Operaattori vaihtuu (sähköposti katoaa)

Liittymä siirtyi muualle
Elisan Saunalahti-puhelinliittymä on menossa vaihtoon, mutta sen mukana lähtee myös operaattorin sähköposti. Voisi ajatella, että miksi luopuisin sähköpostista? Itse asiassa se oli joskus myös vakiokäytössä, mutta luovuin siitä ajatuksesta vaarallisena aikoja sitten.

Viime vuodesta käytän sitä lähinnä erilaisiin tarpeettomiin rekisteröinteihin - kuten foorumeihin ja kilpailuihin. En kuitenkaan tarvitse sitä, koska siihen ei tule juurikaan mitään järkevää postia. Toisaalta sähköpostin tila on myös 15 megatavua ja siitä syystä sen Gmailiin vaihdoin ihan lopullisesti. Muutenkin operaattorin postit ovat mielestäni turhia. Netistä saa paremman. Suuremmalla tilalla täysin ilmaiseksi vieläpä juhannuksena.

Numeronsiirto etenee vauhdilla

Saatuani kodin nettiratkaisun kuntoon, siirsin liittymänkin, koska 3G-verkossa vierailtuani kotireitittimellä huomasin ihanuuden - 3G toimii DNA:lla Elisaa luotettavammin. Myös niissä paikoissa, joissa Elisa on 2G-verkossa suurimman osan ajasta. Sitten laitoin reitittimen takaisin 4G-verkkoon, koska se puolittaa vasteajat ja kasvattaa lähetyskaistaa puolella. Nopeus on siis ollut aina 10M/10M ja vasteaika 25 millisekuntia. Valokuvatkin latautuvat nyt reippaasti blogiin.

Ensi viikolla ilmeisesti siirtyy numero ja tänään sain postissa DNA:n liittymäpaketin. Siellä oli kuvanmukaisesti hieman mainoksia kiitosten muodossa ja SIM-kortti nivaskoineen. Nivaskoissa oli muun muassa palvelun käyttöehdot. Tänään sain tietää, että numeronsiirto olisi nopeampi myymälän kautta tehtynä. Internetin mukaan myymälän kautta tehty siirto tapahtuu viikossa, kun netin kautta sitä saa odottaa kaksi viikkoa. Minulla on kuitenkin aikaa odottaa hyvää liittymää.

Mitä sähköpostin menettämiseen tulee, siinä ei ole menetettävää. Elisan 15 megatavun sähköpostia ei tällä vuosituhannella kukaan jää kaipaamaan. Annan sen mennä liittymän vaihdon mukana. En muutenkaan ymmärrä miksi pitäisi operaattorin tarjoilla sähköposteja, kun sellaisia saa kattavasti netistä. Paljon monipuolisempi ja ilmainen, esimerkiksi Gmail, joten kuka näitä operaattorin posteja tosissaan edes käyttää. Postin menetys ei minua haittaa oikeastaan yhtään.

Minulla on toinen vasta luotu ilmainen sähköposti mitä voin käyttää jatkossa kilpailuihin ja turhiin rekisteröitymisiin. Minun juuri hankituilla DNA:n puhe- ja mokkulaliittymissä ei ole sähköposteja lainkaan. Myöskään liittymiin ei kuulu pakkomainontaa, johon olen Elisan liittymässä jo kyllästynyt. En halua uutta puhelinta, eikä siitä tarvitse sähköposteja laittaa viikon välein, Elisan markkinoinnista. Olen ollut muutenkin tyytyväinen Gmailiin ja Googlen palveluihin yleensä arjessa.

Mitä kuuluvuuteen tulee, Saunalahti toimii kahdessa osoitteessa todella huonosti ja liittymä tippuu 2G-verkkoon pitkiksi ajoiksi. Kuuntele siinä sitten suoratoistettavaa musiikkia! DNA-liittymä pelaa näissä paikoissa 3G-verkossa kaiken aikaa. Toki DNA:n yleispeitto on huonompi esimerkiksi itäisessä Suomessa, mutta paranee varmasti, toisaalta en juurikaan Tampereen alueelta poistu. Täällä DNA:lla on erinomainen peitto kuuluvuuskartan mukaan. Miksi huolisin vähemmän?

Loppusanat

Kuuluvuus on minulle tärkeää ja aina parempi, jos samalla pääsee pakkomainonnasta eroon, lisäksi palvelutaso paranee. Ota huomioon että Elisa halusi liittymästäni ilman mainoksia euron lisää ja sen hinta olisi 10,90 euroa kuukaudessa. Nopeus olisi 1 Mbit/s. Nyt saan 9,90 eurolla mainoksettoman 2 Mbit/s -liittymän ja siinä on vieläpä halvempi puheminuutti- ja tekstiviestihinnoittelu! Kannattaa siis vaihtaa, enkä nyt sähköpostin kuolemaa pelkää. Se olisi täysin turhaa pelkoa.

Sen sähköpostin pois lähteminen elämästäni ei mitenkään vaikuta mihinkään. Nykyään en muutenkaan nettifoorumeilla roiku ja vastaavaa käyttöä palvelee eräs toinen ilmaissähköposti jatkossa. Pääasiallinen postini on Gmailissa ja kuten aiemminkin kerroin - lähes koko elämäni on Googlessa. Käytän lähes kaikkia sen palveluita yhden tilin avulla. Google tarjoaa muun muassa tämän blogimahdollisuuden - ilmaiseksi. Sen lisäksi YouTubea on mukava katsella hyvällä netillä.

Kommentit