Expert toimitti, muttei kaikkea

Näppäimistöllä tilaus
Tilasin tuttavan pyynnöstä paria puhelinta, mutta samaan aikaan päätin verrata hintaa. Yhdessä päädyttiin Expertin Black Friday -tarjoukseen, jossa luureja sai 129 eurolla kappaleelta. Tilattiin, koska halvemmalla ei kukaan myynyt. Ongelmat alkoivat siitä suoraan.

Expert postitti tilauksen vasta päivien päästä. Ottaen huomioon, että samana päivänä tilattiin myös edulliset suojakuoret luureihin kiinalaiselta kauppiaalta, niin hän postitti tuotteet seuraavana päivänä tilauksesta. Vihdoin saamme Expertiltä lähetyskoodin - vaan paketti ei ole vielä edes postissa! Kun viikon odottelun jälkeen paketti vihdoin saapuu, tulee sieltä vain yksi tilatuista puhelimista. Missä toinen? Asiaa piti ihmetellä ääneen.

Soneralta parempi tarjous

Mielipaha on toki pieni, koska olin jo muutenkin tilauksen peruuttamassa. Legendaarista kuitenkin on se, että yhteydenoton aikana Expertiin todetaan, että toinen puhelin ilmeisesti matkalla vielä, koska vastaanottamamme paketti on avaamaton. Asiat kuitenkin sujuivat, lisäkysymykseen vastattiin selkeästi: toista puhelinta ei edes lähtenyt. Sen tilaus peruutettiin ja rahat laittoivat pian tilille. Tässä palvelu oli hyvää, koska asiaa pahoiteltiin myös, kun lopullinen tuomio selvisi.

Ei nimittäin ollut aikomustakaan lunastaa edes sitä toista kapulaa, koska Expert ei suostunut myymään Soneran hintaan. Hauskaksi meni Sonera: linnanjuhlia katsellessa, joo katselin vähän niin kuin pakosta ja sivusilmällä, puhelimet tilattiin. Samaan hengenvetoon tuli tilausvahvistus ja tunnin päästä tilaus oli jo käsitelty ja tuli lähetysseuranta. Maanantaina paketti lähti liikkeelle ja tiistaina saapui noudettavaksi SmartPostiin. Ei uskoisi... mutta pakko. Hintakin oli kohdallaan.

Kaiken kaikkiaan kannatti nähdä se palautusvaiva, koska ostaja säästi 60 euroa. Tässä myös opin sen, että Black Friday ei ole välttämättä paras ostopäivä. Jos olisin tilauksen lunastanut, niin kiinalainen eBay-myyjä pisti silti paremmaksi. Suojakuoret saapuivat maailman toiselta puolen nopeammin kuin Expert huomasi lähettäneensä vain yhden puhelimen kahden sijasta... Kiinalaiset osaavat, eivätkä tee virheitä, koskaan! Silti, saattaisin ostaa Expertistä jotain jatkossa.

Tähän puhelimeen päädyttiin sen hinnan ja ominaisuuksien takia. Vanhat puhelimet olivat jo käyttäjillä vaihdon tarpeessa kahden vuoden jälkeen ja toinen niistä oli selvästi aiempaa hitaampi, eikä edes akku ollut kummoinen. LG Spirit 4G -puhelin oli kaiken kaikkiaan mahtava hankinta, mutta normaalihintaan en ehkä tätä ostaisi. Omistan toki tämän puhelimen itsekin ja se on liian muovisen oloinen. Se natisee pidettäessä, vaikka ominaisuudet eivät harmitakaan tässä yhtään.

Loppusanat

Kiinalaiset ovat laatukansaa, mutta voisi toki Expert ottaa mallia. Tuossa asiassa jouduin kuitenkin itse ottamaan yhteyttä ja kyselemään toisen luurin perään, jotta voisin palauttaa sen. Ei ole tulossa ja hyvä niin - säästivät varmasti vähän kuluissa. Sen sijaan rahapalautus sujui yllättävän nopeasti ja postikulut palautettiin samaan hengenvetoon. Siitä kiitos Expertille. Edes Gigantti ei ole myynyt tuota tarjouspuhelinta 99 euron hintaan pitkään. Se nyt olisi vain tyhmää.

Tarjous loppui reilusti ennen Soneraa ja nyt mukaan tuli Saunalahti. Myyvät tänään samaa puhelinta siellä 99 eurolla. Tuotetta varmasti menee kaupaksi, oma täyttää puoli vuotta piakkoin ja hyvin on pelannut, vaikken täysin tyytyväinen olekaan! Tästä kokemuksesta huolimatta voisin hyvin tilata jotain Expertiltä jatkossakin, mikäli hinta kohtaa ajatusmaailmaani. Pian en tee, koska olen yleensäkin aika tarkka ostamisesta. Haluan omistaa vain kaikkein tarpeellisimman.

Juuri nyt sitä tuntuu olevan tarpeeksi, ainakin hetkeksi, enkä tarvitse lisää ostoksia.

Kommentit