11 syytä tyytymättömyyteen (näin ratkaiset ne)

Joku on tyytyväinen yksinkertaiseen
Maailmassa televisio ja radio netteineen pitävät huolen, että ihmiset saavat tuhansia viestejä, ostamalla enemmän olet onnellisempi. Älä mene harhaan, sillä asia ei ole näin. Moni painii ongelmien parissa päivittäin, tuntuu ainakin siltä, että ratkaisua ei ole tällaisiin arjen pulmiin.

Meillä on suurempi asunto, koska tavaramme eivät mahdu vanhaan asuntolainaan. Meillä on isompi auto ostoslistalla, koska naapurilla on jo pihalla. Me halutaan tavaraa sekä ihmisiä ympärille, koska muuten tunnemme olevamme vaarassa ja yksin. Millaisia ongelmat ovat? Totta puhuen näitä on enemmän kuin 11, mutta tässä kaikkein yleisimmät mielestäni - ole hyvä!

11 yleistä syytä tyytymättömyyteen

1. Rahat eivät riitä ja olen velassa. Yleisin kuulemani syy tyytymättömyyteen liittyy rahaan. Olemme töissä, mutta silti valitamme, että meillä ei ole tarpeeksi. Ratkaisu tähän on helppo, kuluta vähemmän, niin rahat riittävät paremmin. Esimerkiksi toimiva makuuhuone (katso kuva yltä) ei tarvitse muuta kuin sängyn, yöpöydän ja kenties pedin koiralle. Älä osta turhaa tavaraa.

2. Olen kyllästynyt työpaikkaani tai en jaksa työssä. Ihmiset eivät tykkää työstään tai eivät jaksa siellä. Palaa kohtaan yksi, niin tiedät miksi näin. Moni meistä uupuu työssä tehden ylityötä ja kalastelee vielä tuplapalkkaa oikeuttavia päiviä. Jos olemme aina työssä, milloin ehdimme rentoutua? Ratkaisu on helppo: vaihda mielekkäämpään työhön tai tee vähemmän ylityötä.

3. Elämässä ei ole muuta kuin laskujen maksua. Elämää ei ole ilman laskuja, mutta usko pois, sinä voit valita laskusi. Minun mielestä tärkeimmät laskumenot ovat asunto, kotivakuutus, sähkö, puhelin ja netti. Muuta et tarvitse. Jos autoilet, tietenkin auto voi olla tarpeen, mutta taas - täytyykö sen olla uusi BMW? Sinä voit valita laskut ja usein laskuissa voi säästää - tiedätkö että nykyään mobiililaajakaistallakin pärjää mainiosti nettiasioissa? Jos lisäksi poistat turhan elektroniikan käytöstä, tulee reipasta säästöä sieltäkin suunnalta. Älä maksa turhia laskuja.

4. En löydä tavaroita ja en mahdu asumaan kämpässä. Useimmat ihmiset tuumivat, että eivät löydä tavaroitaan helposti. Toiset ajattelevat, että tähän kämppään ei enää mahdu ja tarvitaan suurempaa. Syy tähän voi olla yksinkertainen. Olemme kiireisiä ostamaan tavaraa kauppakeskuksista vain laittaaksemme kaiken piiloon kaappiin. Viikon päästä unohdamme sijainnin, jos edes muistamme mitä tuli ostettua. Ratkaisu tähän on helppo: myy, lahjoita tai heitä roskiin - ainakin 60 prosenttia. Joko alkavat tavarat löytymään ja tilaa riittää? Kenties voit muuttaa pienempään asuntoon ja säästää.

5. Suomessa on kallista asua. Missä tahansa on kallista asua maan tulotaso huomioiden. On totta, että asumiseen menee eniten kuluja - mutta asia on täysin sama muuallakin päin maailmaa. Voit yrittää keventää asumiskuluja yhdellä helpolla kikalla. Aloita minimalismi ja eliminoi kotoa kaikki turha tavara. Myymällä itselleen turhan teet rahaa ja ennen kaikkea mahdollistat muuton pienempään asuntoon. Pienempi asunto aiheuttaa vähemmän kuluja ja nautit enemmän.

6. Muilla ihmisillä menee varmasti minua paremmin. Sinä voit ajatella niin, mutta ei se siitä muutu ihmettelemällä. Ensiksi suosittelen lopettamaan ottamaan mallia muista ihmisistä seuraamalla Facebookissa ja Instagramissa. Lopeta vertailu. Naapuri hommasi 100M-laajakaistan, mutta sinulla ei tarvitse olla sitä. Voit ihan hyvin pärjätä hitaammalla. Sinä voit itse, omalla toiminnalla ja valinnalla, parantaa elämääsi. Alkajaisiksi ota vaikka kävelylenkki päivittäin ja katso mihin siitä on!

7. Kaverisuhteiden ylläpitäminen maksaa ja niin myös harrastukset. On totta, että kavereiden näkeminen maksaa rahaa. Tarvitsemme bussirahaa, rahaa ravintolaan, toisen käynnin Otto-automaatilla, että saamme rahaa keilahalliin. Päivän lopuksi täytyy vielä käydä shoppailemassa. Mutta oletko tietoinen, että oikeasti sinun ei tarvitse käydä Otto-automaatilla kuin kerran? Maailmassa on lähes ilmaisia harrastuksia, joita jokaisella on mahdollisuus harrastaa. Tehkää hyvät ruuat kotona ja lähtekää metsäpolkuja vaeltamaan! Jos ketään ei kiinnosta, on aika hankkia uusia kavereita.

