eBay-akku ei saapunutkaan

LG:n akku
Tilasin pari kuukautta sitten eBaysta akun. Sitä ei ole tähänkään päivään mennessä saapunut. Eikä oikeastaan edes tarvetta, koska tosiaan DNA-verkkoon vaihto pidensi nykyisen akun kestoa lähes uudenveroiselle tasolle. Kerron asiasta pian lisää jo tässä merkinnässä. Lue peremmälle!

Maksoin akun Debit-kortilla kirjautumatta Paypaliin. Sen jälkeen sain sähköpostiini tilausvahvistuksen. Luvattu toimitus oli noin kaksi viikkoa ja jäin mielenkiinnolla odottamaan. Kolmen viikon jälkeen odotin lisää. Sitten vielä viikon, kuukausi oli paketissa nopeasti. En ole saanut akkua. Avasin tiketin eBayssa ja jäin odottamaan myyjän ratkaisua asiaan.

 Akun oli määrä saapua Espanjasta nopeasti, niin ainakin myyjä lupasi sivullaan.

Tyhjästä ei tarvinnut maksaa

Onneksi myyjä oli ripeä, vastaus tuli kuitenkin espanjaksi. Vaadin lisäksi myyjältä kaupan purkua, koska olin jo odottanut tuotetta kuukauden. Jälleen kerran sain vastauksen espanjaksi, että lähettää uudelleen. Annoin mahdollisuuden ja odotin uudet kaksi viikkoa. Kolmannellakaan ei ole mitään kuulunut ja eBaysta tuli viesti - jos en siirrä asiaa heille viikon sisään, niin he sulkevat keissin ratkaistuna. Päätin saman tien toimia, koska odotin jo aivan liikaa.

Voisin odotella akkua lisääkin, mutta jos ensimmäistäkään ei ole tullut... Saman päivän aikana sain ratkaisun asiakaspalvelulta. Viestissä valitin vastauksia espanjaksi, uutta toimitusta, ilman saapumista ja että haluan rahat takaisin. Kerroin todella asiallisesti ja sain illalla ilmoituksen rahan palautuksesta. Muutaman päivän sisään asia näkyi korjattuna pankkitilillä. Tyhjästä ei siis ole tarvinnut maksaa onneksi. Hyvä niin, en nimittäin enää tarvitsekaan sitä akkua.

Jälkeenpäin tulin ajatelleeksi, että akku on voinut jäädä tulliin, tai vastaavaan. Ainakaan lentokoneissa ei saa yksittäisiä akkuja kuljettaa. Toisaalta joskus aiemmin tilasin eBaysta akun toiselle ja sellainen on ainakin saapunut ongelmitta Kiinasta. Pääasia kuitenkin, että sain rahat takaisin ja esimerkki siitä, ettei ulkomailta ostamista eBayn kautta kannata pelätä. Ongelma- ja riitatilanteissa myyjän kanssa saa kyllä apua nopeasti viimeistään Paypalin ostoturvasta joka tulee automaattisesti.

Loppusanat

En ole nyt viime aikoina juuri ulkomailta mitään tilannut, johtuu varmaankin minimalismista, mutta joskus jotain tarpeeseen. Sekin ihmetyttää, että Suomessa ei ole omaan LG-malliin akkua myynnissä missään. Samsungin malleihin löytyy hieman vanhemmastakin päästä. Ehkä LG ei ole niin suosittu, etteivät suomalaiset kaupat tilaa heidän akkuja myyntiin, tai sitten olen huono etsimään. Onneksi juuri nyt akulle ei ole edes minkäänlaista tarvetta. Vika oli Elisan verkossa.

Olisi pitänyt jo alun alkaen pistää numero siirtymään Elisan Saunalahdesta DNA-liittymään. Ei ole ikinä akku niin pitkään kestänyt Saunalahden kanssa DNA-verkkoon verrattuna. Puhelin kestää netin jakoa läppärille esimerkiksi 7-10 tuntia käytöstä riippuen, Elisan verkossa hädin tuskin kesti viittä tuntia. DNA:lla on parempi signaali ja lisäksi netti ei ole pätkinyt vielä kertaakaan. Elisalla ruuhka-aikaan data ei liikkunut nimittäin välillä ollenkaan. Huono verkko tyhjensi akun.

Enkä ole sitä hommaa ajatellut ollenkaan, paitsi nyt, kun kokemuksia tuli vaihdosta.

Kommentit