Huoltoreissu takanapäin

Kone kunnossa
Taas kannettavani on tullut reissulta takaisin. Eikä mikä tahansa reissu - huoltoreissu nimittäin. Minulle tästä aiheutuu hieman kuluja tosin, kun joudun tulemaan kahdella bussilla Giganttiin, mutta jospa loppuisi huoltomatkailu tähän... Toivotaan näin!

Huollossa tietokone korjattiin ja kesti parisen viikkoa. Hyvin ajoissa laitoin menemään huoltoon, koska sain koneen takaisin eilen - sopivasti ennen joulua. Huoltotositteen mukaan koneeseen on vaihdettu näppäimistö ja kosketuslevy. Nyt tosiaan tietokoneella voi kirjoittaa ilman että säännöllisesti jotain jää välistä. Toivotaan, että ei tulisi lisää vikoja. En jaksaisi nimittäin tietokonetta roudata jatkuvasti huoltoon.

Infocaren vai Gigantin moka?

Valitettavasti koneen päälle tuli läheltä huomattava naarmu kannen päälle alalaitaan. Valkoinen väriltään ja toinen vähemmän huomattava kynnen kokoisena, mutta ylälaitaan. Saattoi tulla Gigantin käsittelyssä tai huollossa. Kuitenkin, en ole siitä jaksanut mitään teatteria pitää, naarmuja voi tulla nimittäin ihan mihin tahansa tuotteeseen käytön ollessa aktiivista. Onneksi kyseiset naarmut eivät näy kaukaa katsottuna, pitää siis ihan vierestä katsella niitä. Pääasia, että kone kunnossa.

Silti, voisi koneita hieman varovaisemmin käsitellä siellä. Jos naarmuja olisi enemmän, olisin varmaan pyytänyt jotain hyvitystä koneen hinnasta. Nämä pari eivät haittaa. Pitää myös ottaa huomioon, että kun ostin puhelimeni, niin takakanteen tuli naarmuja jo käyttöviikolla. Ostin suojan, naarmut eivät näy. Suoja teki puhelimesta täydellisemmän kaverin. Jotenkin parempi tuntuma kädessä suojan kanssa. Toki suojan sain myöhään. Lisäksi en ole katsonut tarkemmin kuntoa aiemmin.

Näille ei kuitenkaan mitään mahda, vaikka millaisen tuotteen ostat, tulee käytönjälkiä helposti. Haluat sitä tai et. En myöskään voi olla täysin varma ovatko nuo naarmut olleet jo kun toin koneen. Voihan olla, etten ole niitä niin läheltä katsonutkaan. Joka tapauksessa kaikki kuluu käytössä, maastopyörässä on käytön jälkiä muutamassa vuodessa myös! Tällä kertaa huollossa kesti kolme viikkoa ja se oli jo kohtuullinen aika aiempaan verrattuna. Silloin odotin yli kuukauden.

Toshiban tietokone on jälleen hyvä, huollossa vaihdettiin näppäimistö ja tasohiiri. Aluksi tasohiiri toimi todella huonosti, mutta tajusin onneksi katsoa asiaa tarkemmin, ja suojakelmu piti näköjään poistaa. Tämän jälkeen asiassa ei ole ollut mitään ongelmaa ja näppäimistön vika on hävinnyt kokonaan. Jotain siinä vanhassa oli, kun jätti kirjaimia tai numeroita välistä. Ei tämä tietokone ollut edes halpa, joten sikäli ihmetellä täytyy, tätä huollon tarvetta toistamiseen lyhyessä ajassa.

Loppusanat

Pääasia oli kuitenkin, että tietokone tuli huollettuna ja toimivana. Naarmut toki olisi voinut jättää tekemättä, mutta eipähän sille mitään mahda, niitä tulee vaikka miten hyvin käsittelet tavaraa. Toivotaan, ettei menisi mitään muuta rikki. Kone oli jo toisella huoltoreissulla. Ensimmäisessä meni tosiaan muistikampa rikki ja kone ei käynnistynyt aina sekä antoi Bluescreen-virheitä usein käytön aikana. Sitä ongelmaa ei muuten enää ollut pitkään aikaan ja hyvä niin.

Toivotaan, ettei palaa tuo kirjoitusongelmakaan. Oli suorastaan mahdotonta kirjoittaa oikein, kun jäi välistä kirjaimia, merkkejä ja numeroita. Toisaalta, kun koneeni sai juuri uuden näppäimistön sekä kosketuslevyn, sopii muutaman naarmun sietääkin. Kuuden kuukauden aikana onkin koneella kirjoitettu monta tarinaa muun muassa tähän blogiin ja näppäimistössä oli jo sormenjälkiä. Nyt ei vielä, uusi on alla! Jospa saisin nyt vaikka uutta blogi-intoa tai jotain.

Kommentit