Pyörä saapui huollosta

Pyöräily jatkuu
Vein maastopyöräni huoltoon ja eilen noudin toimivana pois. Ajatus oli harkita peruspyörä, mutta rikkinäisenä ei tietenkään mitään kannata myydä. Niinpä ajattelin kiikuttaa pyöräni huoltoon. Huollolle tuli hintaa 150 euroa. Nyt en myy tätä, vaan käytän vuosia eteenpäin.

Tulin vain miettineeksi, että miksi. Kerta huolsin jo, niin ei tuota kannata myydä, ajaa vain taas vuoden eteenpäin. En edes saisi tästä paljoa, joten huolto tulisi kalliimmaksi, kuin pyörän mahdollinen myyntihinta. Toisaalta olen ollut aina tyytyväinen tähän menopeliin, joten sama se on pitää käytössä. Huolto meni jälleen kerran hyvin, vaikka hintaa sille tulikin reippaasti.

Toisaalta mikään ei ole ilmaista tässä maailmassa. Ei edes kävely - kengät vaaditaan.

Pyöräily jatkukoon

Nyt pyöräilyn on lupa jatkua. Huollossa tehtiin monta asiaa ja piti ottaa kyllä perushuolto. Ensihuolto ei olisi kattanut rikkinäisten osien vaihtoa saati pyörän pesua, joka tuodessa oli varsin likainen, joten ennen huoltoa se piti pestä. Pyörässä vaihdettiin kulunut ketju, vaijeri, rataspakka ja etuvaihtaja. Luultavasti näiden takia eivät vaihteet ole toimineet edessä kunnolla - kun en noita ole säätänytkään ja menivät siis täysin itsestään epäkuntoon. Rahaa meni nyt paljon.

Itse perushuolto maksoi 80 euroa, joten loput olivat varaosia. Toki niitä varaosia olisi voinut Biltemasta hakea halvemmalla, mutta silloin jos ei itse osaa niitä vaihtaa, kannattaa jättää homma ammattilaisen käsiin. Onhan se myös helpompaa, kun ei tarvitse itseään vaivata asialla vaan joku muu hoitaa puolestasi. Samaan tapaan joku voi tarvita kotisiivousta joltakin palveluntarjoajalta, kun itse en taas tarvitse, maailma nyt vain on tällainen. Toisaalta työllistän paikallista.

Yksi kavereistani epäili, että ei olisi tarvinnut niin paljon osia vaihtaa, mutta eipä siitä ainakaan haittaakaan ole. Saa tuoretta tilalle ja varmasti toimii paremmin vuosia tästä eteenpäin. Pyörälläni on kuitenkin ajettu tuhansia kilometrejä ostoksen jälkeen, niin osat vain kuluvat näillä määrillä, yleensä merkistä ja mallista riippumatta. Huolto sujui noin kahdessa viikossa. Mielestäni ripeää yhden miehen pyörähuollolle ja varmasti muitakin pyöriä oli samaan aikaan jonossa.

Tänään pyörää on testattu matkalla Lidliin ja kyllähän se toimi. Hieman tuntui hankalalta, kun lainapyöränä tuona aikana toimi Bilteman halppis. Ilman vaihteita ja sai ajaa selkä suorassa. Toimiva ratkaisu, mutta pidempien matkojen teko oli liki mahdotonta. En siis haluaisi enää sellaiseen vaihtaa, maastopyörällä pääsin kauppaan jälleen nopeasti. Peruspyörällä samaan matkaan meni paljon enemmän aikaa. Olen totaalisesti unohtanut peruspyörällä liikkumisen.

Toisaalta onhan se selvää, että kun pyörässä on 21 vaihdetta, kulkeminen on paljon nopeampaa. Mitä pyöräilyyn tulee, hukkasin myös kotimatkalla pyörähuollosta vesipulloni. Älä kysy miten, mutta mahdollista se näköjään on. Pitänee hommata uusi ja ajattelin tehdä se minimalistin tavoin. Kaupasta voi löytyä vaikkapa juotavasta jugurtista? Tarvitseeko erikseen juomapulloa? Täytyy ainakin koittaa, jos sopisi telineeseen, jugurtti ei siinä ainakaan hukkaan mene!

Loppusanat

Tänään uutiset ovat tällaiset, huomenna jo toisenlaiset. Voisin vielä kertoa tuosta viimeaikaisesta puheliittymän vaihdosta hieman. Vaihdoin oikeaan aikaan, sillä DNA poisti Äly-liittymät valikoimastaan tällä viikolla. Nyt valikoimassa on enää DNA:n perusliittymä netillä, rajattomia paketteja kolmen liittymän voimin ja välimaastoon on nyt laitettu Älyjen tilalle paketoidut liittymät. Täytyy siis maksaa netistä ja puheesta/viesteistä päälle. Se nostaa hintaa.

Varsinkin itseäni ei tuollainen 2M/2M 3G kiinnostaisi 200 minuutin ja 200 tekstiviestin paketilla hintaan 20 euroa kuukaudessa. Tarvitsen vain netin ja jos joskus käytän operaattorin palveluita, tuovat ne vuodessa vain muutamia euroja operaattorin taskuun. Minun ei siis kannata maksaa paketeista, joita en tulisi käyttämään. Sinänsä ymmärrettävää operaattorin kannalta, koska viestintä siirtyy nettiin ja normaalin tavan yritetään elvyttää vielä jollakin kiinnostavalla tavalla.

En kuitenkaan maksaisi puheliittymästä 20 euroa ja tuo DNA Äly 2M toivottavasti pysyy käytössäni ilman pakollisia päivityksiä tuohon kalliimpaan. En kaupassakaan osta kymmentä litraa maitoa, kun tarvitsen vain yhden. Pakkomyyntiä sanoisin, mutta niin sitä kaikilla. Katsopa itse operaattoreiden sivuja, eipä enää löydy mitään halpoja liittymiä nettikäyttöön kohtuullisella nopeudella. Tuo 256 kbps on mielestäni aika kaukana siitä pyöräilyreissuja viihdyttämään!

Kommentit