Hyvästelin TV-tason - vihdoinkin

Ennen muutoksia sekavaa

Muutoksien jälkeen siistimpää
Vuoden ilman televisiota, mutta vuoden televisiotason kanssa? Mikä on tässä asiassa ihan täysin pielessä. Ehkä se, että oikeasti en olisi tarvinnut televisiotasoa tähän televisiottomaan elämään. Tänään hyvästelin sen, uusi omistaja tarvitsi sitä enemmän kuin minä itse.

Uusi omistaja ilahtui suuresta säilytystilasta, mutta minulle se oli toki tarpeeton, koska kaapeissa ei ollut juurikaan mitään säilössä. Ne vähäiset sain muihin asunnon kiinteisiin kaappeihin ja näin uusi omistaja pääsi maksamaan tuotteesta. Sain siitä muutaman kympin, mutta sekin parempi, kuin kotona viemässä tilaa. Toinen vaihtoehto olisi nimittäin ollut luopua kokonaan ilmaiseksi lahjoittamalla kirpputorille noudolla.

Kannatti luopua turhasta

Samalla opin muutaman asian lisää - mukavassa asunnossa ei tarvitse olla paljon kalusteita. Olohuoneeseen tuli lisää tilaa, siirsin vain sohvan ja pöydän keskemmälle seinää ja enää ei näytä huone niin tyhjältä. Toki hieman tyhjää on nyt ruokapöydän kulmassa, mutta toisaalta siivous helpottuu, ei enää tarvitse koukkia televisiotason alle imurilla ja mopilla vuorotellen. Siivous nopeutui erittäin merkittävästi. Tarpeeksi hyvä syy luopua kaikesta arjen tarpeettomasta!

Toinen asia mikä miellyttää, on turhan säilytystilan poissaolo. Siirsin televisiotason kaappien sisällön asunnon valmiiksi rakennettuihin kaappeihin ja siellä ei ole nyt tyhjiä kaappeja - sain siis niissä tilan hyötykäyttöön. Lisäksi tilan puute kaapistoissa tarkoittaa sitä, etten osta vahingossakaan mitään turhaa, koska kotona nyt sattuisi olemaan muutama vapaa hylly. Tilanpuute saa miettimään ääneen - tarvitsenko todella tätä? Minua on jo pitkään ärsyttänyt tämä valtaisa televisiotaso.

Tässä siis jo pari syytä onneen, kun luovuin tästä tilarohmusta. Keksinpä tosin kolmannenkin. Jos tulevaisuudessa päätän muuttaa, minun ei tarvitse kantaa enää mokomaa turhaa toista kertaa. Painava se oli kuin mikä ja jälleen kerran - televisiota jos ei omista - ei luulisi olevan televisiotasollekaan mitään tarvetta. En siis omista enää turhaa ja muuttokuorma helpottuu reippaasti. Ei, en harkitse täältä muuttoa yhtään mihinkään. Suomalaista työtä oli tämä taso, hyvä kun kelpasi jollekin.

Loppusanat

Onko sinulla jotain turhaa? Jos ostat lisää säilytystilaa, on aika herätä ja kysyä kysymys: omistatko liikaa tavaraa? Todennäköisesti sinulla on liikaa tavaraa, eikä liian vähän säilytystilaa, ihan kokemuksesta kerron. Noin puolet voi helposti heittää pois menettämättä mitään. Saat takaisin onnea ja et enää istu tunteja järjestelemässä hyllyjä. Minimalismi on opettanut minulle hyvät tavat ja sen tärkeimmän - onnellinen voi olla vähemmälläkin. Vähemmän järjestettävää.

Mitä jos yrittäisit nauttia elämästä siivoamisen ja ostamisen sijasta? Televisiottomana en tokikaan lakannut katsomasta, viihteen käyttäminen siirtyi toiseen laitteeseen. Kyllä, YouTube on korvaava televisio ja se näkyy kannettavalla tai puhelimella oikein hienosti. Samalla säästän sähkö- ja nettilaskussa. Ei ole enää kodin suurin sähkörohmu talossa vuoteen ja nettikään ei ole enää aikoihin tullut kalliina seinästä. Puhelimen oma riittää mainiosti, koska se toimii minulle.

Mutta se tärkein, riittäisikö tämä sinulle? Mieti jo nyt.

Kommentit