Google Fit: Toimiva ratkaisu urheiluun

Fitin etusivu
Google Fit on varmasti jo vanha palvelu, mutta pääsin tutustumaan siihen kunnolla vasta tänä vuonna. Aiemmin käytin Googlen vastaavaa palvelua, mutta se ei ole viime aikoina toiminut. Laski matkan arvot väärin eli jotain vikaa GPS:n kanssa. Hyvä niin, nyt on parempi.

Lakkasin sitten käyttämästä sitä ja sitä kautta ehkä urheilukin väheni huomattavasti. Fitin löysin ihan sattumalta ja ajattelin heti ladata. Olen kokeillut tätä ennen erilaisia sovelluksia, muun muassa Sports Trackerin. En kuitenkaan moniin vastaaviin ole lämmennyt. Osa vaatii paljon käsityötä, toisaalla oli liian paljon mainontaa. Fitissä ei tätä ole lainkaan.

Get fit with the beat

Elektroninen tanssimusiikki on oiva apu urheiluun ja tämä ohjelma sinetöi loputkin mahtavaan pakettiin. En ole ikinä ollut näin innostunut juoksusta, kävelystä tai pyöräilystä! Tykkään tästä erityisesti siksi, koska sovellus on hyvä. Siinä ei ole mainontaa, sen asetuksiin ei huku ja käytön aloittaminen ei vaadi viikon kurssia opistossa. Lisäksi sovellus toimii vaikka unohtaisit laittaa harjoituksen päälle. Tai miltä tuntuisi laskea esim. koulussa kävelty matka luokasta toiseen?

Automatiikka ei kuitenkaan toimi sovelluksessa vielä hyvin - joskus sovellus tulkitsee vaikkapa bussissa olemisen taajamassa pyöräilyksi ja hitaahkon pyöräilyn juoksuksi. Toivottavasti korjataan. Tämä ongelma koskee vain automatiikkaa. Jos tiedät meneväsi pyöräilemään, juoksemaan tai kävelemään, harjoituksen aloittaminen on tehty helpoksi +-painiketta koskettamalla. Harjoitustila ei varmasti mokaa, koska tiedät sen itsekin, mitä aiot tehdä siis seuraavien minuuttien aikana!

Sovelluksen monipuolisuus ei lopu tähän. Vaikka sovellus on erittäin yksinkertainen, synkronoituvat tiedot saman tien kaikkiin Android-laitteisiisi ja verkkoon osoitteeseen fit.google.com. Synkronoinnissa on ajoittain viivettä eli tiedot voivat näkyä eri laitteissa erilaisina. Joskus tiedot tulivat verkkoon vasta päivän päätteeksi. Lopulta aika pieni heikkous tuokin. Sovellus on niin helppokäyttöinen että voit keskittyä täysin urheiluun. Musiikista siinä samalla kovasti nauttien.

Erityisen hyvää on minusta henkilökohtainen ohjaaja sovelluksessa. Naisääni kertoo tasaisin väliajoin, esimerkiksi kilometrin välein, treenin edistymisestä. Esimerkiksi jos haluat tietää kuinka monessa minuutissa olet taittanut kilometrin pyöräillen ja mikä on keskivauhti ilman tarvetta avata sovellusta, onnistuu. Samaan aikaan musiikki hiljenee puheen ajaksi - mistään ei siis jää epäselvyyksiä. Sovellus myös kannustaa urheilemaan. Google Musiikilla saa helposti musiikit.

Asetin tavoitteekseni tunnin päivässä. Tänään tulin kotiin pyöräily- ja kävelyreissulta niin, että tavoitteen täyttymiseen jäi seitsemän minuuttia. Teehetken jälkeen kävin sitten juoksemassa kilometrin lenkin ja tavoitteeni ylittyi muutamalla minuutilla. Jos minulla ei olisi tätä sovellusta, en varmastikaan osaisi sanoa vastausta kysymykseen: ylitinkö vai alitinko päivän tavoitteeni? Luulen, että tästä eteenpäin pyrin ainakin tavoitteeseen. Lataa sinäkin tämä sovellus ja liiku!

Loppusanat

Minulla on päivittäisessä tai viikottaisessa käytössä aika monta Googlen sovellusta: Gmail, Blogger, Drive, Kalenteri, Hangouts, YouTube ja nyt myös Fit. Tulevaisuudessa siirrän sinne myös musiikit, Google Play -tilauspassiin. Se tuntuu olevan kätevämpi kuin Spotify, koska pääsisin käsiksi Googlen tiedoilla ja se on musiikin kuunteluun selkeämpi palvelu. Spotify on jotenkin liian monipuolinen siihen nähden, että haluan vain kuunnella musiikkia ja urheilla siinä samalla.

Toki muitakin palveluita Googlelta varmasti käytän, en vain muistanut mainita tässä. Jos olet laiskempaa sorttia ja urheilutavoitteiden manuaalinen miettiminen ei ole juttusi - anna Fitin saavuttaa tavoitteesi! Ja jos puhelin jää kotiin, ei hätää, toiminnan voi lisätä myöhemmin manuaalisesti. Edellyttäen että muistat reitin, haet reitin pituuden ja muistat urheilutapahtumaan käytetyn ajan. Ihme kyllä, tällainen palvelu ei maksa senttiäkään, kiitos Google.

Testieni perusteella palvelu oli suhteellisen tarkka vielä, jopa automatiikalla käytettynä, kävelty matka oli realistinen - vaikkakin hieman alakanttiin kilometrien osalta. Nyt on siis syytä viimeistään ottaa älypuhelin ostoslistalle. En itse palaisi vanhaan aikaan - peruspuhelimella ei kunnon kohennusta seuraa. Minulle älypuhelin onkin monipuolisuuden multihuipentuma - teen sillä aika monta juttua joka päivä. Aina nettiyhteydestä lähtien urheilusuorituksieni tilastointiin. Tee sinä perässä!

Kommentit