Knogin takuu toimii

Knogin valo rikki
Kävi niin, että viime viikolla huomasin polkupyöräni takavalon hukkuneen jonnekin. Aluksi luulin, että joku olisi varastanut sen. Samaan aikaan mietin, että miksei kukaan sitten ottanut etuvaloa mukaan. Varaston lattialta sitten huomasin Knogin takavalon makaavan rikkinäisenä.

Takuukuitin heitin siis jo menemään aikoja sitten, koska sellainen oli tallessa Bikeshopin asiakassivuilla. Kirjauduttuani sinne huomasin, että kuitteja on vain muutama uusimmasta enkä löytänyt enää tuosta kuittia. Otin yhteyttä Bikeshop.fi-liikkeeseen sähköpostilla ja sain kuitin alle kymmenessä minuutissa. Seuraava askel Knog.

Knogin mukaan mallissa oli ikävältä tuntuva valmistusvirhe.

Uusi malli on parempi

Knogin sanoin uudempi malli on parempi. He lupasivat lähettää minulle sellaisen, jos täytän heidän takuun reklamaatiolomakkeen. Knogin mukaan uudessa mallissa on vaihdettava kiinnitys ja itse systeemi on tehty kestämään paremmin kulumista ja pakkaskelejä. Heidän sanojensa mukaan uuden mallin kumi on paljon kestävämpää. Enempiä miettimättä täytin tuollaisen lomakkeen ja neljän päivän päästä tuli viesti, että tuo parempi malli mustana on matkalla minulle.

Palvelu ei siis voi enää olla parempaa. Uutena maksoin tästä 40 euroa ja olisihan tuolta tietenkin voinut odottaa enemmän kuin vuoden palvelua. Varsinkin, kun näitä pyörävalaisimia tarvitaan vain muutamina kuukausina vuodesta. Todisteeksi viasta riitti pelkkä kuva. Uusi paketti lähtee Suomeen niinkin kaukaa kuin Australiasta. Tästä siis tulee kuluja valmistajalle. Toisaalta sielläkin ymmärrettiin, että vuosi tällaiselle tuotteelle on melko vähän. Takuulle oli siis tarvetta juuri nyt.

Mitä Knogin etuvaloon tulee, se toimii vieläkin kohtuullisen tyydyttävästi. Ainoa ongelma ladattavissa valoissa on se, että pakkasten aikaan näiden akut sekoavat ja näyttävät tyhjentymisen merkkiä, vaikka oikeasti varausta olisi vielä jäljellä. Talviaikaan valoja siis joutuu lataamaan useammin. Onneksi lataus on nopeampaa, koska oikeasti valaisimen akku ei ole tyhjä. Tämä on silti pieni vaiva siihen nähden miten paljon enemmän saan valoa näistä kaupan tuikkuihin nähden.

Loppusanat

Vaikka tuollaisia kokemuksia tuli matkalla, Knogin takuupalvelu pelasti. Ei tarvitse uutta takavaloa ostaa, vaikka oikeasti luulisi, ettei tällainen vika kuuluisi edes takuuseen. Valmistajan mukaan uutta valoa kannattaa odottaa saapuvaksi noin kahden viikon aikana tästä päivästä. Olen siis todella tyytyväinen Knogin ja Bikeshopin asiakaspalveluun ja ostan varmasti täältä jatkossakin. Millaisia kokemuksia sinulla on pyörän valoista? Kerro alla kommentoimalla.

Minulla on ollut tuo maastopyörä jo useamman vuoden, tarkemmin kolmatta vuotta, miksi toimivaa vaihtamaan. Pyöräily onkin kiva harrastus ja väline kauppamatkoille. Ajattelin käyttää sitä myös tänään, kun lähden kauppareisulle ostamaan ruokaa. Ei, en edelleenkään tarvitse täytettä kaappeihin - minulla on jo kaikkea. Mutta millaista on kuluttaa vain musiikkia, nettiä ja ruokaa? Täydellistä, sillä kaikki on 100 prosentin alennuksessa, kun et osta sitä. Osta vain mitä tarvitset.

Kommentit