, sillä kuuntelen Hard Dance Manioiden Highlights-albumeja 1-15. Vielä olisi kuunneltavaa.

Toinen vuosi, kyllä kiitos

Juuri niin, kun ensimmäinen vuosi on paketissa, toinen alkakoon. Toivottavasti tulee yhtä kiinnostavia juttuja. Musiikki on niin tärkeä asia elämässäni, että lähetin jopa levy-yhtiöön tavallista kirjepostia. Siinä kiitin heitä siitä, että jaksavat julkaista tuollaisia levyjä. Olen saanut niistä tosi paljon iloa elämääni ja tuollainen kiittäminen vanhaan tyyliin tuntuu jotenkin oikealta. Oli varmaan ainoa lähettämäni perinteinen kirje vuosiin... Facebookin sijasta oikeampaa välittämistä.

Toivottavasti levy-yhtiön omistaja ilahtuu siitä yhtä paljon kuin minä uuden Hard Dance Mania -kokoelmalevyn saapuessa Spotifyyn! Mitä taas blogiin tulee, niin en tätä ole oikein mainostanut missään, joten alhainen kävijämäärä selittyy sillä. Toisaalta enpä tätä suurelle massalle teekään, kunhan on edes muutama, niin olen aika tyytyväinen. Suurin osa on tullut Googlesta kumminkin. Facebook tuonut myös jonkun verran. En kuitenkaan yllättynyt suosion puutteesta.

On hauska ajatella, että puhelin, jossa vapaata muistia on vain 10 gigatavua, pystyy tarjoamaan yli 2 000 kappaleen soittolistaa. Mobiililaajakaista on toiminut 1 Mbit/s -nopeudella Elisalla niin hyvin, että soittolista soi aina mukisematta suoraan verkosta. En ole koskaan edes harkinnut mitään Offline-tiloja. Eikä se maksa edes omaisuuksia, kympin kuussa vaan köyhempi kuukausittain, mutta dataa menee 10-20 Gt kuukausittain. Välillä päivitän blogia mobiiliverkon kautta.

Nopeampaa nettiä en ole edes kaivannut, kun tässä puhelimessa ei ilmeisesti riitä tehot Netflixiin. Siksi se ei mene päälle toistamaan. Nettiä ei voi selata samaan aikaan, herkästi menee RAM-muisti vähiin. Harkitsen kyllä vaihtoa tehokkaampaan, koska matkoilla pyöräillessä olisi kuitenkin kiva tehdä muutakin kuin kuunnella vain musiikkia. Pysähdyksen aikana olisi kiva katsella sosiaalista mediaa ja tarkistaa vaikka sähköpostit. Sosiaalinen media on kuitenkin paha.

Loppusanat

Saa nähdä mistä löydän ja mitä, vaikka tuollakin nykyisellä kyllä musiikki soi. Netflix pyörii televisiossa ja Linux-kannettavalla teen kaiken muun: surffailun, bloggaamisen ja vastaavan. Mutta olisihan se tosi kivaa, jos luurilla voisi tehdä muutakin. Viime aikoina olen muutenkin tykästynyt kuulokkeisiin. Sarjojakin on mennyt monta jaksoa lähes päivittäin, koska Philipsin langattomissa kuulokkeissa on todella hyvä ääni. Vihdoin kuulee kaiken selkeänä.

Tällä hetkellä soi Hard Dance Mania volume 14. Vielä siis yksi levy tämän jälkeen. Sitten voisinkin palata vaihteeksi television ääreen: Orphan Black on uusi tuttavuus. Ensimmäisen kauden sain eilen tyylikkäästi loppuun. Suoratoistan oikeastaan kaiken ja kiinteän laajakaistan datamääriä en edes halua miettiä. Enkä kyllä saa mistään niitä tietoonkaan. Paljon kuitenkin dataa ropisee Netflixin ja Spotifyn kanssa. Mutta siitähän nettilaskussa maksankin. Ja siitä, että tämä tulee ulos.

Kommentit