Pesunkestävät kuulokkeet

Uudet kuulokkeet

Sony MDR-EX450
Joskus jotain jää takkiin, mutta hyvä ettei puhelin sentään, olisi muuten kallis pesukonekierros. Aiemmat kuulokkeeni maksoivat siis 20 euroa ja ei niin haitannutkaan, että pääsivät pesukoneeseen tunniksi hauskoin tuloksin. Itse asiassa meinasin kauhistua tästä kierroksesta.

Mitähän tekisin ilman musiikkia musiikin ystävänä? Ostin toki heti uudet kuulokkeet, hieman kalliimpi malli tällä kertaa, se myös kannatti. Johdon laatu on parempi ja ääni selvästi edistyneempi. Olihan tässä hintaa kymmenen euroa enemmän. Vanhat kuulokkeet toistuivat pesun jälkeen rikkinäisiltä. Olin ne jo roskiin heittämässä, kunnes tajusin odottaa yön yli.

Se kannatti, kuulokkeet elävät taas ja palvelevat tuttua, joka oli ostamassa uusia.

Ääni palautui normaaliksi

Vaikka kuulokkeet olivat tunnin pesukoneessa, ei näille ole sitten mitään käynyt, kunhan antoi kuulokkeiden kuivua yön yli riisissä. Riisi on todella hieno juttu arjessa. Märkänä ne kuulostivat oudoilta ja tasapaksuilta - kuivumisen jälkeen soivat kuin ennen pesua. Jätin siis kuulokkeet tutun käyttöön, koska oli uusia ostamassa rikkinäisten tilalle. Käytännössä ei olisi tarvinnut edes uusia ostaa, vanhojen kuivumisen odottelu olisi ollut täysin riittävä toimenpide, ainakin alkajaisiksi.

Nyt minulla on kahdet kuulokkeet, mutta onneksi vanhoille löytyi ottaja. Toisaalta ei haittaa, yhdelle tarpeeton on toiselle ilonaihe, sen lisäksi olen kokemusta rikkaampi. Sitten ostin hieman paremman mallin tilalle ja tässä on laatu sekä ääni kaikin puolin parempaa. Ääni ja erityisesti bassopuoli on aidompaa. Lisäksi täytyy sanoa, että hinta voisi olla näillä kalliimpi ääntä kuunnellessa tutuilla soittolistoilla. Edellinen pesukoneessa käynyt malli odottaa siis toisen ahkeraa kuuntelua.

Lisäksi uudet kuulokkeet sopivat paremmin puhelimen väriin. On kuitenkin varsin ihmeellistä, että nappikuulokkeet ovat pesukoneen kestävät. Luulisi, että tuollaisen jälkeen ne olisivat lopullisesti rikki. Ehkä tilannetta helpotti se, että pesun aikana kuulokkeet olivat lukitussa taskussa. Vedeltä ne eivät kuitenkaan ole säästyneet. Jos siis joskus pyöräytät nappikuulokkeet pesukoneessa, ne saattavat hyvinkin selvitä siitä ilman suurempia ongelmia, anna vain kuivua. Vaikka siinä riisissä.

Loppusanat

Eilen hain myös postista polkupyörän takavalon. Knog lähetti sellaisen ilmaiseksi takuusta ja tuli parempi malli. Aiemmasta meni kiinnityssysteemi rikki. Kävin myös bileissä ja niistä tulee uudempi merkintä lähipäivinä. Nykyään lupasin itselleni enemmän tarkkuutta. Vaikka tämä on ensimmäinen kerta kun jotain pesen ylimääräisenä, yksikin kerta on liikaa, mitä jos seuraavaksi vuorossa on puhelin? Ihminen kuitenkin tekee virheitä ja se on OK. Sinäkin olet joskus tehnyt niin.

Olen tarkistanut kyllä taskut puristelemalla niitä, mutta eihän kuulokkeet kovin hyvin läpi tunnu, joten ajattelin vain hyvää, ei siellä ole mitään. Nyt avaan taskut yksi kerrallaan, tunnustelu ei enää riitä. Mitä kaikkea sinä olet laittanut pesukoneeseen? Kuulokkeiden kanssa pesin nimittäin myös USB-piuhan ja matkalaturin USB-paikalla. Onneksi USB-piuhoja on jemmassa muutama ja matkalle otin Verkkokauppa.comin Tinyplug-laturin, koska näitä tarvitaan selkeästi ihan aina.

Kommentit