Enemmän musiikkia suoratoistoon

Kesäistä tanssimusiikkia
Google Play Musiikki on vähemmän suosittu kuin Spotify, mutta löysin sieltä todellisen syyn vaihtaa, vaikkakin vaihdoin jo kuukausia sitten. Enemmän musiikkia. Kuvan Summer Dance Mania 2010 -levyä ei kannata etsiä suoratoistoon aiemmasta Spotifystä. Hyvä on niin!

Google Playssä se jostain syystä on. Veikkaan syyksi sitä, että heidän on mahdollista myös myydä se, samalla se tulee myös suoratoistoon tarjolle. Kyseistä kokoelmaa ei tosiaan löydy Deezeristäkään, puhumattakaan jo Tidalista. Myös muita esimerkkejä on, olen siis ollut tyytyväinen tähän palveluun. Varsinkin nyt, kun käytän Chromebookia ja musiikki tulee aina netistä ilman tarvetta varmuuskopioida sitä. Olen suorastaan rakastunut.

Spotifyä käytän edelleen

Vaikka olenkin siirtynyt Google Play Musiikki -palveluun sekä läppärissä että puhelimessa, aivan toimettomaksi ei ole Spotify-tili jäänyt, sieltä kuuntelen yleensä musiikkia ensimmäisen kerran julkaisun jälkeen (koska levy-yhtiöt jakavat musiikkia Spotify-linkin kautta) ja toisaalta sieltä on mukavaa kuunnella kaikkea muuta musiikkimakuni ulkopuolelta. Oikeastaan täytyi ihmetellä asiaa, koska muualla tuota ei ole suoratoistoon lainkaan. Harkitsen kuitenkin YouTubea tilalle.

Monesti YouTubessa on lähes kaikki, jos ei nyt jotain Googlen musiikkipalvelusta löydy. Spotify-tili olisi siis tarpeeton ja luultavasti tulen poistamaan sen lähitulevaisuudessa kokonaan. Puuttuvia ei ole toisaalta 20 biisiä enempää. Spotify toimii kuitenkin selaimessa ja puhelimessani sitä ei enää ole. En edes osaa sanoa mistä tuo johtuu, että juuri Google Playn suoratoistossa on tuo levy ainoastaan. Ehkä se johtuu edellä mainitusta biisien myynnistä ja samalla se tuo sen suoratoistoon.

Chromebookissa Google Play Musiikki on toiminut reippaasti. Celeronilla siis. Olen todella tyytyväinen palveluun ja koko tietokoneeseen, sillä verkkopohjaiset palvelut ovat nykyaikaa. Aivan täydellinen Chromebook ei ole, koska todella suurilla määrillä välilehtiä (varsinkin flash- ja kuvatäytteisillä), se voi olla hieman haluton tottelemaan vähäksi aikaa. Se on kuitenkin suhteellisen pieni ongelma, koska harvemmin on mitään suurempaa auki. Seuraava Chromebook olisi tehokkaampi.

Tällä hetkellä on kuusi välilehteä ja toimii hyvin. Jos siis haluaa kuunnella enemmän musiikkia, niin Google Playstä löytyvät nekin albumit, joita ei muualla välttämättä ole. Se on hyvä uutinen musiikin tosiystävälle, koska vaihtoehtoja on oltava, mieluiten sellaisia eksoottisia. Tämä on ainakin oma huomioni tästä palvelusta kuukausien aikana ja se voi olla monelle muullekin etu. Google Play Musiikin tarjontaan voi tutustua helposti. Annan vinkin, lue peremmälle!

Avaa Google Play Kauppa ja selaa biisejä. Useimpien kohdalla Osta-painikkeen lisäksi lukee "Kuuntele" - se tarkoittaa suoratoistomahdollisuutta. Jos tilausta ei ole, se pyytää tilaamaan palvelun, mutta siitä tosiaan tietää viimeistään että sieltä sitten löytyy! Vain harvoissa kaupan sisällöissä ei ole tätä Kuuntele-painiketta. Silloin sitä julkaisua ei siellä ole, mutta siihen kaiketi voi olla monia syitä, joista ei minulla tarkemmin tietoa. Kaikkea ei saa kaikilta samaan aikaan.

Loppusanat

Google Play Musiikki on käytössä helmikuusta ja en aio palata takaisin Spotifyyn. Valikoima on parantunut sen heikentymistä enemmän. Sain sellaisia mielekkäitä julkaisuja, joita ei muualta löydä helposti. Miksi siis menisin takaisin ja toisaalta nyt minulla on kaikki saman katon alla. Musiikki - Googlessa. Videot - Googlessa. Kuvat - Googlessa. Blogi - Googlessa. Videopuhelut ja viestit - Googlessa. Tiedostot - Googlessa. Kaikki on Googlessa. Ihan kaikki.

En edes kaipaa Offline-mahdollisuutta Spotifystä. DNA:n 10M/10M 4G on toiminut kotona niin hyvin, että suoratoiston varmuuteen on voinut luottaa, myös ulkosalla on toiminut hyvin DNA:n 2M/2M 3G -liittymän kautta. Saunalahden liittymällä Offline oli tarpeen. Tämän jutun pointti on kuitenkin eräs kysymys. Haluatko enemmän musiikkia? Ehkä on aika katsastaa missä sitä on tarjolla eniten. Minun tapauksessa vastaus on Google. Siksi tilaan oman musiikkini aina sieltä.

Se on kuitenkin selvää, että jos jotain ei löydy mistään, on se ehkä YouTubessa viimeistään - eikä aina sielläkään. Google Play näyttää hakutuloksissa myös YouTube-tuloksia. Ei siis jää kuulematta yksikään suosikeistani! Vappu meneekin musiikkia kuunnellen, Summer Dance Mania 2010 on hyvä levy, jonka löysin eilen. Niin, koska Spotifyn hakusana ei antanut sitä levyä koskaan. Onneksi löysin sen Googlesta ja nyt soi. Ehkä nyt on sinun aika kuunnella jotain paljon parempaa.

Kommentit