8. Vattenfall vie loputkin pankkitililtä. Sen kun näkisi kun sähköä siirretään, miksi niin korkeat siirtomaksut? Tässä on yksi hauskimmista minkä olen kuullut. Ihmiset omistavat enemmän televisioita kuin mitä kotona on asukkaita ja sitten ihmetellään miten se sähkölasku onkaan niin korkea. Jos ei televisiota kukaan katsele, sammuttakaa se. Jos olette tietokoneella, ette varmastikaan katso sitä televisiota? Pois lähtiessä täytyy vielä ihan varmuuden vuoksi jättää tietokone päälle, koska "tulen ihan pian takaisin". Ja sähkölasku kasvaa, koska? Niin, miettikää sitä lisää.

9. Jonotin juuri Soneran puhelinlinjalla tunnin kysyäkseni liittymätyyppiä. Toisin sanoen kun ihmiset eivät ole tyytyväisiä palveluun. Mitään ei saa myöskään kehua, koska enemmistöstä asiat eivät vain voi naksahtaa hyvin kohdilleen. On siis huonoa palvelua se, että joutuu jonottamaan. Toisaalta sitä saa mitä tilaa, liittymätyypin voi nähdä netistä kirjautumalla operaattorin sivuille. Ihmiset siis valittavat omaa laiskuuttaan. En jaksa avata Googlea, mieluummin soitan tukilinjalle, siksihän siellä ruuhkaa onkin. Ratkaisu: avaa nyt se Google. Tai ota yhteyttä Soneraan sähköisesti.

10. En haluaisi juosta koko ajan lääkärille, mutta on pakko ja terveys maksaa liikaa. Toinen kuulemani asia on terveys. Ihmiset eivät ole tyytyväisiä terveyteensä. Ehkä heillä ei ole rahaa terveyteen, koska kaikki rahat jäävät kauppiaiden taskuihin. Toisaalta ihmiset mielestäni hakeutuvat lääkärille liian helposti. Päähän tulee patti, mennään heti lääkäriin. Mutta jos odottaa, patti voi mennä vaikka itsestään pois. Lisäksi terveyttä voi ylläpitää valinnoilla. Itse en juo enkä tupakoi ja harrastan liikuntaa. Again, kuntoile ja nauti terveydestä. Moniin terveysasioihin löytyy ratkaisu netistä.

11. Onko tässä elämässä pienintäkään järkeä? En ole psykologi, mutta on. Kaikki riippuu täysin sinusta miten ajattelet ja kuinka näet tulevaisuuden. Jos lähdetään siitä, että niin kauan kuin valitat ja yrität etsiä sitä mihin et ole tyytyväinen, ei juna kyllä kulje eteenpäin. Ratkaisu? Ongelmien etsimisen sijasta käytä päivästäsi edes vartin ajan toisenlaisiin miettimisiin. Mitä kaikkea kivaa olet saanut aikaiseksi tänään? Mitä hyviä puolia sinussa on? Mitä voisit alkaa tehdä parantaaksesi omaa maailmaa? Muista, kukaan muu ei tee sitä puolestasi! Aloita meditointi samalla, se ei maksa mitään.

Loppusanat

On tärkeää muistaa, että iloisuus ja elämän tarkoitus on sinun omissa käsissä, kukaan muu ei tee elämästäsi parempaa. Ei edes sinun ystävä tai rakkaus. Olen elänyt tässä maailmassa jo pitkään ja kuullut paljon. Nämä 11 syytä eivät ole ainoat syyt ihmisten tyytymättömyyteen. Palstatilan säästämiseksi valitsin kuitenkin merkittävimmät, jotta sinä voit jatkaa kommenteissa. Mihin kaikkeen muuhun ihmiset eivät ole tyytyväisiä yleensä ja miten sinä auttaisit heitä valoon?

Kerro siitä alla. Kolme kysymystä auttavat selviytymään. 1. Ovatko nämä syyt tyytymättömyyteen sinun omia vai yhteiskunnan normi? Joskus meidän syy tyytymättömyyteen on itse asiassa yhteiskunnan perusta. 2. Voitko tehdä asialle mitään? Jos syy tyytymättömyyteen on sinusta riippumaton, muista, et voi tehdä asialle mitään - siirry eteenpäin. 3. Mitä aiot tehdä elämäsi parantamiseksi? Jos vain valitat, etkä tee mitään konkreettista, asia ei muutu.

Tämä artikkeli liittyy minimalismiin ja ennen kaikkea siihen, että vähentämällä kulutusta sekä tavaranpaljoutta lisäät onnellisuutta niin kotona kuin muuallakin suhteellisen vaivatta. Terveyttä tulee lisää, kun lakkaat huolehtimasta asioista joihin et voi vaikuttaa. Rahahuolien poissaolo nostaa taas elämänlaatua. Jos et jaksa liikkua, niin ehkä jaksat sitten kun viet television pois. Oletko muuten laskenut miten paljon paremmin nukkuisit ilman television katselua?

Älä anna edes aloittaa sähkölaskuun liittyen, kun TV ei jää yöksi päälle nukahdettuasi...

Kommentit