Elektroninen tanssimusiikki Helsingissä

Helsingin maisemissa
Eilen matkustin Onnibussilla Helsinkiin kuuntelemaan elektronista tanssimusiikkia. Voitin aiemmin nimittäin menopaluun sisältävän lipun Onnibussilta ja päätin sitten hyödyntää sopivasti ennen sen umpeutumista tässä kuussa. Matkan syynä oli hauska: vain tanssimusiikki.

Löysin itsestäni matkan aikana uusia piirteitä: huomasin, etten viihdy kauppakeskuksissa enää. Kävin vain Clas Ohlsonilla ja Gigantissa ostamatta mitään, sitten jo riitti. Piti lähteä ulos nauttimaan hienosta säästä. Erikoisesti en myöskään ole syönyt ulkona lainkaan, vaan yritin pärjätä omilla eväillä. Se meni hienosti ja säästin rahaa. Matkalla olin yksin.

Musiikkia kuuntelemaan pääkaupunkiseudulle

En maalaisena hirveästi Helsingistä välitä, mutta on se iso ja hieno paikka, Helsingissä olo ei automaattisesti tuo mitään hyvää tekemistä - olin siis paljon jalkaisin puistoissa. Ajatuksena oli vierailla Verkkokauppa.comissa Jätkäsaaressa, mutta jätin väliin, miksi kävellä sinne asti jos ei aio mitään ostaakaan. Toinen asia oli se, että edellisestä matkasta poiketen olin yksin, kieltämättä oli vähän tylsää välillä - mikä ei ole edes ihme. Onneksi musiikki pelasti suurilta murheilta.

Matka kuin matka, kelpaa minulle kuitenkin. Ehkä kaverin kanssa matkailu on mielekkäämpää, kuten totesin Saksan matkoillani, näille menen jatkossakin. Tämä matka oli ilman varsinaista syytä ja Onnibussin kyydissä meni taas hyvin. Bussikuskit olivat mukavia ja tulivat pysäkeille ajoissa. Kyyti oli perinteiseen tapaan viihtyisä, kun puhelimesta sai seuraa musiikkia kuunnellen. Samalla tuli testattua DNA-verkkoa ja se toimi koko matkan 3G-verkossa ilman suuria ongelmia.

Musiikkia riitti matkan alusta aivan loppuun ilman keskeytyksiä. Helsingissä musiikki soi todella hyvin. Selvä parannus aiemmasta Saunalahden puheliittymästä. Myös akun kestävyyden kannalta, sillä puhelinta ei tarvinnut edes laturissa pitää bussimatkan aikana - oli sen verran hyvät kentät kaiken aikaa. Yllä olevan kuvan otin Helsingissä eilen lähellä satamaa puistossa. Oli todella hyvät kelit ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Minimalismi auttaa aina matkustamaan kevyemmin.

Loppusanat

Tästä nyt ei enempiä uutisoitavaa ole ja matka oli varsin onnistunut - vaikkakin hieman sisällötön. Ellei musiikin kuuntelua lasketa kävelyn muodossa. Huomasin kuitenkin olennaisen, että en nauti shoppailusta, minkä kyllä tiesin jo aikoja sitten. Mutta nyt tilanne on se, etten edes jaksa mennä ostoskeskukseen vain katselemaan, pakko mennä heti pois. En näe sitä hommaa enää järkevänä, mieluummin menen ulos nauttimaan maisemista. Se on tosi järkevää.

Maisemista puheen ollen älä unohda pysähtyä niiden kohdalla. Aikaa ei siinä paljoa mene ja mieli virkistyy. Voit jatkaa kyllä pian. Niin moni ihminen ohittaa kaiken mielenkiintoisen, koska on niin kiire aina. Älä ole nopea elämässäsi ja muista nauttia pikkuasioista. Tulevia matkasuunnitelmia minulla ei ole, kotikulmillakin on ihan mukavaa. Ehkä ensi vuonna voisin lähteä taas muutamaan festivaaliin, mutta siihen asti kotona on siististi kivaa. Nauti sinäkin pienistä asioista.

Kommentit