Ensimmäinen matka Onnibussilla

Onnibus kaupungissa Tampere
Voitin paidan siitä, että matkailin Onnibussin kyydissä tammikuussa ensimmäistä kertaa, lisäksi mainio osoitus palautteen antamisen tarpeellisuudesta tässä maailmassa. Olen ihmetellyt, miksi täällä ja muualla on tapana olla kehumatta, palvelun toimiessa varsin hyvin.

Matkan jälkeen annoin palautetta Facebookissa, sopivan kisan tullessa, että ensimmäinen matkani oli halvin koskaan Helsinkiin sisältäen paluun. Maksoin vain kolme euroa. Yllätyin jo pelkästään siitä, että kuski päästi edes sisään! Satuin sitten tarinallani voittamaan kisan ja toivotettiin mukavaa seuraavaa matkaa voitetuilla bussilipuilla.

Mukavat kuskit, nopea matka

Mielestäni parasta Onnibussissa hinnan lisäksi ovat kuskit. Aamuvarhain lähdin linja-autoasemalta ja kuski oli jokaiselle sisääntulijalle mukava, selvästi ammattitaitoinen. Lisäksi bussissa oli kaikki nörtin herkut: Wifi-yhteys ja pistorasia penkin alla. Käytin kuitenkin vain pistorasiaa, koska tykkään enemmän käyttää omaa mobiililaajakaistaa Suomessa. Onnibussin nettiyhteyden toimivuudesta en siis osaa ottaa kantaa, mutta ainakin Petteri Järvisen mielestä se toimii ihan hyvin.

Tykkäsin erityisesti myös matka-ajasta. Expressbusseista Onnibus poikkeaakin matka-ajassa. Onnibus ei pysähdy monessakaan paikassa, kun taas Expressbus kurvaa Valkeakosken kautta ja muilla pikavuorojen välipysäkeillä. Sellainen lisää matkaan käytettävää aikaa. Toisaalta en ole tyytyväinen kyseisen yrityksen hinnoitteluun. Mielestäni lähes 30 euroa Tampereelta Helsinkiin on vähän liikaa. Varsinkin, kun Onnibus myy sellaisen lipun 5-10 eurolla normaalisti.

Expressbussin lipulla voi siis parhaimmillaan ostaa noin kuusi Onnibus-lippua. Toki seuraava Onnibus-matkani oli hiukan kalliimpi, koska euron tarjousliput ovat pääasiassa loppuneet jo. Sain menolipun vitosella ja paluun eurolla. Varausmaksun kanssa hintaa tuli seitsemän euroa. Todellisuudessa tämä on halpaa - koska Expressbus haluaa matkastani edelleen 30 euroa, johon ei edes kuulu paluuta. Minusta siis tuli Onnibussin vakioasiakas tämän hetken hinnoilla.

Lentoasemalle matkustaminen Onnibussilla on nyt hankalaa. Onnibus ei vie perille asti, toisin kuin Väinö Paunun EB-pikavuoro vaihdolla. Itse en ainakaan maksaisi 30 euroa siitä hyvästä, sillä Onnibus pysähtyy viereen Keimolan portille ja tästä on Googlen tietojen mukaan vain muutama pysäkki paikallisella junalla noin kolmen euron hintaan. Toivottavasti jatkossa Onnibus kulkisi osan vuoroista lentoaseman kautta, niin kilpailu aukeaisi kunnolla näissä busseissa.

Loppusanat

Hirveän usein en busseja elämässäni tarvitse, mutta sen muutaman kerran vuodessa, lupaan käyttää Onnibussin palveluita jatkossakin. Paluumatkalla, kun tulin Saksasta lentokentälle, menin paikallisjunalla Helsinkiin ja Kampista oli todella helppoa lähteä takaisin kotiin. Onnibus tuli pysäkille ajoissa ja bussissa oli tuttuun tapaan tilaa - sain siis roudata repun ja laukkuni kuljettajan luvalla sisään asti. En ole koskaan ollut näin onnellinen bussissa halvoin hinnoin!

Ennen poismenoa kuski vielä muistutti painaa nappia, jos haluaa jäädä pois Lempäälän puolella Sääksjärvellä ja minähän tein niin. Onneksi tämä ei kuitenkaan ollut elämäni viimeinen stoori kyseisen bussiyhtiön kanssa. Sen sijaan, että maksan lähes 60 euroa samoista kilometreistä, maksan mieluummin kymmenen ja säästän loput vaikka ruokaostoksiin. Mielestäni täällä olisi tylsää ilman Onnibussia. Ilman sitä matka Helsinkiin olisi kiistatta varsin kallis investointi.

Enkä todellakaan halua autoa. Koska näinkin voi elää. Bussin varassa.

Kommentit