Palvelu pelaa Instrumentariumissa

Instrumentarium Pirkkala

Silmälasit rikki
Kuvan lasit putosivat lattialle ja valmiiksi löystynyt ruuvi irtosi lopullisesti. Joku voisi ajatella, että mennäänpä silmälasikaupoille! Vaikka vanhat nämä ovatkin, niin kyllä jostain löytyy apu tähän pulmaan takuulla ja varmasti. Asiansa kuitenkin ovat aina ajaneet hyvin.

Kävin siis Pirkkalan ainoassa silmälasiliikkeessä. Instrussa. Lasit ostin Tampereen puolelta Silmäaseman myymälästä noin kolme vuotta sitten. Ottaen huomioon, että en ole edes ostanut laseja täältä, sain todella hyvää palvelua myymälästä. Muutamassa minuutissa lasit korjattiin kuntoon ja ei edes maksanut mitään! Erittäin hyvää palvelua minusta, että on pakko kirjoittaa.

Palvelua saa kunhan kysyy

Monesti ajatellaan, että nykyään palvelua ei ole. Ei sitä varmaan olekaan, jos ei kysy. Toisaalta silloin kun myyjä itse lähestyy, sanotaan kiireessä, ettei tarvitse apua. Vaikka joillakin ehkä olisi kysyttävää. Itse olisin maksanut lasien kunnostuksesta muutaman euron. Kun kysyin hintaa, sitä ei ollut. Piti oikein ihmetellä ääneen hyvää palvelua. Harvoin saa mitään työtä ilmaiseksi nykyään. Se on kuitenkin selvää, että kotona ei näitä työkaluja monella ole. Kannattaako edes hankkia?

Samalla silmälasit putsattiin liinalla, koska tuodessa lasit eivät olleet mitenkään puhtaat. Takaisin tullessa ne suorastaan hehkui puhtautta. Vieläkin ihmettelen, miten tämä näin meni. Tuohan on ihan silmälasien kunnostus- ja puhtauspalvelu, viisi euroa työtapahtumaa kohti. Mutta pakko se on uskoa, sain tällaisen palvelun tänään täysin ilmaiseksi. Toivottelin hyvää uutta vuotta ja menin jatkamaan matkojani ruokakauppaan. Vihdoin näkyvyys oli laseilla huippuluokkaa!

Jos siis sinulla on vastaavaa ongelmaa silmälasien kanssa, niin ei muuta kuin johonkin silmälasiliikkeeseen, ehkäpä myös sinun liikkeestä saa tällaista palvelua veloituksetta. Silloin ei pelkkä kiitos auta, vaan on kirjoitettava asiasta nettiin ja foorumeille. Muistan kyllä sen vieläkin: myös vuosi sitten samassa liikkeessä ruuvit kiristettiin. Silloin en tosin ole tajunnut asiasta kirjoittaa. Ihme kyllä, silloinkaan palvelulla ei ollut hintaa. Maksuttomuus on harvinaista.

Toisaalta mietin samalla silmälasien vanhuutta, aikanaan sanka voisi mennä kokonaan rikki. Silloin muistan menneet varmasti, mistäpä sitä tietää, mutta voin hyvinkin ostaa tuolloin uudet silmälasit Citymarketin tiloista. Instrumentariumissa on ollut niin paljon tätä ilmaista palvelua iloisella hymyllä ja toimivilla ratkaisuilla. Hyvä palvelu saattaa siis maksaa itsensä takaisin monta kertaa. Hienoa, että sitä saa vielä tänään ihan vain kysymällä apua, oikeasta paikasta ja oikeaan aikaan.

Loppusanat

Tässä siis päivän kokemukset. Näiden jälkeen normaalisti ruokakaupoille ja kotiin. Kohta se on jo uusi vuosi ja silloin kaikki haaveeni toteutuvat. Ainakin kaksi niistä. Montakaan ei minulla edes ole. Uutta vuotta siis odotellaan täällä kuumeisesti. Talvipakkasissa kuitenkin nyt. Sen kertoo jo maastopyöräni: etuvaihteisto toimii pakkasilla huonosti, mutta onneksi säädin jo lämpimään aikaan vaihteet kohdilleen. Nyt liikkuu sujuvasti. Ainakin toistaiseksi seuraavaan kertaan.

Toiveiden täyttymistä odotellen uuteen vuoteen. Ei hassumpi idea. Ja mikä parasta, seuraavastakin vuodesta tulee yhtä mielenkiintoinen. Enemmän vähemmällä on elämäni suola, siis ei jatkossakaan mitään turhia ostoksia - rahat voi käyttää enemmin kaikkeen kivaan. Esimerkiksi tanssimusiikin festareihin ulkomailla, sen sijaan että ostaisin tarpeettoman kannettavan DVD-soittimen, tai muuta turhaa. Minulle riittää vähempikin. Riittäisikö vähempi sinulle?

Jos olet saanut jostain hyvää palvelua? Kerro miten ja mistä kommentoimalla.

Kommentit