Toshiba toistamiseen huoltoon

Gigantista sai lainakoneen
Toshiba-tietokoneeni kävi jo kertaalleen huollossa melko uutena. Infocaresta oli kyllä hyviä kokemuksia, koska tietokone tuli korjattuna ja käynnistyksen ongelma sekä sininen ruutu olivat poissa. Ikävintä oli kuitenkin laittaa alle kuukauden vanha laite huoltoreissulle.

Se oli huollossa reilun kuukauden, koska varaosia ei ole Toshiballe heti varastossa, joutuivat tilaamaan. Sama rumba on siis edessä myös tässä huollossa, vikakuvaus on tosin eri - näppäimistö ei toimi aina. Joko toimii viiveellä, tietyt näppäimet eivät toimi jääden välistä tai esimerkiksi pikavalinnat kuten CTRL+V eivät ota komentoja vastaan. Hauskinta tuossa on se, että joskus näppäimistö toimii täysin oikein, mutta se ilo ei pitkään kestä arjessa.

Montako huoltoa vaihtoon?

Gigantti ei suostunut konetta vaihtamaan suoraan toisen merkkiseen, ei edes, vaikka ongelmat alkoivat jo käyttöönoton aikana kotiin kantamisen jälkihommissa. Gigantti perustelee asiaa sillä, että viallisella tuotteella ei ole normaalia palautusoikeutta vaan se menee aina huollon kautta. Jos siis olisin sanonut, että en ole tyytyväinen tietokoneeseen, olisin saanut sen palautettua, koska käynnistysvika oli kuitenkin ohitettavissa ja tietokone toimi "täysin normaalisti".

Laitoin koneen huoltoon siis jo ensikerran kuukauden vanhana. Nyt laitan sen taas huoltoon kuuden kuukauden vanhana eri vian takia. Tuokin vika voimistui pikkuhiljaa. Alussa näppäimistö jätti vain vähän merkkejä välistä ja olen ajatellut, etten paina tarpeeksi kovaa. Nykyään koneella oli lähes mahdotonta kirjoittaa, koska näppäimet eivät toimineet lainkaan tietyissä paikoissa ja paikat aina vaihtelivat. Softavikaakaan ei ole. Olen nimittäin kysynyt asiantuntijalta.

En tiedä mitään softavikaa joka tekisi näin ja toisaalta sama oire oli myös vikasietotilassa. Netissä oli ohjeita tuohon paljon, mutta mikään niistä ei auttanut. Pari henkilöä myös arvioi asiaa kuvaukseni perusteella ja molemmat sanoivat - koneessa laitevikaa. Ennen kuitenkin näppäimistö myös toimi hyvin samoilla asetuksilla. Vian on pakko olla näppäimistössä. Gigantissa oli pakko suostua toiseen huoltoon. Muutakaan vaihtoehtoa ei ollut ja itsepä menin toisaalta ostamaan.

Acerin kannettavia muistellen, näistä yksikään ei ole koskaan käynyt takuussa, koska vikoja ei ole ollut. Tällä kertaa korostin Gigantissa palvelun merkitystä asiakassuhteissa. Viime huollossa olin yli kuukauden ilman tietokonetta. Nyt ei ollut kiinnostusta käyttää puhelinta seuraavat kolme viikkoa koko ajan aamusta iltaan. Gigantti taipui lainakoneeseen, mutta sitäkin täytyi itse pyytää, muuten olisin jäänyt ilman. Kuvan Toshiba oli onneksi laadultaan parempi tietokone.

Minulle aiheutuu kovasti matkakuluja tästä hankinnasta johtuen, koska en asu Tampereella ja Lielahteen täytyy mennä kahdella bussilla. Olen jutellut myös myyjälle, että jos vielä tulee ongelmia, niin tulen vaatimaan matkakorvauksia - jos ei kauppaa suostuta purkamaan huoltokertojen jatkuessa. Noin neljä euroa joudun maksamaan menopaluusta Giganttiin ja tästä johtuen olen siirtynyt lähellä olevaan Verkkokauppa.comin asiakkaaksi esimerkiksi kuulokkeissa.

Loppusanat

Gigantin vika se ei ole, että Toshiba tekee huonoja koneita. Sain tänään tosiaan hyvää palvelua, kun myyjä tarjosi varakonetta huollon ajaksi. Hieman kyllä naurahdin, kun oli Toshiba, mutta tuossa kappaleessa ei kuulemma näppäimistövikaa sentään ollut! Koneeni maksoi 500 euroa ja sillä rahalla voisi odottaa laadukkaampaa. Kone on huollossa toistamiseen. Gigantin mukaan kaupan purkua voi odottaa ennen neljättä huoltokertaa. Se on pitkä aika odottaa.

Annoin siis koneen mennä, muutenkin kone on ollut hyvä, kunhan toimisi. Ihme kyllä tässä koneessa kaikki viat alkoivat pieninä ja voimistuivat ajan myötä täysin sietämättömiksi. Ovatko siis Toshiban muutaman satkun tarjouskoneet valmistettu huonoista osista? Miksei 500 euron kannettava kestä takuuajan ilman huoltotarvetta? Toisaalta, tässä mallissa Toshiban vakiotakuu on vuoden verran, joten mahtavatko itsekään luottaa tuotteeseensa? Kysynpähän vain!

Gigantin kautta onneksi tuli kahden vuoden takuu! Voi olla käyttöä...

Kommentit