Hyvästelin TV-tason viikonlopuksi vihdoinkin

Muutoksien jälkeen siistimpää
Vuoden ilman televisiota, mutta vuoden televisiotason kanssa? Mikä on tässä asiassa ihan täysin pielessä. Ehkä se, että oikeasti en olisi tarvinnut televisiotasoa tähän televisiottomaan elämään. Tänään hyvästelin sen, uusi omistaja tarvitsi sitä enemmän kuin minä itse.

Uusi omistaja ilahtui suuresta säilytystilasta, mutta minulle se oli toki täysin tarpeeton, koska kaapeissa ei ollut juurikaan mitään säilössä. Ne vähäiset sain muihin asunnon kiinteisiin kaappeihin, ja näin uusi omistaja pääsi maksamaan tuotteesta. Sain siitä muutaman kympin, mutta sekin parempi, kuin turhake viemässä tilaa kodin pienistä neliöistä.

Toinen vaihtoehto olisi nimittäin ollut luopua kokonaan ilmaiseksi lahjoittamalla kirpputorille noudolla. Se oli mietinnässä, mutta onneksi päätin odottaa ostajaa ilmoituksen jälkeen. Ostaja ilmaantui nopealla aikataululla. Luulin sen aluksi vitsiksi, mutta ostaja todellakin lähti ajelemaan saman tien ostamaan TV-tason. Hän maksoi juuri sen verran kuin ilmoituksessa pyydettiin. Kaikki eivät kysy alennusta, etenkin silloin kun tarjouduin olemaan kantoapuna autoa kohti.

Kannatti luopua turhasta

Samalla opin muutaman asian lisää - mukavassa asunnossa ei tarvitse olla paljon kalusteita. Olohuoneeseen tuli lisää tilaa, siirsin vain sohvan ja pöydän keskemmälle seinää, ja enää ei näytä huone niin tyhjältä. Toki hieman tyhjää on nyt ruokapöydän kulmassa, mutta toisaalta siivous helpottuu, ei enää tarvitse koukkia televisiotason alle imurilla ja mopilla vuorotellen. Siivous nopeutui erittäin merkittävästi. Tarpeeksi hyvä syy luopua ihan kaikesta arjen tarpeettomasta!

Toinen asia mikä miellyttää, on turhan säilytystilan poissaolo. Siirsin televisiotason kaappien sisällön asunnon valmiiksi rakennettuihin kaappeihin ja siellä ei ole nyt tyhjiä kaappeja - sain siis niissä tilan hyötykäyttöön. Lisäksi tilan puute kaapistoissa tarkoittaa sitä, etten osta vahingossakaan mitään turhaa, koska kotona nyt sattuisi olemaan muutama vapaa hylly. Puute tilasta saa miettimään ihan ääneen - tarvitsenko todella tätä? Minua on jo pitkään ärsyttänyt tämä valtaisa televisiotaso.

Ennen muutoksia sekavaa

Tässä jo pari syytä onneen, kun luovuin tästä tilarohmusta. Keksinpä tosin kolmannenkin. Jos tulevaisuudessa päätän muuttaa, minun ei tarvitse kantaa enää mokomaa turhaa toista kertaa. Painava se oli kuin mikä ja jälleen kerran  televisiota jos ei omista  ei luulisi olevan televisiotasollekaan mitään tarvetta. En omista enää turhaa ja tulevaisuuden muutto helpottuu. Ei, en harkitse täältä muuttoa yhtään mihinkään. Tämä vuokra-asunto on niin edullinen, ettei vaihtoehtoja ole.

Suomalaista työtä oli tämä taso, hyvä kun kelpasi jollekin. Pieni murhe tuli ostajalle kannosta, sillä takana ollut naula osui farkkuihin, ja niihin tuli reikä. Hän ei suuttunut tästä, sillä farkut olivat muutenkin vanhat. Olin kuitenkin hieman harmissani itse, koska enemmin olisin ottanut reiän omiin farkkuihin. Tuote kuitenkin miellytti silmää, oli edullinen, ja määränpäässä oli uusi kantoapu. Ostaja lähti lopulta täysin tyytyväisenä, ja muisti varmasti varoittaa uutta kantajaa yllätyksestä.

Loppusanat

Onko sinulla jotain turhaa? Jos ostat lisää säilytystilaa, on aika herätä ja kysyä kysymys: omistatko liikaa tavaraa? Todennäköisesti sinulla on liikaa tavaraa, eikä liian vähän säilytystilaa, ihan kokemuksesta kerron. Noin puolet voi helposti heittää pois menettämättä mitään. Saat takaisin onnea ja et enää istu tunteja järjestelemässä hyllyjä. Minimalismi on opettanut minulle hyvät tavat ja sen tärkeimmän  onnellinen voi olla vähemmälläkin. Onni tarkoittaa vähemmän järjestettävää.

Mitäpä jos yrittäisit nauttia elämästä siivoamisen ja ostamisen sijasta? Televisiottomana en tokikaan lakannut katsomasta, viihteen käyttäminen siirtyi toiseen laitteeseen. Kyllä, YouTube on korvaava televisio ja se näkyy kannettavalla tai puhelimella oikein hienosti. Samalla säästän sähkö- ja nettilaskussa. Ei ole enää kodin suurin sähkörohmu talossa vuoteen ja nettikään ei ole enää aikoihin tullut kalliina seinästä. Puhelimen oma riittää mainiosti, koska se toimii ainakin minulle.

Mielestäni elämme muutenkin kiireistä elämää. Kenellä on edes aikaa television katseluun? Omaani en ainakaan ehtinyt katsomaan, ja tämä oli yksi syy myös televisiotason myyntiin. En usko, että tulen hankkimaan uutta televisiota, tai uutta tasoa, nuoruuden kokemuksia rikkaampana. Minimalismin polulla kannattaa olla vapaa, kevyempi ja täysin rentoutunut. Tämän jälkeen kotiinpaluu on aina ihanaa, kun televisio ei kysy kaukosäädintä, ja taso ei ole lattiamopin tiellä perjantaisin.

Mutta se tärkein, riittäisikö tämä sinulle? Kuinka kauaksi voisit edetä elämässä?

Kommentit