Pääsiäisen bileet

DJ Gollum veti setin

Basslovers United
Kaikki valtavirrasta poikkeavan elektronisen tanssimusiikin festivaalit järjestetään pääasiassa Saksassa. Jotkut jopa Sveitsissä. Näihin lukeutuvat muun muassa Jumpstyle- ja Dancecore-musiikki. Moni tutuista on sanonut, että eiköhän tuollaisia konemusiikkitapahtumia ole ihan Suomessakin, miksi mennä Saksaan asti. On toki, mutta ei minun tyylilajin tanssimusiikkia, piste.

Siinä on pieni ero

Mielestäni siinä on pieni ero. Elektroninen tanssimusiikki on toki laaja-alainen tyylilaji. Se, että jossain on elektronisen tanssimusiikin tapahtumia Suomessa, ei tarkoita automaattisesti sitä, että minä haluaisin niissä käydä. Todennäköisin syy siihen on se, että alatyylilaji ei vastaa sitä mitä kuuntelen yleensä. Siksi matkustaminen Saksaan on minulle ainoa vaihtoehto, enkä arvosta yhtään tätä kyseenalaistavia tuttuja. Minä lähden Saksaan jos niin haluan. Muut eivät siitä päätä.

Samaan tapaan jos joku tutuistani haluaisi lähteä Norjaan, minulla ei olisi mitään sitä vastaan. Aiemmissa bileissä olin myös nimeltä TechnoBase.fm. Itse asiassa tykkäsin niistä enemmän, koska silloin artistikattaus oli sataprosenttista handsuppia. Tällä kertaa mukaan mahtui ysäribändi Vengaboys ja pari Happy Hardcore -artistia. Muut artistit olivat todella hyviä, vaikkakin Alex Megane veti vähän kaupallisempaa musiikkia ja fanit hieman pettyivät tästä.

Minä olin listalla mukana, koska hän soitti vain yhden Dancecore-kappaleen "Children of the night". Lisäksi tällä kertaa ItaloBrothers oli keskiyön myöhemmällä puolella ja tämän takia suurin osa odotti sitä syöden. Keittiöön oli siis ruuhkaa ja sitten kun pääsimme kaverin kanssa vihdoin syömään noin kello kolmelta yöllä - oli jo viimeisiä annoksia tarjolla. Nälässä ei kuitenkaan onneksi tarvinnut olla loppuyötä - ruokaa oli sen verran riittävästi, vaikkakin alimitoitetut määrät.

Oberhausenin keskusta Saksassa

Lisäksi tälläkään kertaa juomissa ei ollut tavallista vettä. Mielestäni on aika kyseenalaista bilettää, jos juomina on limsoja tai olutta. Ei urheillessakaan käytetä limsoja juomana vaan vettä. Tästä on monta kertaa sanottu järjestäjille, mutta eivät vain tuo vettä tarjolle. Toisaalta limsojen kanssa pärjää juuri ja juuri ellei sitten halua kuplivaa vettä pulloista. Kaikkein paras bilejuoma olisi kuitenkin tosiaan tavallinen pullotettu vesi. Tuskin sitä on ensi vuonnakaan tarjolla.

Itse festivaalipäivä oli todella hyvä ja ihmiset olivat mukavia. Tapasin myös suosikkiartistini Justin Corzan joka tuli paikalle autolla kavereidensa kanssa. Biletimme iltakahdeksasta aamukuuteen kaverini kanssa ja olimme paikalla jo ajoissa. Olimme käytännössä ensimmäisten joukossa tuon takia myös sisällä bilepaikalla. Ulkona piti nimittäin odottaa lipuntarkastuskoppien aukeamista ja odotimme siinä alusta asti. Myös naulakko oli tällä kertaa harmillisesti ulkona.

Sain sieltä pienen flunssan. Saksassa kaikki on halpaa. Saksassa onkin pienemmät palkat ja siksi ruoka on ilmeisesti halvempaa. Saksalainen kauppa Lidl on meillä Suomessakin, mutta hinnat ovat täällä puolet korkeampia. Esimerkiksi suosikkiasia maidon kanssa minulla Lidlin murotyynyt suklaatäytteellä. Suomessa neljä euroa ja Saksassa kaksi! Otin sieltä pari pakettia, mutta noin muutama viikko sitten nämä olivat tarjouksessa Suomessakin kolmella eurolla.

Loppusanat

Tykkäsin myös näistä bileistä ja viikko kaverin kanssa oli mahtava. Ehkä suurin osa tutuistani ei tätä ymmärrä, mutta aion mennä Saksaan myös ensi vuonna samalla syyllä kuin nyt, bileet! Toisaalta on minulla jo ikääkin, että voin kyllä itse päättää haluanko matkustaa mieluummin bassopitoiselle keikalle, vai johonkin rannalle Thaimaahan. Jälkimmäisestä en nauttisi lainkaan. Finnairin lennolla AY705 takaisin Suomeen huomasin ikkunasta ilmaisen nautinnon.

Katselin ikkunasta mahtavaa pilvetöntä taivasta koko ajan, kuuntelin musiikkia ja kyynelehdin ilosta siitä mitä näin. Nautin todella paljon pienistäkin asioista minimalistina. Jopa lentoemäntä tuli kyselemään syytä moiseen, mutta kerroin vain nauttivani hienoista maisemista ikkunan toisella puolen. En usein pääse näkemään mitään vastaavaa. Toisaalta monikaan muista matkustajista ei noteerannut tätä mahtavaa asiaa mitenkään - lukivat vain lööppejä lehdestä.

Meitä on vain joka junaan ja itse teen asioita eri tavalla. Olen erilainen ihminen ja en tule toimeen yleensä sellaisten kanssa, jotka eivät jaa samaa ajatusmaailmaa kanssani, Mitä lentomatkustamiseen tulee ja sen organisointiin, siellä pärjää alaikäinen helposti yksin. Antakaa siis vanhemmat täysi-ikäisten matkustaa. Saksalaiset eivät kyllä osaa englantia, mutta kyllä neuvoivat hyvin junaan Oberhauseniin. Pärjättiin elein ja käsiliikkein, jotta ymmärrys syntyi.

Kommentit