Lappeenranta luokseen kutsuu

Lappeenrannan katuja

Kotikaupunkini
Nyt oli maisemissa nähtävää! Nimittäin vierailin Lappeenrannan kaupungissa. Viimeksi nautin kaupungin maisemista asuessani siellä muutaman vuoden 2004 loppupuolella. Sittemmin tie vei Tampereelle ja täällä ilmeisen mukavasti vieläkin asutaan tähän päivään.

Kaupunki on tuossa ajassa muuttunut melkoisesti. Eipä olisi uskonut enää Lappeenrannaksi. Tietyllä tavalla siellä vierailu oli erityislaatuista. Pääsin näkemään kotiseutua ja monia hienoja lapsuuden juttuja, kuten liukumäen Saimaan rannalla, jonka kokeilematta jättämistä en voinut vastustaa. Viikonloppu menikin siellä mainioissa tunnelmissa. Olisi voinut jäädä pidemmäksikin ajaksi. Jään etenkin kaipaamaan polkupyörääni, joka jäi kotiin.

Kauniit maisemat eivät kelpaa Tampereelle

Lappeenrannan hienoin juttu oli kaupunkimiljöö. Lähes kaikkialla keskustassa oli kukkia ja hienoja penkkejä, Tampereella ei ole oikein mitään. Paikan tunnisti kotoisaksi välittömästi, kaupungissa oli mukava liikkua. Tampereella on ilmeisesti asiat toisin - keskustan ei ole tarkoitus olla viihtyvyyden huippuluokkaa. Silti, mallia saa ottaa Lappeenrannan kaupungista. Osasyy viihtyvyyteen on varmasti turistien paljous, mutta on niitä Tampereellakin. Venäläisiä oli runsaasti.

Kyllä tänne Pirkanmaallekin hyviä kukkia mahtuisi kaupunki- ja kuntamaisemien sekaan. Erityisen kiinnostavaa Lappeenrannassa oli uudet kauppakeskukset. Ei niitä silloin asuessani siellä ollut. Nyt on muutama vaihtoehto heti lisää. Kauppojakin niin monenmoisia. Kaupunki on runsas, joten ei ihme, että turisteja näkyy tämän tästä. Myös Saimaan kanavalla sekä Lappeenrannan satamassa on tullut käytyä. Linnoituksesta puhumattakaan. Kävin myös asuinalueellani.

Vanha auto

Maisemiin mahtui myös erittäin kauniita autoja ja tietenkin Joutsenosta löytyi halpa motelli. Siellä sai viettää yötä naurettavan halvalla ja palvelu oli hyvää. Pieneksi paikaksi myös aamiainen oli monipuolinen ja kotoisan maittava. Paikka oli nimeltään Gasthaus Joutseno. Tietenkin kaukana Lappeenrannasta, mutta 20 kilometriä ei ole lopultakaan paljon, jos hotellikuluissa sitten säästää. Paikka oli viikonloppuna myös melko täynnä. Paikassa oli myös sauna.

Kannattaa siis varata paikat ajoissa. Myllymäki oli Lappeenrannassa kotiseutua, joten siellä on tullut myös käytyä toisenkin kerran. Sielläkin kaikki on muuttunut, muun muassa kauppoja tullut lisää. Lappeenrannassa onkin jo aivan kaikkea. Ennen se oli hiljainen kaupunki, nykyään voisi sanoa, erittäin vilkas. Täältä hiljaisemman maailman kulmalta ei kyllä enää kaupunkimaisemiin ole asiaa. Tampereeltakin olen muuttanut vuosia sitten maaseudun puolelle.

Loppusanat

Tai ainakin voisi niin sanoa, ulos lähdettyäsi olet kadun ainoa tallaaja. Rauhallisuus on se, mitä arvostan eniten, vaikka se olisi palveluista pois. Esimerkiksi kunnon kaupoille täältä on kuusi kilometriä, mutta senkin matkan taittaa mukavasti pyöräillen, sateesta välittämättä. Sateesta puheen ollen tämä kesä on ollut aika sadepainotteista. Asiassa on kuitenkin hyvä puoli - tornituulettimelle ei ole ollut juurikaan käyttöä tänä kesänä ja olen säästänyt reilusti sähkölaskussa.

Hyvä niin, viileämpi kesä on mukavaa aikaa. Aina ei tarvitse olla lämmintä. Jos lämpöjä sitten haluaa, niin matkalle voi toki lähteä ulkomaille, maapallon toiselle puolelle. Siellä jossain on varmasti aurinkoa ja asteita aivan tarpeeksi. Toki kesä olisi voinut edes vähemmän sateinen, mutta ei se minua haittaa ainakaan. Kesä kuin kesä, kaikki kelpaa. Pyöräilläkin olen ehtinyt niin Lempäälän kylissä kuin vähän kauempanakin. Kaikesta pitää nauttia, vielä kun voi.

Kuvagalleria


Kommentit