Digiaikaan muistiinpanoissa

Toimiva ostoslista
Eilen 02.07.2016 tapahtui arjessa kummia. Otin paperitelineestä viimeisen paperin! Nyt olen täysin paperiton. Ei enää ostoslistojen kirjoittamista paperille, nyt siirryn digiaikaan. Käytän Googlen palvelua Keep. Se toimii hyvin Googlen laitteiden kesken - täysin ilmaiseksi.

Kirjoittamalla muistiinpanoja Chromebookilla näen ne tallennuksen jälkeen saman tien puhelimessa ja toisinpäin. Myös muutokset tulevat nopeasti. Teoriassa perheessä tuo olisi hyvä kauppakumppani, kun ensimmäinen voisi täydentää viime hetken unohdukset kotoa käsin, toisen ollessa automatkalla Lidliin. Yksin asuvalle palvelu on myös käytännöllinen toki.

Palvelu voi muistuttaa sinua jopa viikoittaisesta siivouksesta tai kukkien kastelusta.

Paperiton elämä

Kaikki kodin paperi mahtuu minulla yhteen mappiin. Siellä on vain tärkeimmät, loput ovat skannattuna digitaaliseen muotoon tai jo valmiiksi siinä muodossa. Esimerkiksi laskut otan kaikki sähköisenä laskuna. Niistä ei näin ollen tule paperiversiota lainkaan. Täysin paperiton en sentään ole, minulla on muistiinpanovihko ja kynä kotona ihan siltä varalta, jos joskus täytyy jotain panna muistiin nopeasti vaikkapa puhelun aikana tai muuten. Mainoksia en ota postilaatikossa vastaan.

Olen aina halunnut elää minimalistisesti. Kaikki turhat paperit olen heittänyt asianmukaisesti pois. Mielestäni on täysin turhaa säilyttää esimerkiksi tilausvahvistuksia, jos takuu on jo päättynyt. On turhaa säilyttää laskuja tietokoneella, jos ne on maksanut sähköisesti. On turhaa kirjoittaa ostoslistaa paperille, jos ne voi naputella nopeammin koneella. Palvelu on päivittänyt tiedot laitteiden kesken tosi hyvin. Yksi hyöty tuossa on muuten se, että tietokoneen käsialasta saa kuka tahansa selvää!

Itselläni ongelmana on huono käsiala, en saa nimittäin aina itsekään selvää siitä, mitä kirjoitan paperille. Siksi digitaalinen maailma on minulle. Olen unelmoinut siitä jo kuukausia. Esimerkiksi en saa ikinä mahdutettua sähköpostiani sille varattuun kenttään paperisissa lomakkeissa. Jos saan mahdutettua, kirjoittamisessa menee todella pitkään. Paksulla kynällä en saa mitään aikaiseksi ja tekstistä tulee jopa lukukelvotonta. Onneksi on Google Keep. Se nopeuttaa kaupassa asiointia.

Loppusanat

Kirjoittaminen ei ole kaikille helppoa, mutta onneksi on digitaalisia ratkaisuja, ehkä on sinunkin aika siirtyä näihin. Minulla ei paperia kotona ole, kaikki mahtuu yhteen mappiin. Joskus tuntuu todella mukavalta, tällaistako on minimalistin elämä? Löydän kaiken tarvitsemani todella helposti. Gogle Keepissä lisäksi on kätevä ostoslistaominaisuus. Koriin poimitut tuotteet voi muistiinpanoissa kuitata tehdyksi, jolloin ne siirtyvät alas häiritsemästä. Mikään ei jää nyt ostamatta!

Ei enää unohtuneita tavaroita, vaikka listalla ovatkin! Seuraavalla reissulla tulen tätä testaamaan tarkemmin, mutta uskon jo nyt, että tulee toimimaan oikein hyvin. Älypuhelin on korvannut monta laitetta omassa elämässäni. Siitä on nettilaitteeksi, musiikkisoittimeksi, muistiinpanohommiin ja hoituu sillä toki paljon muutakin. Paluuta vanhaan ei ole, enkä varsinkaan halua enää Windows-tietokonetta, kun on Chromebookiin tottunut. Nyt alan tottua tähän Google Keepiin.

Kommentit