Nopea netti fysioterapeutilta

Netti fysioterapeutilta?
Onko 500 euroa vuodessa sellainen raha, että et mielellään heittäisi sitä pois kiinteään nettiin? Kyllä, en minäkään netin peruskäyttäjänä. Mutta entä silloin, kun täytyy ladata kymmenen gigatavua musiikkia kertaheitolla Offline-tilaan? Netin on oltava paljon nopeampi.

Onneksi muistin, että fysioterapeutti keskustassa tarjoaa 50M/10M-netin kiinteänä Wifi-mahdollisuudella. Menen siis sinne ja omalla yhteydellä en todellakaan aio 24 tuntia latailla musiikkia. Fysioterapeutin tiloissa on ilmainen Wifi, jolla sama onnistuisi 30 minuutissa. Satunnainen tarve nopeammalle netille ei mielestäni oikeuta maksamaan siitä kuukausittain.

Netti fysioterapeutilta

Aivan oikein, miksi omistaa nopeaa nettiä, jos kävelyetäisyydellä on luotettava fysioterapeutin netti? Toki maaseudulla tällainen ei toimi, palveluiden ollessa kaukana, mutta silloin ei kyllä yleensä ole kiinteää laajakaistaakaan mistä säästää. Ja jos on, se on niin epävakaa ja hidas, että mobiili tulee halvemmaksi sekä laadukkaammaksi tietenkin. Nyt puhun kuitenkin tästä kaupunkilaisesta tavasta. Mielestäni liian moni ei tiedä mahdollisuuksista säästää kodin netissä pysyvästi.

Ilmaisia Wifi-pisteitä on nykyään muuallakin. Kirjastoissa, kaupoissa, ostoskeskuksissa ja muissa vastaavissa. Täällä koin fysioterapeutin netin olevan nopein, koska siihen pääsemiseen tarvitaan salasana, jonka saa tiloista. Näin ollen käytännössä netti on todella nopea pitkin päivää - koska harva edes tietää sen käyttömahdollisuudesta. En siis maksa 33 euroa omasta vastaavasta, vaikka saatavuutta onkin, vaan käytän sitä fysioterapeutin julkisissa tiloissa kauppamatkan jälkeen.

Suuriin latauksiin ja satunnaisesti. Muutenhan en nettiä tarvitse nopeampana, koska megan nopeudella pärjään todella hyvin normaalissa peruskäytössä kotona. Ainoastaan suurimpiin latauksiin netistä ja nettiin tarvitsen kaistaa enemmän. Lähettäminen puolen megan nopeudella on hidasta. Tällainen tapa siis minulla säästää rahaa ja toisaalta miksi ei. Jos on tällainen mahdollisuus, niin käytä sitä, peruskäyttäjälle varmasti nappaa hyvin. Ei ostopakkoa ja ilman määräaikaisia sopimuksia.

Syy miksi ylipäätään luovuin kiinteästä laajakaistasta kotikäytössä on selvä, en halunnut maksaa kahdesta netistä, esimerkiksi matkaillessa netti oli aina mukana ja kiinteä jäi turhana yksin asuvan kotiin välillä päiviksi. Joskus viikoksi. Se oli suuri summa rahaa maksiminopeuden netistä. Toisaalta luulisi, että netin nopeuden laskeminen pienentäisi laskua, mutta ei Elisalla. Sadan megan netti muuttuisi kymmenen megan nettiin vain 11 euron alennuksella 40 eurosta. Naurettava lasku.

Päätin jo silloin, että Viihde-sopimus saa päättyä määräaikaisen sopimuksen loppuun. Mobiilissa saa 50 megan netin todella halvalla ja halpuus näkyy paremmin, jos tyytyy megan nettiin, sellaisen saa kymmenellä eurolla kuukaudessa. Hidas netti myös ärsyttää, kun sivu ei lataudukaan hetkessä, mutta perusasiat sillä hoitaa vallan mainiosti. Toisaalta jos kodin netti ei ole liian nopea, ehkä paljon mielenkiintoisemmaksi tulee ulkona käyminen, aloitusympyrän katsomisen sijasta.

Loppusanat

Netin voi saada muualta ilmaiseksi. Kotikäyttöön riittää perusnopeudella oleva 1M- tai 10M-mobiilinetti. Ennen kuin kysyt, joudun kävelemään 20 minuuttia nopeammalle netille, mutta sitten toisaalta kuuntelen samalla musiikkia ja harrastan liikuntaa. Siis kaikki on hyödyllistä ja mikä jottei samalla säästäessä selvää rahaa. Jos ei fysioterapeuttia viitsi vaivata, niin netin voi löytää myös vaikkapa kaverilta tai sukulaisilta, joten ei ongelmia tuossa asiassa.

Miksi siis maksaa enemmän netistä, jos tarvittaessa nopeamman netin saa hyvin julkisista tiloista? Mielestäni monilla ihmisillä on liian paljon tavaraa ja liian hulppeita palveluita käytössä. Mitä jos tekisit vähemmän tiliä ja keskittyisit vaikkapa nauttimaan viikonlopun aurinkoisesta säästä sen sijaan, että tähtäisit tuplapalkkaan, jolla voisit saada lisää nopeutta mobiilinettiin? Oli miten oli, fysioterapeutin netilläkin pärjää, kun oma on liian hidas ja sitä haluaa jo ulos lenkille.

En ole edes asiakas, joten kyseinen netti ei maksa mitään. Salasana lukee odotustiloissa.

Kommentit