Spotify-tilin poisto kävi helposti

Spotifyn toimistossa Ruotsissa
Spotify-tilin poistaminen on tehty vaikeaksi, mutta ei mahdottomaksi. Poistin tilin tänään 28.6.2016. Syynä oli sen tarpeettomuus, olen jo alkuvuodesta siirtänyt musiikit Googlen maksulliseen musiikkipalveluun. Paluuta vanhaan musiikkipalveluun ei onneksi enää ole.

Chromebookin hankittuani jäi ainoaksi vaihtoehdoksi verkkoselain ja sinne ei saa Spotifyltä parasta mahdollista äänenlaatua. Miksi maksaa Premiumista, jos ei saa rahalle vastinetta läppärikäytössä? Ilmainen versio olisi riittänyt, koska oli mainokseton Adblockilla, mutta puhelinversio on tuolloin liian rajoittunut. Haluan valita itse mitä kuuntelen ja milloin kuuntelen. Siis parhaaksi koin vaihtaa palveluntarjoajaa kertaheitolla. Lisäksi haluan maksaa palvelusta.

Puoli vuotta käyttämättä

Spotify on nyt lähes kuusi kuukautta käyttämättä. Miksi pitäisin sitä? Tilin poistoon vaikutti myös Spotifyn muutokset - seurattujen artistien ilmoitukset uusista biiseistä eivät enää tule muualle kuin sähköpostiin. Miten tällainen on edes mahdollista? Spotifyn palvelussa oleva kello kertoi aina uusista biiseistä, ei enää. Ominaisuus on poistettu mitään keneltäkään kysymättä. Nyt sähköposti täyttyy Spotifyn roskapostista. Toisaalta eniten vaikutti poistoon tarpeettomuus.

Google Playn musiikkipalvelussa on sama musiikkivalikoima ja olen tuonut rahaa sinne puolisem vuotta. Miksi siis omistaisin toisen vastaavan palvelun? Googlen omassa palvelussa ei ole muutamaa biisiä, mutta voin kuunnella niitä YouTubesta ihan hyvin. Poistaminen kävi helposti sosiaalisessa mediassa. Kirjoitin Spotifyn asiakaspalvelun profiiliin, kysyttiin varmistavia tietoja ja hetken päästä tili oli poistettu kokonaan. Hyvä niin. Toisaalta sama onnistuu palautelomakkeella.

Soittolistat olen siirtänyt jo alkuvuodesta, joten poistossa en menettänyt mitään. Päinvastoin, yksi turha tili vähemmän. Spotifyssä oli myös ongelmia, muun muassa radio oli huono. Se toisti samoja artisteja ja biisejä jatkuvaan päivästä toiseen. Googlessakaan radio ei ole täydellinen, mutta sieltä sentään löytää usein uusia hyviä löytöjä ilman jatkuvaa saman toistoa. Olen ollut Googlen palveluihin varsin tyytyväinen viime aikoina erityisesti. Enkä tarvitse nyt mitään muuta palvelua.

Loppusanat

Vuodesta 2009 käytössä ollut tili sai lähteä, mutta musiikki ei lakkaa soimasta. Tällä hetkellä erityisesti pidän Googlen palveluista siksi, että saan kaiken mahdollisen yhden kirjautumistiedon taakse laitteesta riippumatta. Ei ole siis minusta enää nykyaikaa että musiikki soi Spotifystä, videot näkyvät YouTubesta ja sähköposti on Yahoossa. Google on iso firma, joka varmasti hyötyy asiakkuudesta, mutta eipä haittaa minua. Saan paljon iloa yhdestä tilistä normaaliin elämään.

Oletko sinäkin poistamassa Spotifyn tiliä? Se ei ole mahdotonta. Nyt asiakaspalveluun yhteyttä ja hoituu kyllä. Jos muutat mielesi, ainahan tilin voi luoda uudelleen. Toisaalta jos musiikkisi on muualla, voi tuollainen tili olla täysin tarpeeton sinullekin. Tilin poisto näyttäisi olevan myös pysyvä, sillä kirjauduttaessa sisään palvelu sanoo, ettei ole asiakkuutta näillä kirjautumistiedoilla. Toivottavasti  minun viimeisimmät Spotify-striimit menivät maksuun lopettamisesta huolimatta.

Viimeisin biisi Spotifyssä oli Groove Coveragen mainio Nothing Lasts Forever.

Mielestäni osui aika nappiin.

Kommentit