Mitä vikaa näissä kuteissa?

Voisitko pukea näitä?
Kuvan kuteet voisivat löytyä hyvin Zalandon mainonnasta, mutta enemmistölle ne eivät kelpaisi. Heitin siis juuri mauttoman vitsin, kenties maailman huonoimman sellaisen, mutta saa nauraa. En kuitenkaan ihan ymmärrä mikä näissä kuteissa on tosiasiassa vikana.

Maailma pohjautuu mielestäni liikaa mainoksiin ja mielikuviin siitä, että panostamalla kuteisiin rahallisesti enemmän, olet jotenkin parempi ihminen muiden mielestä. Ehkä näin saa kavereita. Toisaalta pukeutumalla eri tavalla kenties menettää. Tämä merkintä on minimalistin ajatuksia. Miksi sinä et kokeilisi pukeutua eri tavalla ilman logoja?

Älä yritä näyttää varakkaalta

Mielestäni ihmiset yrittävät näyttää rikkailta, vaikka eivät todellisuudessa ole sitä. Ihmiset ostavat uutta ja kaunista, koska eivät halua jäädä muodista paitsi. Meistä on niin kauheaa mennä porukalla vaatekauppaan ja kävellä sieltä ostamatta mitään - kaverilla vieressä juuri sovitut trendikuteet kassalla. Tämä on minusta väärin. Rahaa menee hukkaan ja sitten etsimme aamut ja illat mitä seuraavana päivänä laitetaan päälle löytämättä mitään, koska kaikki hyvä on kuvastossa.

Kun minä hommaan merkittömiä vaatteita, säästän rahaa. En tarvitse merkkilogoja, olen itseni ilman näitäkin. Sitä paitsi halvat vaatteet ovat toimineet. Yksi syy logottomuuteen on se, etten halua mainostaa, ja maksaa siitä. Kuvan paita on itse asiassa merkkituote ja minulla on muutama sellainen. Tämä johtuu siitä, että sain nämä lahjaksi. Toki käytän näitä sitten. Nykyään sanon selkeästi, että en tarvitse enää lahjoja. Olen sitä mieltä, että lahjalla on todella vaikeaa osua nappiin.

En halua näyttää rikkaalta ja vielä vähemmän haluan pysyä mukana. En tykkää paidoista, jotka mainostavat jotain päälläni. Minulle riittävät selkeät shortsit, edulliset lenkkarit, kiva yksivärinen paita ja lippis. Toimiva kokonaisuus, en kaipaa mitään Adidas-merkkituotteita. Minimalistina olen myös tarkka ostoksistani. Toimiva paita on käytössäni vuosia, mitä sitä turhaan vaihtamaan sellaista käypää tavaraa. En tunne mitään häpeää, jos ostan paidan Tokmannista.

Minimalistina arvostan matkalaukkuun mahtuvaa vaatekaappia. Englanniksi sen nimi on "Capsule wardrobe". Tällaisen idea on omistaa vain olennaisimman ja usein tällaisessa vaatekaapissa on noin 30-60 asiaa. Minä lukeudun tässä toiseen päähän, minulla on siis lähemmäs 69 asiaa vaatekaapissa. Hyvin usein siksi, koska minulla on paitoja, alushousuja, sukkia joka päivälle ja tämä ainoastaan sähköä ajatellen. Tykkään pyöräyttää pesukonetta kerran viikossa täytenä.

Kenkiä minulla on viitisen kappaletta. Voisin edelleen vähentää, tulisin hyvin toimeen. Monet ovat sanoneet, myös sukulaiset, miksen hankkisi valinnanvaraa ja kalliimpaa. Toisaalta taas alkupisteessä, ihmiset eivät ymmärrä muiden tarpeita, vähälläkin voi pärjätä vaatekaapissa. Pienemmin tavaraa, pienemmät talot, vähemmän asumisen tuomia kuluja. Minua ei haittaa kävellä samoissa kengissä joka päivä, olen nimittäin minimalisti ja aion pysyä tällä ihanuuden tiellä.

Loppusanat

Kuvan otin tänään ja ajattelin käyttää tätä kokonaisuutta huomenna. Asukokonaisuus löytyi helposti, otin vain mitä kaapista löytyi ensimmäisenä. Aikaa kului minuutti. Ei voisi kyllä olla enää helpompaa enkä stressaa sellaisen asian kanssa kuin mitä tänään puettaisiin. Muista välittämättä, muista totuus: laitonta ei ole pukeutua peruskuteisiin. Miksi siis kulutat niin paljon rahaa trendivaatteisiin? Vaate se on halvempikin - muista tämä. Logot eivät tee sinusta parempaa.

Nykyään aika harvoin sanotaan, että miksi käytän samoja asioita viikosta toiseen, olen aina sanonut etten seuraa mainoksia saati trendejä. Olen ehkä poikkeus tässä maailmassa, mutta minimalistina tunnen vain iloa tästä valinnasta. Säästän rahaa, en stressaa vaatevalintoja ja pärjään mainiosti, vaikka juuri ostamassani asiassa ei ole merkkivalmistajan logoa. Käytän siis rahani viisaasti ja minulla on silti päälle pantavia vaatteita. Televisio ei enää kerro päivittäin mitä ostaa.

Televisiottomana on hauskaa. Minulla ei ole kuitenkaan mitään sitä vastaan, jos joku haluaa omistaa satoja asioita vaatekaapissa, mutta hyvin usein et kuitenkaan käytä muutamaa enempää. Oletko joskus ostanut vaatteen, joka sitten on lojunut sopimattomana komerossaan? Mieti vielä. Miksi ostat vaatteita vain pitääksesi ne kaapissa? Löydätkö vaatekaapistasi vielä vaatteita hintalapun kanssa? Jos vastaus on kyllä, miettisin sinuna minimalismia ja sen tarpeellisuutta uudemman kerran.

Totuus nimittäin on se, että on olemassa joku joka ilahtuisi näistä enemmän kuin sinä, kiitos.

Kommentit